Начало / Статии / Статии - Колумбия

Cano Cristales – реката дъга, Колумбия

Автор

/

Известна като "Река на петте цвята" или "реката дъга ", Cano Cristales е една от най-изумителните реки в нашия свят.

През по-голямата част от годината реката Cano Cristales в Колумбия е просто една обикновена, както всяка друга течаща вода. За един кратък период от време тя се превръща в истински фестивал на цветовете. Специалните водорасли, живеещи на скалното речно дъно стоят зад този невероятен природен феномен.

В зависимост от количествoто на водата в реката, до дъното и достига различно количество слънчева светлина. Когато реката е пълноводна слънчевите лъчи не могат да достигнат до дъното. През сухият сезон водата е прекалено малко за да се поддържа живот в нея. Именно периодът между тези два сезона притежава подходящите условия, при които цветовете на водораслите  оживяват. Тогава дъното на реката се обагря в палитра от цветове като синьо, зелено, червено и безброй сенки помежду им. За съжаление този феномен трае едва няколко дни, но пък това е част от мистерията му.

Cano Cristales е разположена в отдалечен район, близо до град Ла Макарена. Реката е широка 20м и е дълга 100км. До нея може да се стигне с кон, магаре или с организиран транспорт, който могат да ви осигурят само няколко от местните туристически агенции.

>
06 април 2010 г.

Тагове

реки

Забележителности наоколо

Избрани оферти