Начало / Почивки / Почивки - Занзибар

Коледа в Занзибар - потвърдена програма

Номер на оферта

/

233976

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София – Истанбул - Занзибар – Истанбул - София на авикомпания „Turkish Airlines” с включени летищни такси и ръчен багаж 1 брой до 8 кг с размери 55x40x23 см. и 1 брой чекиран багаж до 30 кг.;
• 10 пълни нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел;
• Ранно настаняване в деня на пристигане с включено изхранване според избраната от Вас база;
• Късно напускане на хотела с включено изхранване според избраната от Вас база;
• Трансфер – летище – хотел – летище;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” включваща COVID–19 защита с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г. Пълните условия на застраховките - чрез изпращане на запитване
• Асистанс на място от приемащата агенция.
________________________________________

Цената не включва

• Виза за Танзания – 50 евро на човек – получава се при пристигане (задължително трябва да имате валидност на паспорта минимум 6 месеца след датата на напускане на страната и празна страница за полагане на визата на летището);
• Държавна такса инфраструктура: по 1 USD на ден на човек (заплаща се задължително на рецепция на хотела преди напускане);
• Разходи от личен характер;
• Допълнителни екскурзии;
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години – 18 лева;
• Доплащане за "Пакет Сигурност" включващ застраховка "Отмяна на пътуването" - от 255 лв. до 357 лв. в зависимост от избраното настаняване.

Програма на пътуването

Hakuna Matata - живей спокойно!

Маршрут: София - Истанбул - Занзибар - Истанбул - София

12 дни/10 нощувки

ДАТА: 17.12.2021 - 28.12.2021 - ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА!
Стандартна цена за отпътуване от София: 2334 евро/4 565 лв.

Препоръчваме закупуването на ПАКЕТ СИГУРНОСТ, който включва застраховка „Отмяна на пътуване”. При нея застрахователят покрива възникналите разходи за анулиране на пътуването включително и заради ситуации с COVID-19.

Хотел / Вид настаняване и база изхранване / Цена на човек

Paradise Beach Hotel 4*
Standard room / All inclusive - 3 675 лв.

VOI Kiwengwa Resort 4* *Гарантирани места
Standard room/ All inclusive - 4 565 лв.

Double Тree by Hilton 4*
Garden view room/Закуска и вечеря - 6 269 лв.

Nungwi Dreams 5*
Standard room/ Закуска - 5 569 лв.

Nungwi Dreams 5*
Standard room/ Закуска, обяд и вечеря - 6 525 лв.

Nungwi Dreams 5*
Standard room/ All inclusive - 6 999 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Занзибар е само на 30 - минутен полет от столицата на Танзания – Дар ес Салам. Векове наред този африкански остров е имал мрачната слава на един от най-големите пазари на роби в света. Тази епоха отдавна е останала в историята за сметка на далеч по-привлекателния имидж на Занзибар като остров на подправките, а днес и като оазис за ваканция с романтичен привкус. Карамфилът, индийското орехче, канелата са само част от букета аромати, които правят от работата в кухнята вълшебства. Тях ще намерите на всеки местен пазар в Занзибар. А белоснежните пясъчни плажове, изумрудените води на Индийския океан, луксозните хотели със световен стандарт, миксът от култури и в архитектурата , и в храната, накрая и приятелски настроеното население са факторът, който и сега, в тези кризисни времена, продължава да привлича интереса на туристи от целия свят. За тях вратите на острова са отворени и за лежерна, и за активна почивка

Предимства в програмата:

10 пълни нощувки/12 дни с бонус ранно настаняване и късно напускане на стаята.
Полети с една от най-реномираните авиокомпании - Турски авиолинии.
Безплатен интернет достъп на територията на Занзибар.
24/7 онлайн обслужване.

Защо да изберете тази програма?

• Докато в България е зима, в Занзибар е топло. Средната температура на въздуха в периода януари – март варира от 28 до 32 градуса, на морската вода достига до 28 градуса.
• За пътуването предлагаме международни полети с една от най-реномираните авиокомпании - Турски авиолинии. Ще кацнете на най-голямото летище в Европа, където ще можете да се насладите на различни възможности за прекарване на свободното си време.
• Ранно настаняване и късно напускане на хотела, за да можете да използвате стаята си и всички удобства до последно и да се насладите на истинска почивка.
• Възможност след резервация за включване в затворен чат за Занзибар, където ще получавате актуална информация за дестинацията, можете да споделяте идеи и да коментирате въпроси, свързани с предстоящото пътуване.
• Безплатен интернет достъп на територията на Занзибар.
• 24/7 онлайн обслужване.
• И нещо много важно: Занзибар към момента е една от най-безопасните зони за отдих от гледна точка развитието на пандемията Ковид 19.

=========================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София - Истанбул
Отпътуване от летище София в 09:50 часа с редовен полет на “Turkish Airlines” до Истанбул. Пристигане на летището в Истанбул в 12:15 часа. Отпътуване от Истанбул за Занзибар в 19:25 часа.
*Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Ден 2: Истанбул - Занзибар
Кацане на летището в Занзибар в 02:35 часа местно време. Трансфер до избрания от Вас хотел. Ранно настаняване с възможност да ползвате всички услуги на хотела веднага след пристигането Ви. Нощувка.
*Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Ден 3: Занзибар - Каменният град
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Полудневна екскурзия до Stone Town – насладете се на тура в старата част на град Занзибар, разположен на остров Унгуджа (Занзибар). Каменият град е от голямо историческо и културно значение за Източна Африка. Архитектурата му, датира най-вече от XIX век и представлява уникална смесица от местната култура суахили и елементи от мавританската, арабската, персийската, индийската и европейската култура. По тази причина през 2000 г. той е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Ще се разходим през пазара Darajani, ще посетим Катедралата в старата част на града и известните „Къщата на робите” и “Къщата на чудесата”, която е била част от старите султански дворци, а днес в нея се помещава музей. След разходката ще имате свободно време за да може да посетите местните магазни, а цялата туристическа програма ще приключи на тераса на „Африканската къща”, от където се открива гледка към едни от най-красивите залези на Занзибар. Нощувка.

Ден 4: Занзибар - Свободно време
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

Ден 5: Занзибар - Сред букета от подправки
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Полудневна екскурзия „Тур на подправките” – Веднага след като пристигнете в Занзибар, ще забележите фин аромат във въздуха. Това е ароматът на подправките, които мореплавателите още от древността са усещали преди да достигнат до бреговете на острова. Занзибар е наричан „Островът на подправките”, тъй като той е сред най-големите производители на индийско орехче, мускатово орехче, канела, карамфил и пипер и до днес. Една незабравима разходка ще Ви отведе в местна плантация за подправки, където ще можете да се запознаете и да пробвате различните подправки като канела, карамфил, ванилия и индийско орехче. Всички тези продукти ще имате възможност и да закупите директно от хората, които ги отглеждат и обработват. Нощувка.

Ден 6: Занзибар - Свободно време
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

Ден 7: Занзибар - Островът на затвора
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Полудневна екскурзия „Островът на затвора” – С лодка ще посетите един от най-известните острови в Занзибар. Добре познат е със своите гигантски сейшелски костенурки, които през 1919 г. са подарени от британския губернатор на Сейшелските острови на султана на Занзибар. Тогава са изпратени четири костенурки на възраст около 20 – 30 години. Явно климатът на острова им се е харесал толкова много, че днес можете да срещнете костенурки на по 150 години, тежащи 200 кг! Ще имате възможност не само да ги наблюдавате, но дори и да ги храните. Може да посетите и руините на стария затвор, в него са били изпращани бунтовници, осмелили се да се надигнат срещу султанската власт, които почти веднага били продавани в робство. Когато става британска колония, затворническият остров се превръща в карантинна спирка при съмнения за жълта треска за района на цяла Източна Африка. Част от построения стационар днес е превърнат в бутиков хотел, във който, за да се настаниш се чака с месеци наред. Нощувка.

Ден 8: Занзибар - Национален парк "Йозани"
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Полудневна екскурзия до национален парк „Йозани”. По време на обиколката ще ви придружава рейнджър от парка. Разходката из дивата природа ще ви разкрие как тя се е развивала изолирано от континента. Едно от доказателствата за това са червените маймуни колобуси, които се срещат само тук в Занзибар, заедно с други ендемични животински и растителни видове. Евкалиптовите, махагонови дървета и мангровите гори, из които ще се движим в парка, са основно местообитание на местните птици и животни. Нощувка.

Ден 9: Занзибар - Свободно време
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

Ден 10: Занзибар - Safari Blue
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Целодневна екскурзия „Safari Blue ” с включен обяд. С традиционна дървена лодка ще се отправите към вашата първа спирка за гмуркане, като по пътя се надяваме да срещнем делфини, играейки си в плиткото. Морският залив Менай заедно с рифовете около него ще бъдат втората ви спирка, където ще видите колко е разнообразен подводният свят на това място. Ще се насладите на кратко пътуване с лодката да крайната точка - красивият остров Kwale, където ще обядвате. В зависимост от приливите и отливите тук също ще може да поплувате. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 11: Занзибар - Свободно време
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Късно напускане на стаите. Възможност да използвате както стаята, така и услугите на хотела непосредствено до часа на трансфера Ви.

Ден 12: Занзибар - Истанбул - София
Трансфер до летището за полет до Истанбул в 03:35 часа. Кацане на летище Истанбул в 12:50 часа. Отпътуване от Истанбул за София в 20:20 часа. Кацане на летище София в 20:35 часа.

*Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

=========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 19
Условия за записване и начин на плащане:
- Депозит при резервация в размер на 300 лева на турист;
- Втори депозит в размер на 1000 лева на турист до 50 дни преди заминаване;
- Доплащане до 100% - 35 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулация на резервацията:

Туроператорът възстановява платената сума за неизползваните туристическите услуги, като удържа следните такси и неустойки:

- При отказ от пътуване на туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 50 календарни дни преди датата на тръгване – такса в размер на 100 лв. на турист.
- При отказ от пътуване на туриста от 49 до 35 дни преди началната дата на изпълнение на туристическите услуги – неустойка в размера на заплатения до момента депозит.
При отказ от пътуване на туриста от 34 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Срок за набиране на групата: до 45 дни преди датата на отпътуване.

Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,75 лв. При промяна на валутния курс с над 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

=========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Полудневна екскурзия до Stone Town.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 7 човека
Цена: 75 лв.
Полудневна екскурзия „Тур на подправките”.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 7 човека
Цена: 55 лв.
Полудневна екскурзия до „Островът на затвора”.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 7 човека
Цена: 85 лв.
Полудневна екскурзия до национален парк „Йозани”.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 7 човека
Цена: 100 лв.
Целодневно синьо (морско) сафари с включен обяд.
С традиционна дървена лодка ще се отправите към вашата първа спирка за гмуркане, като по пътя се надяваме да срещнем делфини, играейки си в плиткото. Морският залив Менай заедно с рифовете около него ще бъдат втората ви спирка, където ще видите колко е разнообразен подводният свят на това място. Ще се насладите на кратко пътуване с лодката да крайната точка - красивият остров Kwale, където ще обядвате. В зависимост от приливите и отливите тук също така ще може и да поплувате.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 7 човека
Цена: 185 лв.

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗАД АРМЕЕЦ” или Мондиал Асистанс.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Занзибар |  Оферти - Занзибар |  Почивки - Занзибар |  Почивки - Занзибар |  Коледни оферти 2023 - Занзибар |  Коледни оферти 2023 - Занзибар

Избрани оферти