Начало / Статии / Статии - Португалия

Остров Терсейра, Азорски острови – раят на цветните къщи

Автор

/

Още щом стъпите на остров Терсейра, един от деветте Азорски острови, ще се влюбите в гледката на разноцветните къщи – боядисани в ярки, крещящи цветове, без излишно съчетаване на цветовете между съседите. Тази гледка се помни дълго, но тя далеч не е всичко.

Остров Терсейра е известен като едно от малкото места в света, където може да се наблюдава миграцията на китове и делфини. Температурите целогодишно почти не се променят и можете да дойдете на почивка по всяко време. Природата е екзотична, а хората – приятелски настроени. Не забравяйте, че сте в Португалия, макар и далеч в океана.

Ангра ду Ероижму – столицата носи героизъм в името си – испанският крал Педро Четвърти й дава това название през 1834 г. в чест на смелостта, показана от жителите на града, срещу всевъзможните външни заплахи, пред които един остров насред океана може да се изправи. Това е най-старият град на острова (на повече от 500 години), в чийто исторически център ще се влюбите. Уличките се вият нагоре-надолу, сякаш не могат да решат накъде точно да ви отведат, а цветните сгради ще ви накарат да се усмихнете. Тук все още се провеждат борби с бикове, по подобие на тези в Испания, включително с участие на публиката (бягане с бикове).

Угасналият вулкан Монте Бразил – оттук се разкрива невероятна гледка към столицата Ангра ду Ероижму и далеч, далеч на юг. Любопитно е, че целият вулкан е заобиколен от масивни крепостни стени – най-големите, които испанците някога са издигали. Появата им е от времената, когато тежко натоварени с богатства испански търговски кораби се връщали оттук към Европа и трябвало да бъдат охранявани от пиратски атаки. В наши дни крепостта е португалска военна база.

Бишкойтуш – симпатично малко градче, което е най-известно с традициите си в производството на вино. Не пропускайте да се убедите сами в това, като поръчате чаша вино от местния сорт вердельо и научите повече за винената история на региона в местния винен музей. По крайбрежието на Бишкойтуш са се образували естествени басейни от скали. До някои от тях са построени стълби и платформи, за да са по-лесно достъпни за почитателите на слънчевите лъчи.

Островите Кабрас – това е дестинацията, към която да се отправите, ако в списъка ви с мечти е да наблюдавате миграцията на китове и делфини. Включете се в организирана екскурзия с лодка, за да сте сигурни, че имате професионалисти на борда, които ще ви отведат там, където да се срещнете очи в очи с едни от най-удивителните създания на планетата.

Езерата в кратери на вулкани – в централната част на острова има редица по-големи и по-малки кратери на угаснали вулкани, които в наши дни са се превърнали в дъна на езерца.

Пещерата Грута ду Натал – лавата е застинала по толкова причудлив начин в тази пещера, че днес ви позволява да се отправите на подземно пътешествие през тунелите от лава. В пещерата е издълбан олтар, при който се отслужва литургията на Коледа – оттам и името на пещерата – Коледната пещера.

Има много варианти за пътуване до остров Тейсейра – вижте най-добрите оферти за почивка в Терсейра ТУК.

>>> Вижте още: Почивки на остров Мадейра >>>

>
15 февруари 2017 г.

Тагове

винен туризъм

вулкани

приказните острови

семеен туризъм

Азорски острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти