Начало / Статии / Статии - Австралия

Арнъмланд - гости на древна земя

Автор

/

С необятна територия, пет пъти по-голяма от Великобритания, Арнъмланд (Арнемова земя) е особено място на девствено чист буш, евкалиптови гори, крайбрежна пустош и изобилие на диви животни, притежавано и управлявано от коренните австралийци гумулкбун, които го населяват от 65 000 години.

Арнъмланд, Северна територия, Австралия

Това е една от зоните с най-ограничен достъп в Австралия, едва наскоро открита за туризма (чрез туристически агенции, които са собственост и под ръководството на местните хора). Културни сафарита дават възможност на малки групи посетители да опознаят чудесата на богатото местно наследство и да разберат смисъла и митологията, стоящи зад древното скално изкуство, което краси стените и таваните на пещерите и скалните убежища из цялата област.

Ваши домакини са Брайън Руки, местен жител от островите в Басовия проток, и неговата съпруга Филис. Той живее в Арнъмланд от двайсет и пет години и познава съвсем отблизо страната и културата. Ще бъдете настанени в шатра в типичен сафари стил, дълбоко в буша Мудегардарт, един милион декара, които принадлежат на племето на Филис.

Сезоните и интересите на гостите определят и вашите занимания, било то еднодневна екскурзия, или на продължителен поход с лагеруване. Опознайте традиционните храни и лекове, посетете места с пещерни рисунки, изследвайте множеството видове птици, разхладете се с плуване в някой билибонг (естествен водоем) или идете на лов за риба или морски раци с харпун и вашият улов ще бъде приготвен за вечеря.

Действената дума е „традиция“, която ще наблюдавате и оцените в компанията на местни водачи с естествен афинитет към земята на техните предци и своя народ.

Къде: може да се стигне само с лек самолет, 1 час от Даруин, Северна територия, Австралия
Най-добро време: юни-август.

>
04 август 2011 г.

Тагове

диви животни

екзотика

национални паркове

пещери

резервати

риболовен туризъм

сафари

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти