Начало / Почивки / Почивки - Абу Даби

Почивка в Абу Даби и остров Сaaдиaт

Номер на оферта

/

241698

Дати & цени

30 април 2024 г. - Цена от 3109 лв.
03 май 2024 г. - Цена от 2331 лв.
22 май 2024 г. - Цена от 2331 лв.
05 юни 2024 г. - Цена от 2331 лв.
03 юли 2024 г. - Цена от 2331 лв.

Цената включва

За дати на пътуване до 31.03.2024г. - Самолетен билет София - Абу Даби - София с авиокомпания WizzAir с включени летищни такси и 1 брой ръчен багаж с размери до 40х30х20см.;
За дати на пътуване след 31.03.2024г. - Самолетен билет София - Дубай - София с авиокомпания Fly Dubai с включени летищни такси, 1 брой ръчен багаж до 7кг. и 1 чекиран багаж до 20кг.;
Трансфер летище - хотел - летище;
5 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро;

Цената не включва

Wizz Priority: един допълнителен багаж на колелца (макс. размер 55 x 40 x 23 cm, 10 kg) заедно с безплатния си ръчен багаж (макс. размер 40 x 30 x 20 cm) и гише за чекиране и качване на борда с предимство. Гарантирано е, че ще можете да вземете и двата багажа със себе си в салона (освен ако това е невъзможно, поради оперативни причини) - цена 250 лева в двете посоки;
1 регистриран багаж до 10 кг. - 220 лева в двете посоки;
1 регистриран багаж до 20 кг. - 260 лева в двете посоки;
Туристическа такса Дирхам в Абу Даби - заплаща се задължително и лично от туриста на рецепция на хотела, при настаняване (хотел 3* - 10 дирхама за стая на вечер, хотел 4*- 15 дирхама за стая на вечер, хотел 5* - 20 дирхама за стая на вечер);
Допълнителни екскурзии – заявяват се предварително в България;
Разходи от личен характер;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително;
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лева.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Абу Даби - София

6 дни / 5 нощувки

ДАТИ:
13.02.2024г.; 27.02.2024г.; 12.03.2024г.; 16.04.2024г.;
23.04.2024г.; 30.04.2024г.; 03.05.2024г.; 22.05.2024г.;
05.06.2024г.; 03.07.2024г.; 28.08.2024г.; 04.09.2024г.

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: от 2208 лева

----------------------

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

Fairmont Bab Al Bahr 5* - Fairmont Room със закуска - цени от 2208 лева;

Beach Rotana 5* - Sea View Room with Balcony със закуска - цени от 2389 лева;

Jumeirah at Saadiyat Island Resort 5* - Resort Deluxe Room със закуска - цени от 2728 лева;

Saadiyat Rotana Resort - Villas 5* - Guestroom with Balcony със закуска и вечеря - цени от 2728 лева;

Park Hyatt Abu Dhabi Hotel - Villas 5* - Park Room със закуска - цени от 2728 лева;


=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Плаж Саадият (Saadiyat beach)- новият шедьовър на Абу Даби! В забързаната градска среда постоянно мислим как да избягаме някъде и да прекараме малко време на тишина и спокойствие. Опитаме ли обаче от тишината, изпитаме ли я за няколко последователни дни, започва да ни липсва разходката, разнообразието и интересните неща, случващи се около нас. Плаж Саадият е перфектната локация, на която можем едновременно да угодим на всички наши нужди, без да пътуваме повече от 30 минути. В дните, в които имаме нужда просто от тишината на морето, естествена плажна ивица и коктейл в ръка, оставаме на територията на Саадият, където можем дори да се изпробваме и голф уменията си. Когато обаче имаме нужда от разнообразие и искаме да изпитаме максимума от Абу Даби, защото би било грехота да отидем до там и да не видим къде се провежда ежегодно Formula 1, пътуваме точно 20 минути и сме на Ferrari World Yas Island, където ни очакват инфлуенсърски снимки с десетки червени и други Ферарита! Централната част на Абу Даби също не е за изпускане, започвайки от джамията Шейх Зайед, кръстена на своя основател, който бива погребан в нея, както и бляскавия световноизвестен хотел Emirates Palace. НО ако досега изглежда, че плаж Саадият е само съвкупност от кристално чиста вода и безупречно бляскав пясък- това не е така! През 2017г. най-после след дългогодишен проект между ОАЕ и Франция, отваря “мостът на изкуството”, свързващ Изтока и Запада- Лувъра на Абу Даби, който се простира във водата и се познава по кристалнобелия си купол, отразявайки се във водата на Персийския залив. И не на последно място, има още нещо, което си заслужава да бъде видяно в почивния ден от “почивката на кристалния плаж Саадият” и това е Градът-Градина Ал Айн на 2 часа път от шезлонга. Плаж Саадият се оказва едно чисто, тихо, подходящо и удовлетворяващо всякакви нужди място- почивка, релаксация, екскурзия, бързи скорости, флора и какво ли още не!

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН/ София - Абу Даби
Заминаване от летище София за Абу Даби с директен полет на WizzAir/Fly Dubai. Пристигане на летище Абу Даби. Посрещане на летището в Абу Даби/Дубай от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела, настаняване и нощувка.

ВТОРИ - ПЕТИ ДЕН/ Абу Даби
Закуска.
Свободно време за плаж или екскурзии по Ваш избор срещу допълнително заплащане. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Абу Даби - София
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Абу Даби/Дубай за директен полет до София с WizzAir/Fly Dubai. Пристигане в София.

Полетно разписание с WizzAir до месец март 2024г.:
Номер на полет Маршрут Излита Каца
W6 4431 СофияАбу Даби 15:20 22:30
W6 4432 Абу ДабиСофия 11:00 14:45

Полетно разписание с Fly Dubai от месец април 2024 г. до месец септември 2024г.:
Номер на полет Маршрут Излита Каца
FZ 1758 СофияДубай 15:55 21:55
FZ 1757 ДубайСофия 10:30 15:00
Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
Провеждат се на английски език!
Цените са валидни за минимум 2 записани!

Сафари в пустинята (около 6 часа) - 149 лв. възрастен / 115 лв. дете до 10 години
Запознайте се с историята, културата и живота на бедуините. Изживейте несравнимо приключение над златисти пясъчни дюни в джип 4?4, последвано от магическа вечер в традиционен бедуински лагер.
Като напуснете оживения град, ще бъдете пленени от гигантските пясъчни дюни, които образуват Арабската пустиня. След изящните гледки към залеза, ще бъдете почерпени с богато разнообразие от автентични арабски ястия в традиционен лагер, където можете да се отдадете на дейности като сандборд, рисуване с къна, яздене на камила и пробване на местно облекло. Ще се насладите на развлекателна програма, докато седнете и релаксирате с ароматно наргиле под осветеното от звезди небе. Няма по-добър начин да завършите вечерта, като се отдадете на изискана интернационална вечеря на бюфет, която предлага селекция от вегетариански и невегетариански ястия, заедно с барбекю станция и освежителни напитки. Трансфер до хотела.

Забележки:
Дрескод: Ежедневни , дрехи за лятото – широки и удобни дрехи, за зимата – препоръчват се топли дрехи;
Не се препоръчва за бременни жени, хора с проблеми с гърба и сърцето;
Не се допускат деца под 2 години;
Развлекателни програми няма да има по време на свещения месец Рамадан и по други ислямски празници;

Сутрешно Сафари в пустинята - (около 4 часа) - 129 лв. възрастен / 112 лв. дете до 10 години
За тези, които искат да се насладят на изпълнен с приключения ден над целунатите от слънцето пясъчни дюни, предлагаме сутрешно сафари.
Докато се отправяте към обширната арабска пустиня в джип 4?4, управлявано от професионалист, няма да можете да сдържате вълнението си, знаейки, че скоро ще се борите с приключенски дюни, някои от най-големите в региона. Не само, че тези златни пясъци са удоволствие за очите, вълнуващото шофиране е такова, което никога няма да забравите. Преминавате през вълнообразния терен, усещайки прилива на адреналин, докато джипа се върти и завива в морето от пясък. След това вълнуващо приключение в пустинята ще пристигнете в спокоен лагер насред нищото. Насладете се на огромното пясъчно пространство, докато научавате за традициите на бедуините. Разходете се спокойно с камила или се заемете с по-смели дейности като сандборд. Трансфер до хотела.

Забележки:
Не е включена храна;
Дрескод: Ежедневни , дрехи за лятото – широки и удобни дрехи, за зимата – препоръчват се топли дрехи;
Не се препоръчва за бременни жени, хора с проблеми с гърба и сърцето;
Не се допускат деца под 2 години;

Обиколка на Абу Даби с екскурзовод ( около 4 часа) – 92 лв. възрастен / 67 лв. дете до 10 години
Oбиколката на Абу Даби ще Ви отведе до най-добрите туристически места в града и ще ви помогне да опознаете по най-добрия начин историческия и архитектурен блясък на забележителностите на града. Основни акцента в програмата са посещението на Голяма джамия Шейх Зайед и Heritage Village. Голямата джамия е построена между 1994 и 2007 г. и е открита тържествено през декември 2007 г. Сградният комплекс е с размери приблизително 290 м. на 420 м., покриващ площ от повече от 12 хектара, с тези си размери се нарежда сред най-големите джамии в света. Проектът е стартиран от покойния шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян, който е искал да обедини културното многообразие на ислямския свят с историческите и модерни ценности на архитектурата и изкуството. През 2004 г. Шейх Зайед умира и е погребан в двора на джамията.
Следва посещение на Heritage Village, в него ще изпитате традиционния начин на живот в пустинята. Селото е завладяваща капсула на времето със сук (пазар) от стария свят, джамия и лагер, моделирани по образец на живота в миналото. Разположено на Marina Mall Island близо до центъра на града, традиционното село оазис предлага поглед към миналото на Абу Даби. Тук можете да пазарувате, да откривате артефакти и да гледате как занаятчии правят керамика, духат стъкло и тъкат тъкани на стан.
Селото е и домът на Emirates Heritage Club, който е домакин на семинари за традиционни занаяти. Можете да гледате как занаятчии демонстрират традиционни умения като металообработка, грънчарство, тъкане и предене на прежда. Може дори да ви позволят да се докоснете до техния занаят. Не забравяйте да разгледате малкия магазин за подправки в селото, който предлага набор от сушени билки, ръчно изработени сапуни и много сувенири. Трансфер до хотела.
Турът се провежда в дните – понеделник , четвъртък и събота.

Забележки:
ДРЕСКОД: Моля, съобразете облекло си, тъй като пътуването включва посещение на Голямата джамия. Допускат се само туристи с покрити колене и рамене, и прилично облекло!

Целодневна екскурзия до Ал Айн с екскурзовод ( около 9 часа) – 239 лв. възрастен / 219 лв. дете до 10 години
Ал Айн се намира на около 150 км. от Абу Даби, на границата на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) и султаната Оман. Това е най-големият град във вътрешността на емирствата, четвъртият по големина след Дубай, Абу Даби и Шарджа. Ал-Айн е известен като „Градът-градина“ на Абу Даби, поради своята зеленина, особено по отношение на градските оазиси, паркове, оградени с дървета алеи и декоративни кръгови кръстовища, като има строг контрол на височината на новите сгради, до не повече от седем етажа. Това е мястото, където шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян, основателят на Обединените арабски емирства, прекарва голяма част от живота си.
Първият обект на посещение е крепостта Ал-Джахили, създадена през 1891 г. около оазиса Ал-Джахили за защита на оглеждащите палми. Намира се на стратегическо място, където има водоизточници. Крепостта е с квадратна форма, с дължина 35 метра и височина 8 метра.
Продължаваме към Дворецът Ал Айн, един от най-добре поддържаните музеи в Абу Даби и важен исторически обект в ОАЕ. Той е бил домът на бащата-основател на ОАЕ и първия президент на страната, покойния шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян, който живее тук със семейството си до края на шейсетте години, когато се премества в Абу Даби. В целия имот може да се види контраст между модерни дизайнерски елементи и традиционни влияния на Емирството.
След посещението на двореца се отправяме към Джабал Хафит, планина в района на Тавам, на границата на ОАЕ и Оман. От 2017 г. планината е призната за част от национален парк и е включена в мрежата от защитени територии.
Следва разходка по сенчестите пътеки в буйната зеленина на оазиса Ал Айн, разположен на 1200 хектара в „Зеления град“ на Ал Айн.
Този великолепен оазис е един от най-красивите в Абу Даби. Тук можете да се насладите на малко отдих от градския живот и да оцените 147 000 финикови палми, над 100 различни разновидности на растителност и реликви от миналото, както древната напоителна система, известна като фаладж. Фаладжът е съществена част от наследството на региона и една от многото причини Ал Айн да е културен обект на ЮНЕСКО. Докато се разхождате из оазиса, ще видите тези 3000-годишни изкопани канали, които са сложно свързани, за да доставят вода от планините и далечни места. Тези води поддържат плантацията свежа и процъфтяваща дори днес!
Денят завършва с пазар за камили в Ал Айн. Известният пазар за камили в Ал Айн е прекрасно място, където да се потопите в традиционната, автентична арабска култура – и да направите няколко фантастични снимки. От млади арабски камили, които може да пораснат като състезатели, до красиви възрастни камили. Пазарът е единствено по рода си преживяване, което предлага да се срещнете с животните отблизо и заема специално място в наследството на Емирството. Отпътуване към Абу Даби.
Турът се провежда във вторник.

Цената включва:
Трансфер от/до вашия хотел;
Обяд в Sedra Bawadi Restaurant в Ayla Bawadi Hotel или подобен;
Бутилка вода по време на пътуването.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.


МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%;
Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване;
Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите;
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до ОАЕ е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане;
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.;
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.;
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "Аксиом" АД, застрахователна полица № 231370010 от дата 27.07.2023 г.;
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: дирхам.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Абу Даби |  Почивки - Дубай (ОАЕ) |  Почивки - Абу Даби |  Екзотична почивка 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Екзотична почивка 2024 - Абу Даби

Избрани оферти