Начало / Статии / Статии - Колумбия

Защо трябва да стъпите на островите Росарио поне веднъж в живота си?

Автор

/

Хората свързват Колумбия с много неща - със сериалите, кафето и нарковойните, с цветните фасади и хората с гореща кръв.

Колумбия има и друга, сякаш не толкова популярна страна - карибското си крайбрежие.

Само на 45 минути с лодка от столицата Картахена, която всички туристите така или иначе посещават, се намира архипелагът Росарио. Ако трябва да го опишем с няколко думи, те ще са: безгрижни плажни дни, коралови рифове и коктейли по залез. Достойна карибска дестинация!

Снимка: iStock by Getty Images

Островите Росарио са част от Национален парк “Росарио и Сан Бернардо Коралс”, което ги прави едно от най-запазените места с непокътната природна красота в Колумбия. Тук намесата на човека е минимална, а красотата на рифовете е спираща дъха.

На островите животът тече в много по-бавно темпо, отколкото във вечно забързаната столица с напечен асфалт. На Росарио прохладният бриз се съюзява с ледените тропически коктейли, за да балансира карибското слънце. А когато дойде време за залеза, си намерете някой плажен бар или хотел с гледка, за да се насладите на шоуто. Всички тези наситени залези, които сте виждали на снимки, не са Фотошоп!

Макар много от островите да са каменисти и да са дом на мангрови гори, има и такива с райски бели пясъци, наситено синя вода и няколко палми на плажа - точно както изглеждат Карибите в мечтите на хората.

Освен за плаж островите Росарио са идеални и за тези, които обичат активната почивка. Тук можете да се гмуркате с шнорхел или с водолазна екипировка, за да видите коралите в националния парк. Дори да не можете да се гмуркате, останете няколко дни и изкарайте курс! Наемете каяци и гребете в карибските води. Запалените рибари могат да се отдадат на спортен риболов и да се опитат да хванат екзотичен улов.

Снимка: iStock by Getty Images

На Росарио спокойно можете да оцелеете само на морска храна - тук тя е толкова прясна и разнообразна, че би било кощунство да не опитате всичко, което можете!

За накрая сме запазили най-уникалното преживяване. Във водите на езерото на остров Исла Гранде можете да видите фосфоресциращ планктон. Изберете тъмна нощ без луна и отидете за нощно къпане в езерото. При всяка вълна и раздвижване на водата ще видите магическото синьо-зелено сияние на планктона - преживяване, което се помни цял живот.

Как да стигнете до архипелага Росарио от Картахена:

От доковете на Картахена можете да стигнете до повечето острови от архипелага Росарио за под час с лодка. Обикновено туровете обикалят няколко острова, за да видите архипелага в пълния му блясък. Дори и да сте за кратко в колумбийската столица, няма да ви е трудно да отделите време да отскочите до това райско ъгълче на страната.

Вижте тук всички актуални оферти за екскурзии в Колумбия!

>
27 ноември 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти