Начало / Статии / Статии - Танзания

5 причини да отидете на сафари в Африка

Автор

/

Да отидете на сафари в Африка звучи почти като да отидете на Луната, но всъщност е напълно възможен и все по-популярен вариант за екзотично пътешествие. Този горещ континент привлича туристи и ентусиазирани любители на природата от цял свят, съвсем заслужено при това.

Африка ще ви подари възможността да изживеете нещо необикновено, неочаквано и незабравимо!

Преживяването ще бъде различно от всичко, което сте изпитвали досега. Вижте кои са петте причини да се впуснете в това страхотно приключение.

Измъкнете се от напрегнатото ежедневие

Колкото и да обичате работата си и шума на града, в даден момент умората от забързаното ежедневие се натрупва и всичко идва малко в повече. Гледате на сутрешната аларма с нарастваща омраза, шофьорите на път към работа ви се струват все по-некадърни и се чувствате напрегнати и изнервени. Това е чудесен момент да изберете сафари в Африка за своето малко бягство от сивото ежедневие – ярко слънце, усмихнати хора и напълно блажено безвремие. Ще можете наистина да се отпуснете и  насладите на всичко, което се случва около вас.

Вижте всички невероятни животни на живо

Почти няма човек, който да не се е захласвал по предаванията за дивите обитатели на Африка. Изглеждат толкова красиви, величествени и далечни...Е, вече можете да зачеркнете последното и да ги видите толкова отблизо, че да се почувствате като репортер от National Geographic. Сафарито в Африка ще ви научи как да откривате какви ли не диви обитатели и ще ви даде възможност да ги наблюдавате в естествената им среда.

Запознайте се със съвсем различна култура

Африка е изключително интересно място и заради своето уникално културно наследство. Не е нужно да четете учебници по история или да се правите на антрополози, достатъчно е да се срещнете с местните хора. Те ще ви покажат една съвсем различна и много чаровна гледна точка за света, а и ще ви позволят да надникнете в обичаи, за които досега само сте чували.

Насладете се на гледката

Картината с огромното, червеникаво залязващо слънце над акациеви дървета е добре познат африкански пейзаж. Вече не е необходимо да му се любувате през студени, бездушни снимки – можете да го видите на място! Освен прекрасният залез, сафарито в Африка ще ви позволи да се насладите на смесица от какви ли не чудни пейзажи – вълни, пустини, джунгли и причудливи растения – фотоапаратът ви ще си отработи дажбата за години напред.

Изживейте едно невероятно приключение

Сафарито в Африка е вълнуващо, но все пак безопасно изживяване. Ще се потопите в един съвсем различен свят, доближавайки се максимално до дивото, без да се притеснявате, че нещо може да ви се случи. Компаниите, които организират подобни сафарите, познават местността отлично и знаят как да ви пазят във всеки един момент. Така че единственото, което ви остава е да се отпуснете и да се насладите на това незабравимо приключение!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Африка!

>
14 декември 2022 г.

Тагове

диви животни

екзотика

живописни пътешествия

сафари

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти