Начало / Статии / Статии - Занзибар

Накупенда - раят на морските звезди в Занзибар

Автор

/

Едва ли е останал човек, който да не е чувал за Занзибар - за райските му плажове, за усмихнатите местни хора и за африканската екзотика, към която се отправят хиляди българи всяка зима.

Островът безспорно е едно от най-блестящите бижута в короната на Африка, но ако трябва да изберете едно-единствено място на него, което да определите като “най-красиво”, това няма да е толкова лесно.

Претендентите са много, особено ако сте се настанили в плажна вила и пиете коктейли по залез с гледка към морето. Има един плаж обаче, който няма как да ви остави безразлични - Накупенда.

Снимка: iStock by Getty Images

В превод от суахили името Накупенда означава “Обичам те”. Честито, току-що научихте нещо полезно за пътуването си до Занзибар! Ако сте тук с любимия, не забравяйте да го целунете на едно от най-романтичните места, често наричано и Островът на влюбените.

Пясъкът на плажа Накупенда е ослепително бял, а водата е прозрачна с отблясъци в тропическо синьо - каквито са плажовете почти навсякъде в Занзибар.

Снимка: iStock by Getty Images

Накупенда представлява пясъчна коса на остров Унгуя, недалеч от Стоунтаун. Плажът има плитки части, подходящи за плаж и плацикане. Една от големите атракции на Накупенда са многобройните морски звезди, които покриват плажа. Можете да се снимате с тях и да разгледате отблизо тези изумителни морски създания. Не забравяйте, че местенето и пипането на морските звезди е опасно за тях - щом загубят досег с водата, те бързо загиват.

Накупенда е и рай за гмуркане. На място се предлагат шнорхели, маски и плавници, така че няма нужда да се притеснявате за екипировката. А ако дойдете сутринта, може да видите и скачащите над водата делфини, които живеят в района. Всъщност ранното пристигане е задължително, ако искате да се насладите на плажа сред относително спокойствие. С напредването на деня на Накупенда пристигат многобройни лодки с туристи и плажът може да се пренасели.

Накупенда е популярна еднодневна екскурзия, за която можете да се запишете през туроператор или на място в Занзибар. Обикновено посещението на Накупенда се комбинира със Затворническия остров (Prison Island) и/или Стоунтаун и включва приготвяне на барбекю на плажа от водача на групата и дегустация на тропически плодове.

Снимка: iStock by Getty Images

Вижте актуални оферти за почивка на остров Занзибар!

>
03 октомври 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти