Начало / Статии / Статии - Австралия

Севън Спирит Бей - смесица от пустош и лукс

Автор

/

Този изключителен природен резерват, с хиляди декари недокоснат буш, мангрови горички и джунгла отзад и с чудесни води и пустинни плажове отпред, е разположен в самия край на Северна Австралия в място, където 50 000 години са живели някои от последните аборигенски племена, все още водещи традиционен живот.

„Севън Спирит Бей“, полуостров Кобург, Австралия

Необятните пространства на тяхната земя са отдадени под наем на държавата, за да бъдат стопанисвани като национален парк „Гуриг“, с изключение на този курорт и заобикалящите го земи на върха на полуостров Кобург, сочещ на север към Индонезия.

Достъпно само по въздух, това затънтено кътче на комфорт и цивилизация демонстрира съобразяване с екологията във всяко отношение – семплите сгради например са направени от естествени материали. Живеещите тук водачи водят гостите на риболов, на разходки из буша или по крайбрежието. Или организират екскурзии преди зазоряване, за да честват нещо толкова просто и магическо като изгрева.

Курортът „Севън Спирит Бей“ е взел името си от цикъла от седем сезона в традицията на северноавстралийските аборигени: на светкавиците, гръмотевиците, на правенето на магии за дъжд, на раззеленяването, на бурните ветрове, на бушуващите пожари и на безоблачно синьото небе.

Ако сте късметлия, всеки ден небето ще бъде безоблачно синьо.

Къде: Полуостров Кобург, Северна територия, Австралия (едночасов чартърен полет североизточно от Даруин)
Най-добро време: март-октомври

>
23 март 2012 г.

Тагове

диви животни

екзотика

екологични резервати

екотуризъм

любопитно

национални паркове

резервати

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти