Начало / Статии / Статии - Занзибар

Най-добрите дестинации за екзотична почивка през 2023 г.

Автор

/

Вълнуващите дестинации, които всеки е добре да посети, не са никак малко, споделят от туристическа агенция Ekvator.BG. По света има изключително интересни места, заслужаващи да попадната в топ листата с крайни точки по време на пътешествията зад граница. Освен държави в Европа като Англия, Испания, Италия и Франция, има и много още други забележителни кътчета, за които се говори много. Най-добрият начин да им се насладим, е като отидем там.

Снимка: iStock by Getty Images

Какви са предимствата на пътуванията в чужбина?

Екскурзиите със самолет стават все по-популярни сред туристите. Придвижването по въздух ни спестява време, осигурява ни удобства и ни обогатява емоционално. Факт е, че в България има великолепни места, които трябва да се видят, но и отвъд границата на страната ни също има невероятни дестинации, очакващи нашето внимание.
Екзотичната почивка посред зима е също супер избор. Предложения за организирани пътувания дебнат на всяка крачка, а ние просто трябва да решим кога да се отправим на така мечтаното от нас семейно или соло приключения. Днес могат да се открият горещи оферти, които включват осигурен транспорт, нощувки в хубав хотел и храна, като пътуването може да е не само по въздух, но и по море.

Къде да отидем на екзотична почивка?

Ако действително сме решили да отидема на екзотична почивка, то има някои места, които със сигурност трябва да проучим и обмислим, преди да направим резервация. Те са следните:

Мавриций

Снимка: iStock by Getty Images

Островната държава приветства за добре дошли туристите със своите уникални плажове насред Индийския океан. Ако искате да почувствате Рая и да се насладите на разкошни природни находки, ето това е екзотичната почивка, която обезателно трябва да преживеете. Вулкани, водопади и кристално сини води – Мавриций е сбъдната мечта за ценителите на екзотиката, дайвинга и тоталния релакс.

Занзибар

Снимка: iStock by Getty Images

Разположен в Танзания, островът е също сред топ туристическите места, подходящи за посещението през зимата. Какво можете да видите там? На първо място трябва да споменем белите плажове, които сякаш нямат край… Тропическата флора и възможностите за целодневни забавления са също сред причините да заложите на тази екзотична почивка пред всички други.

Доминиканска република

Спрете вниманието си на курортния комплекс Пунта Кана, където ще се докоснете до невероятна кухня, безупречно обслужване, освежаващи коктейли под сенчести палми и чувствени ритми в стил меренге. Това място бива наричано още и “Раят на Карибските острови”, защото е перфектното място за вашата екзотична почивка, по време на която ще забравите за всичко и всички.

Малдиви

Снимка: iStock by Getty Images

Най-доброто време на посетите Малдивите е през януари и февруари, когато в страната ни е студена зима, а жаждата за слънчеви лъчи е по-силна отвсякога. Ако обичате Коралови рифове и гмуркането, кристално чисти води, СПА терапии и безкрайните летни дни, Малдивите са вашата следваща дестинация, която можете да посетите още тази година.

Кения

Снимка: iStock by Getty Images

Африканската екзотика е пословична със своите тюркоазени морета, all inclusive комплексите си, разкошната флора и фауна, както и разнообразните възможности за забавление и културни преживявания. 
Туристическите пакети за екзотична почивка са доста интересни, което изправя днешния турист пред една доста сложна дилема – какво да избере. Доста хора вече са били на подобен вид пътешенствие и са посетили една или повече далечни дестинации. Ако сте сред тях, то нека този път изборът ви бъде различен – възползвайте се от оферта, която включва пътуване до непозната за вас дестинация, така че да можете да забиете още една карфица на картата на света!

Как да планираме подобно пътешествие?

Освен избора на място за нашата екзотична почивка през зимата, трябва да знаем и как правилно да планираме предстоящото приключение. Ето кои са по-важните стъпки:
- кой ще ни придружава по време на екзотичната почивка – много важен аспект, когато става дума за далечни пътешествия. Някои от нас се интересуват от културни забележителности, а други са любители на силните усещания и търсят екстремни преживявания. Ежедневните навици на нашия спътник са също от значение, както и самата ни връзка с него – любовна половинка, брат/сестра, приятел и др.;
- продължителност – едно е да заминем на почивка за 3-4 дни в Европа, друго е да ни няма цели две седмици. Продължителността на периода е важно да бъде съгласуван с работата ни, семейните ни ангажименти и с други фактори като деца и прочее;
- документи и багаж – когато се приготвяме за екзотична екскурзия, опаковането на багажа и окомплектоването на нужната ни документация трябва да започне отрано. Така няма да се сблъскаме с неприятни ситуации в последния момент, които трудно да можем да разрешим.

Екзотичните почивки са чудесен начин да избягаме от рутината на деня и хладното време през зимата. Те ще ни заредят с добро настроение и ще ни помогнат да възстановим силите си, а и ще разкрият пред нас нови хоризонти. Места като Доминиканска република и Малдиви са не просто запомнящо се туристично приключение, но и идеалният начин да се запознаем с чужди култури, да се потопим в един напълно нов свят.

Вижте най-актуалните оферти за незабравима екзотична почивка!

>
21 декември 2022 г.

Тагове

екзотика

романтични места

плажове

море

острови

романтика

гмуркане

ваканция

почивка

самолетни екскурзии

Забележителности наоколо

Избрани оферти