Начало / Статии / Статии - Австралия

Остров Лизърд в Австралия - в затруднение да избереш плаж

Автор

/

От десетината островни курорта посред изумрудените и тюркоазени води на Големия бариерен риф, този, разположен най на север, е най-надареният с плажове. Със само 40 бунгала, една заслужено прочута Синя лагуна и 24 изолирани заливчета с бял пясък и поръбени с палми, имате добрата възможност да си изберете плаж само за себе си– и основание да останете няколко седмици, за да ги пробвате всичките един по един.

Остров Лизърд - Австралия

Остров Лизърд (Гущер) е национален парк с площ 10 000 декара, а потомците на 1,5-метровите тропически гущери – на които капитан Джеймс Кук нарича острова през 1770 г. – могат да бъдат открити да се препичат на слънце върху претъпканата с палми зелена морава пред вашето бунгало. Тъй като е толкова далеч от брега и по-близо до вътрешния риф, Лизърд има едни от най-прозрачните и най-сините води и е сред най-добрите места за гмуркане на островите. Код Хоул, популярно местенце само на 20 км, отдавна е задължително място за гмуркачите; десетки гигантски трески очакват да бъдат потупани и хранени от ръка – което може да обясни защо те нарастват до 1,80 м на дължина и тежат повече от 200 кг.

Наистина настава голям кипеж на този иначе отпуснат и непринуден остров, когато се появи черният марлин и не е рядкост да бъдат уловени 600-килограмови екземпляри. Рибари от всички краища на света слизат на острова от август до ноември, а на годишното състезание „Блак Марлин Класик“ през октомври те си спомнят за седемте световни и двата австралийски рекорда, поставени тук.

Къде: Остров Лизърд (Lizard Island): на по-малко от едночасов полет от Кернс над красиви участъци от дъждовна гора и Големия бариерен риф, Австралия.
Най-добро време: октомври-ноември за най-добри морски условия; „Блак Марлин Класик“ е през октомври. Август-ноември за най-добри условия за риболов.

Виж актуалните оферти за пътуване в Австралия!

Виж още:

Екскурзия в Нова Зеландия

Екскурзия в Сингапур

Почивка на остров Бали

>
05 октомври 2010 г.

Тагове

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти