Начало / Статии / Статии - Индонезия

Остров Ява – половин Индонезия на едно място

Автор

/

Остров Ява е малко по-голям от България (само с някакви си 15 хиляди квадратни километра), а на него живеят 130 милиона души. Или повече от половината население на цяла Индонезия. Както можете да си представите, тук се живее нагъсто, сплотено и идеята за лично пространство, както на много места в Азия, просто не съществува. Тук се намират някои от големите градове на Индонезия (като столицата Джакарта, Бандунг, Маланг, Богор, Джогиякарта, Сурабая, за която сме чували от Пипи Дългото чорапче...).

Природа и култура, хора и екзотична храна – всичко това, концентрирано само на един остров.

Какво да видите на остров Ява

Тук можете да прекарате месеци наред в изследване на интересната индонезийска култура, но ако имате само няколко дни, ето кои са най-интересните места, които да не пропускате:

Храмът Прамбанан – един от най-красивите и най-високите хиндуистки храмове в света, извисяващ се на цели 47 метра височина.

Султанският дворец в Джогякарта – превърнат в място, на което посетителите могат да се запознаят с културата на Индонезия като театър на сенките и прочутите ява танци.

Комплексът Борободур – ако сте гледали снимки от Индонезия, този дворец е бил на тях. Това е най-посещаваната забележителност в страната, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Комплексът включва няколко платформи, разположени една върху друга, украсени с повече от 2500 релефни пана и 504 статуи на Буда. Главният купол, намиращ се на най-горната платформа, е заобиколен от 72 статуи на Буда. Бъдете тук по залез и гледката ще остане завинаги в съзнанието ви.

Вулкани – тъй като самият остров е резултат на вулканична дейност, тук е едно от най-подходящите места в света, ако сте почитатели на вулканите. Семеру, Бромо или калдерата Тенгер (разположени в близост до град Маланг) са разположени в долина с впечатляващи каньони.

Киселинното езеро Йен пък е с неземен, тюркоазен цвят и се намира в кратера на вулкан – невероятна гледка. А как ви звучи да нощувате в бунгало на ръба на кратера на вулкан?

Ботаническа градина Кебун Рая – В сърцето на град Богор се намират прочутите ботанически градини Кебун Рая – 87 хектара с повече от 15 000 вида растения, сред които гигантски палми, кактуси, къщата с орхидеите, езерото с огромните водни лилии (цветовете им достигат до 1 метър).

Национален парк Пангандаран – част от националният парк пази девствена джунгла, друга част е отворена за посещения по утъпкани пътеки. Освен дивата тропическа растителност, в парка можете да се насладите и на райско плуване – на плажа Пасир Путих.

Тесният пясъчен бряг граничи с риф, богат на риба. Интересно явление, което се случва на плажа по залез, са местните младежи, които се опитват да уловят с мрежи излитащите по това време тропически прилепи – за вечеря

Вижте най-добрите оферти за пътуване до остров Ява!

>
10 май 2016 г.

Тагове

вулкани

езера

екзотика

острови

плажове

храмове

ЮНЕСКО

Забележителности наоколо

Избрани оферти