Начало / Статии / Статии - Гърция

Лято през септември: най-романтичните места за почивка в Гърция

Автор

/

Винаги е добро време за романтика и чакането специално на 14 февруари е сигурен начин да си отгледате връзка, страдаща от липса на такава.

Дори и да ви се струва, че с първите септемврийски дни лятото си отива, винаги можете да намерите кътче, където слънцето грее силно, плажовете се мият от топла вода, а студените коктейли се сервират по залез.

Ако искате да удължите лятото още малко и да си подарите специално време за двама през септември, вижте кои са най-добрите места в съседна Гърция, където да откриете всичко необходимо.

Санторини

Санторини е вечната гръцка романтична класика.  Белите къщички, сините куполи, инфинити басейни или джакузита под звездите с гледка към безкрайното море - какво може да е по-добро за едно бягство за влюбени?

През септември температурата на морската вода все още е 25-26 градуса. Времето е идеално не само за плаж, но и за разходка из острова. Наемете си кола или мотопед и изследвайте заедно всички малки селца и хълмчета с невероятни гледки.

Поне един от дните завършете в Ия, където хиляди хора се събират, за да видят най-красивия залез на света. През септември печелите още един бонус - хората в Ия са чувствително по-малко, отколкото в горещите летни месеци.

Вижте най-добрите оферти за романтична почивка в Санторини!

Корфу

Корфу също може да се похвали с топло време и топло море през септември. Разнообразието от почивки, които се предлагат за този месец е огромно - от мини бягство за 3 или 4 дни до едноседмични напоителни почивки с много възможности за допълнителни екскурзии или all inclusive. 

Вижте най-добрите оферти за романтична почивка в Корфу!

Крит

Крит е следващото топло ъгълче на Гърция, където септември е лято, а изборът къде и как да прекарате времето си там е голям. Директните полети до острова ще ви спестят времето за пътуване и ще ви оставят повече време за удоволствието.

Около 6 септември и 22 септември можете да си организирате 3- или 4-дневно бягство. Ако имате повече свободни дни, останете повече - прекараното заедно време на гръцки остров никога не е достатъчно. 

Вижте най-добрите оферти за романтична почивка в Крит!

Скиатос

Скиатос се намира горе-долу на половината път между Солун и Атина, на 15 км навътре в морето, което позволява до него спокойно да се пътува и с кола, и с автобус, и със самолет. Островът е синоним на гръцкото блажено спокойствие, както и добра отправна точка за круиз до съседните остров Скопелос (островът от филма “Мамма мия”) и Алонисос

И тук можете да очаквате приятните 25 градуса температура на морската вода през септември - идеални за плаж през деня и за дълги разходки по крайбрежието вечер.

Вижте най-добрите оферти за романтична почивка в Скиатос!

>
21 август 2023 г.

Тагове

градове

гръцки острови

летен туризъм

любопитно

плажове

романтични места

летни почивки

острови

романтично

романтика

романтични градове

идеи

плаж

Забележителности наоколо

Избрани оферти