Начало / Статии / Статии - Кабо Верде

Кабо Верде - 7 причини тази зима да изберете почивка там

Автор

/

Има вероятност никога да не ви е хрумвало да си почивате в Кабо Верде. Четете надолу, напълнете очите си с радост от снимките, вижте цените... и сме сигурни, че ще преосмислите екзотичната си дестинация за тази зима.

Топла зима на плажа

Кабо Верде е островна държава, която се намира в Атлантическия океан, 570 км на запад от континентална Африка. Това означава топла зима (не че там я наричат зима) с температури, които ви канят на плажа.

Без тълпи туристи

Полетите до Кабо Верде са сравнително редки, което означава само едно – по-малко туристи, по-малко тълпи, повече спокойствие. Освен това държавата се състои от 10 главни и 5 по-малки острова, така че винаги ще намерите къде да се скриете, ако имате нужда от пълна изолация и релакс.

Добри цени

За разлика от вече поомръзналите ни екзотични дестинации като Малдиви, Бали или Мароко, Кабо Верде е по-малко познат и ще ви предложи различно преживяване на добри цени (в сравнение с други подобни държави).

Разнообразие от пейзажи

На сравнително малката си територия (общо 4000 кв.км, което е горе-долу колкото площта на Област Ловеч), Кабо Верде е събрал изненадващо разнообразие от гледки. От божествени плажове на главния остров Сал, през марсианските пейзажи и скалистите планини във вътрешността на Сал и тропическите долини на Санто Антао, до действащия вулкан Пику ду Фогу (2829 м).

Среща с различна култура

Населението на острова се състои от креоли, които са наследници на португалци и африканци. Държавата векове наред е била португалска колония, затова официалният език и днес е португалски. За разлика от повечето други африкански държави, които имат проблеми с правата на човека, Кабо Верде е начело в цяла Африка, що се отнася до различни индекси за свобода на личността и права на човека.

Забележителности

Най-старият град в Кабо Верде Сидаде Веля – е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Намира се на остров Сантяго, недалеч от столицата Прая. Градът е основан през 1462 г. под името Рибейра Гранде. Любопитно е да знаете, че до 1445 г., когато били открити от протугалеца Антонио Фернандеш, островите били необитаеми. Качете се на АТВ и открийте белите пясъчни дюни на пустинята Виана във вътрешността на остров Боа Виста. В град Сал, някога известен с добива си на сол, и до днес можете да се топнете в солените басейни, като се носите безгрижно по повърхността на водата сякаш сте в Мъртво море.

Водни спортове

На Кабо Верде можете да практикувате сърф, гмуркане, наблюдение на китове и костенурки. Най-добрата дестинация за водни спортове е Санта Мария.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Кабо Верде!

>
05 март 2021 г.

Тагове

екзотика

културен туризъм

летен туризъм

плажове

романтични места

сърфинг

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти