Начало / Статии / Статии - Индия

Хотел „Тадж Махал“ - омагьосваща забележителност

Автор

/

Забележителност на Мумбай (преди Бомбай) от 1903 г., хотел „Тадж Махал“ е най-прочутият в Индия и вероятно най-добрият, викторианска феерия, която гледа към Арабско море и е била за своето време съперник на сингапурския „Рафълс“, посрещала знаменитости като Марк Твен. („Омагьосващо място, объркващо място, омайващо място“, пише той).

Хотел

Елитът на Мумбай използва „Тадж“ като частен клуб, с портиери в разкошни униформи, въвеждащи местните хора и гостите в приятно прохладната, искрящо бяла вътрешност на изящното Старо крило. Високото съотношение персонал – гости и обслужването с бели ръкавици го превръщат в идеално убежище за спасение от бурните, вихрени реалности на горещия и влажен град с население от 12 милиона.

Стаите с балкони на високите етажи в Старото крило са мястото, където трябва да отседнете, с успокояващи изгледи към морето, Портата на Индия (арка, построена от британците за посрещането на крал Джордж V през 1911 г.), залива и възвишенията отвъд него.

Ресторант „Танджоре“ предлага може би най-добрите традиционни индийски ястия в града, придружени от музика на ситар и класически танци.

Това е първият хотел от групата „Тадж“, която сега притежава над 60 хотела в Индия и чужбина.

На присъединеното трийсететажно модерно крило, построено през 1972 г., липсва историческа атмосфера, но предлага същите гледки.

Къде: Хотел „Тадж Махал“, Мумбай (Бомбай), Махаращра, Индия
Най-добро време: ноември-март.

>
28 декември 2010 г.

Тагове

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти