Начало / Почивки / Почивки - Занзибар

Почивка на остров Занзибар - гарантирана група

Номер на оферта

/

234477

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Истанбул – Занзибар – Истанбул – София;
- 7 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

- Туристическа виза за Танзания - 50 щатски долара, издава се онлайн от България. Необходими документи - попълнено заявление, цветно копие на страница на паспорта с биометрични данни.
- Допълнителни екскурзии.

Програма на пътуването

MEGA SALE OFFER - 150 ЛЕВА ОТСТЪПКА НА ЧОВЕК до 15.02.2021

Занзибар (Zanzibar) е полу-автономна част от Обединена република Танзания, Източна Африка. Представлява архипелаг в Индийския океан, намиращ се на 25 - 50 километра от крайбрежието на континента. Съдържа два големи острова – Унгуджа и Пемба и множество малки острови. В миналото Занзибар е била отделна държава с дълга търговска история в рамките на арабския свят. През 1964 г. се обединява с Танганика, за да формират Танзания. Днес до голяма степен Занзибар успява да запази автономия в рамките на съюза. Населението му е 1 304 000 жители (по данни от 2012 г.), а площта на която се простира е 2 643 кв. км. Столицата му е Занзибар.
Основните отрасли в икономиката на Занзибар са подправки, лико от рафия и туризъм. По-специално от подправките се произвеждат карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер. Поради тази причина тези острови често се наричани островите на подправките. Занзибар може да се похвали и с някои ендемични видове като Занзибарския червен колобус (вид маймуна) и Занзибар леопард, който може би е изчезващ вид.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - ВТОРИ ДЕН - София-Истанбул-Занзибар
Излитане от летище София, Терминал 2 в 15:40часа за Истанбул. Последващ полет Истанбул-Занзибар в 19:45 часа. Пристигане в Занзибар на 02.04.2021 в 03:05 часа, трансфер до избрания хотел, нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - ОСМИ ДЕН - Занзибар
Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии (записват се предварително в България). Нощувки.

ДЕВЕТИ ДЕН - Занзибар-Истанбул-София
Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Занзибар за полет до Истанбул в 04:00 часа. Последващ полет за София в 19:15 часа и кацане в София на 09.04.2021 в 20:35 часа.

=====================================================

ХОТЕЛИ

1. Breezes Beach Club & SPA 4* - цена от 3221 лева
2. Bluebay Beach Resort & Spa 5* - цена от 3221 лева
3. Sultan Sands Island Resort 4* - цена от 3221 лева
4. DoubleTree Resort Nungwi 4* - цена от 3355 лева
5. Diamonds Mapenzi Beach 4* - цена от 3674 лева
6. Gold Zanzibar Beach House & SPA 5* - цена от 4321 лева
7. Neptune Pwani Beach Resort & SPA 5* - цена от 4094 лева
8. The Residence 5* - цена от 4321 лева
9. The Palms Zanzibar 5* - цена от 6514 лева
10. Baraza Resort and Spa Zanzibar 5* - цена от 7555 лева
11. Diamonds Star of the East 5* - цена от 9748 лева
=====================================================
ПОСОЧЕНАТА ЦЕНА Е НАЙ-НИСКАТА!
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ЦЕНОВА ОФЕРТА ЗА НАЛИЧНИ СВОБОДНИ МЕСТА И ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ МОЛЯ ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
=====================================================
Полетно разписание с редовен полет на Турски авиолинии:
Дата Излита Каца Излита в Каца в
01.04.2021 София Истанбул 15:40 17:05
01.04.2021 Истанбул Занзибар 19:45 03:05+1
09.04.2021 Занзибар Истанбул 04:00 12:55
09.04.2021 Истанбул София 19:15 20:35

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Самолетната екскурзия се осъществяват при минимум 2 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%
Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване
Плащанията се извършват по банков път или в офиса на туроператора

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мавриций е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Алианц България", застрахователна полица № 13160203830000001 от 15.01.2020 г.
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: танзанийски шилинг

Допълнителни екскурзии на остров Занзибар. Цените са на човек и са валидни при минимум двама записани:

Safari Blue – Целодневна екскурзия с включен обяд. Цена 323 лв.
Safari Blue започва от село Fumba на 20 минути път с кола от Stone Town . Fumba е най-удобно място за проучване на дивите животни, изолирани плитчини и здрав остров природа на зоната за опазване на Menai Bay.
Safari Blue изследва района на Menai Bay, който е дом на два различни вида делфини. MenaiBay е определена като защитена зона от 1998 г. насам и това се дължи на нейната изключителна природна красота. Заливът има редица девствени пясъчни банки , естествено издълбани от морето, вятъра и вълните. Района е богат на подводни скали и необитаеми острови.

Spices / Mangapwani Caves – Полудневна екскурзия. Цена 310 лв.
Подарете си пътешествие в историята на острова, който включва различни акценти и се фокусира върху търговията и колониалното минало на Африка.
Ще посетите реални тропически насаждения. Производството на подправки все още е основната дейност и източник на доходи за тези земеделски производители. Тук ще можете да видите, мирис и вкус, ароматни растения и билки, с които, се правят и козметика и лекарства.
Обиколката ще ви преведе през робската пещерата Mangapwani, на 30 минути северно от столицата по протежението на брега, където роби са били укривани и след това депортирани незаконно, дори след като пазарът на роби бе премахнато през 1873г.

Prison Island - Полудневна екскурзия. Цена 270 лв.
Островът някога е ползван от Арабски търговец на роби,за да държи по-буйните роби,преди да ги изпрати към Арабските им купувачи или на търговете организирани в Занзибар. Държани са на острова,за да не избягат.

Jozani Forest - Полудневна екскурзия. Цена 310 лв.
Тази гора е една от последните останали светилища в света на червената colubus маймуната . Маймуните са били застрашен вид, към ден днешен се смята че са към 2000-2500 броя. Популацията им се е увеличила с помощта на местни природозащитници. Маймуните са диви,но може да се доближават. Те не променят поведението си при присъствието на хора. В тази гора живеят и леопарди-както знаем,те са активни през нощта. Флората и Фауната в тази местност биха ви спечелили с изобилието си и красотата си. Това е едно най-красивите места,който Занзибар може да предложи.

Допълнителна информация

MEGA SALE OFFER - 150 ЛЕВА ОТСТЪПКА НА ЧОВЕК до 15.02.2021

Тагове

Оферти - Занзибар |  Оферти - Занзибар |  Почивки - Занзибар |  Почивки - Занзибар |  Екзотична почивка 2024 - Занзибар |  Екзотична почивка 2024 - Занзибар

Избрани оферти