Начало / Статии / Статии - Ботсвана

Лaгерът на Абу - сафари върху слон в буша

Автор

/

Абу е голям, силен, чувствителен, интелигентен и застаряващ. Той е към 4 метра висок, заковава кантара на 5,5 тона и ще бъде вашето превозно средство по време на това изключително сафари на гърба на слонове сред великолепната делта на река Окаванго, най-голямата вътрешна делта в света.

Лагерът на Абу - Ботсвана

Превозът със слонове през кристално чистите води на делтата осигурява достъп до места, до които иначе не може да се стигне по никакъв начин. И тъй като миризмата на слона маскира вашата собствена, вие може да се доближите до най-различни животни, които не се чувстват заплашени от слоновете.

Това е едно от най-добрите места в Африка за разглеждане на диви животни, но вашето сафари е също и осиновяване, макар и за съвсем кратко, от фамилията на пет слона на почтена възраст и седем по-млади – самите те осиновени от вашия домакин, американския природозащитник Рандъл Мур.

Като герой от филм на Дисни, той спасява тази тайфа от отхвърлени от обществото и сираци, които са прекарали живота си в зоопаркове в чужбина, и отново ги връща по земите, където те са се родили.

Разбирателството на Мур с неговата слонска „фамилия“ е нещо, което си струва да се види, както и това на махута (водача на слона), който стои разкрачен върху широкия като кон врат на неговото ездитно животно, краката му са затъкнати зад огромните уши и насочва слона със словесни команди. Обратно в лагера, в който ви чакат пет луксозни палатки и вечеря от три ястия като за гастрономи, сервирани върху ленена покривка под гигантско смокиново дърво. Утре може да оставите фантазиите си на махараджа в лагера и да се поразходите покрай стадото, едно невероятно преживяване.

Къде: делтата на р. Окаванго, Ботсуана
Най-добро време: февруари-ноември.

>
09 ноември 2010 г.

Тагове

делти

екзотика

екстремен туризъм

сафари

Забележителности наоколо

Избрани оферти