Начало / Статии / Статии - Португалия

Азорски острови – топ 10 забележителности

Автор

/

Азорските острови са архипелаг от девет вулканични острова – на теория част от Португалия, а на усещане – място накрай света, което не прилича на никое друго.

Запомнете вулканичната част – тя оформя много от това, което след време ще оцените като уникално за островите. Средните температури почти не се променят, така че когато и да дойдете, все ще е подходящо.

Ако времето ви е ограничено (т.е. не сте се преместили да живеете там), ето някои от основните забележителности на Азорските острови и преживявания, които да включите в пътуването си. А че после ще искате да се върнете – това ви го гарантираме.

Наблюдавайте делфини и китове – можете да наемете тур с лодка от всички острови. И китовете, и делфините са тук целогодишно.

Дегустирайте вино от местния сорт вердельо. Казват, че е било любимо на руския цар Николай Втори. На много места се предлагат обиколки на винарни или лозя. Ако искате да научите повече за винената история на региона, в градчето Бишкойтуш (на остров Терсейра) в местния винен музей.

Отпуснете се в горещите минерални извори, които се изливат направо в океана при Понта да Ферария (остров Сан Мигел).

Изкачете се на връх Пико – кратер на вулкан на остров Пико, най-високият връх в Португалия (2351 м). Оттам се разкрива невероятна панорама във всички посоки. Ако обичате планински и полупланински преходи, не забравяйте планинарските си обувки – на островите има повече от 60 чудесни маркирани маршрути и немалко туристи идват тук само заради тях. Всички пътеки са маркирани със съответното ниво на трудност.

Обиколете някой от островите на колело – Азорските острови са популярна дестинация за почитателите на колелото. Можете да наемете колело почти навсякъде и да изследвате екзотичната природа или градчета в свое собствено темпо.

Хапнете от местния рибен специалитет „калдейрада де пейше“ - задушена риба меч с картофи, зеленчуци и бяло вино.

Гмурнете се при древни котви и богат океански живот – бреговете на остров Терсейра са сред най-добрите места за гмуркане на Азорските острови. В района е буквално гробище за древни котви от времената, когато тук е имало оживен корабен трафик, а морският живот е богат и цветен.

Отидете на борба с бикове – на остров Терсейра и до днес през летния сезон почти всеки ден се пускат бикове по улиците на града Ангра де Ероижму, като партито по-късно продължава на арената за борби.

Посетете вулканични забележителности – много от някогашните кратери са се срутили и днес от тях са останали само калдери. В много от тези бивши вулканични кратери днес има кристални езера. Лагоа дас Фурнас е активна калдера, където да очаквате изригване на пара, кални езера и гейзери. Местните хора са направили фурни в земята, където приготвят храна на топлината от вулкана. Лагоа ду Фого е езеро високо в планината, което освен невероятна панорама предлага и бели плажове.

Посетете Ангра де Ероижму – столицата на остров Терсейра е защитена от ЮНЕСКО заради красивата си архитектура от 17-и век. Калдъръмените улички и боядисаните в ярки цветове сгради ще останат в съзнанието ви. 

>>> Вижте най-добрите оферти за пътешествие до Азорските острови! >>>

>>> Вижте още: Почивки на остров Мадейра >>>

23 февруари 2017 г.

Тагове

винен туризъм

вулкани

екзотика

кулинарни изкушения

летен туризъм

минерални извори

приказните острови

делфини

Забележителности наоколо

Избрани оферти