Начало / Почивки / Почивки - Дуръс

Почивка в Дуръс, Албания

Номер на оферта

/

236752

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания
- 6 нощувки със закуски и вечери в хотел Kamomil 3*+
- Туристическа програма в Елбасан и Дуръс
- Екскурзовдско обслужване по маршрута и водач от агенцията

Цената не включва

- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро към ЗК Алианц Травел, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА COVID-19: 2 лева на ден /по желание, заплаща се предварително/
- Екскурзия до Круя и Тирана - 10 евро /при минимум 20 туристи/
Екскурзия до Влъора-и Берат -15 евро /при минимум 20 туристи/
- Екскурзия до остров Корфу с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод – 70 евро при минимум 30 туриста
- Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства
- Попълване от агенцията на PLF, HES и всякакви формуляри, изисквани при влизане в съответната държава: 10 лв. на документ

Програма на пътуването

Дуръс е най-старият и един от най-големите и красиви градове на Албания. Разположен на Адриатическото крайбрежие, той предлага разнообразни преживявания. А Дуръската Ривиера ще ви очарова с прекрасни плажове и спокойствие.

Датa: 01.09.2022

7 ДНИ / 6 НОЩУВКИ

ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна и тройна стая - 460 лв.
- Възрастен в единична стая – на запитване
- Дете до 12 г., настанено с двама възрастни – 330 лв.

===========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

===========================================================

ПРОГРАМА

Ден 1 СофияЕлбасан - Дуръс
Тръгване от София в 06.00 ч. Преминаване на КПП Гюешево, покрай Скопие и през КПП Кафасан влизане в Албания. Посещение на Елбасан с разглеждане на крепостна стена Скампи. Римляните са го наричали Masio Scampa заради кулите и крепостните стени /на древен илирийски език означава остър планински връх /. Около 18 ч. пристигане на Дуръска ривиера. Настаняване в хотел Kamomil 3*+ на морския бряг със собствен плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Дуръс
Закуска. Свободно време за плаж. След обяд пешеходна обиколка на Дуръс, известен на българите като Драч. По времето на цар Симеон Велики тези земи са били част от българската държава. Разглеждане на Венецианската кула, Римския амфитеатър /кандидатства за списъка на UNESCO/, резиденцията на крал Зогу, крайморския булевард с палмите – подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро. Свободно време за шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Полудневна екскурзия до Круя и Тирана
Закуска. Свободно време за плаж или по желание в 9.00 ч. отпътуване за Круя. Круя е родното място на националния герой Скендербег. Преминавайки през старата чаршия ще стигнем до останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей. Пешеходна разходка по етнографската атракция „Чаршията” /улицата на занаятите/. Отпътуване за Тирана. Туристическа програма – автобусна и пешеходна обиколка за разглеждане на Албанската столица: забележителностите на пл. Скендербег, сградите на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула – символ на града, руините на Юстиниановата крепост, двореца на културата и бивш музей на Енвер Ходжа – „забранения град”. Свободно време за шопинг в моловете на столицата. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Полудневна екскурзия до Вльора и Берат
Закуска. Свободно време за плаж или по желание посещение на модерния град Вльора – един от най-старите градове на Албания и второто по големина пристанище. Разположен е на крайбрежието на Адриатическо и Йонийско море и е един от най-добрите курортни центрове с нови хотели и прекрасни плажове. Възможност за шопинг. Връщане в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Свободен ден
Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка

Ден 6 Свободен ден
Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Дуръс - София
Закуска. Освобождаване на хотела. Oтпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

===========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
- Круя и Тирана
Екскурзия до Круя и Тирана – 10 евро /при минимум 20 туристи/
- Вльора и Берат
Екскурзия до Влъора и Берат -15 евро /при минимум 20 туристи/
- Корфу
Екскурзия до остров Корфу с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод – 70 евро при минимум 30 туриста

===========================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Условия за резеравции:
Депозит: 30% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

- Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
- За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.
- Медицински изисквания: изясняват се 10 дни преди отпътуване, в зависимост от здравната обстановка в България и държавата на пристигане.
- Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата.
- Туроператорът не носи отговорност при промяната им. - Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
- Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

===========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

===========================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Почивки - Албания |  Почивки - Дуръс |  Лято в чужбина - Албания |  Лято в чужбина - Дуръс

Избрани оферти