Начало / Статии / Статии - Австралия

Кейп Трибюлейшън - срещата на най-старите оцелели дъждовни гори на земята с Големия бариерен риф

Автор

/

Две от местата, вписани в списъка на световното природно наследство, Влажните тропически дъждовни гори и Големият бариерен риф, се срещат на Кейп Трибюлейшън (Нос Злочестина), наречен така през 1770г. от ядосания капитан Джеймс Кук, „защото тук започнаха всички мои беди“, когато корабът му се натъква на коралов риф.

Кейп Трибюлейшън, Кернс, Куинсланд, Австралия

Защитена от Кейп Трибюлейшън и националния парк „Дейнтрий“ и смятана за еволюционната люлка на голяма част от уникалната фауна на Австралия, дъждовната гора на носа е с дървета на по 3000 години и в нея могат да се намерят следи от 120 милиона години. Динозаврите са изчезнали, но всичко останало тук сякаш малко се е променило.

За да се потопите изцяло в тази екзотична джунгла, изберете от два екологични хотела, които си съседстват миролюбиво на няколко километра един от друг. Предвестници на екосъобразните лагерни хотели, както „Силки Оукс“, така и „Коуканат Бийч Лодж“ са разположени сред своя собствена джунгла.

Природозащитниците от персонала ще ви разкрият тайните на уникалната екосистема, с концентрация на растителни и животински видове, с която нищо на планетата не може да се сравни.

Къде: Кейп Трибюлейшън, 97 км северно от Кернс, Куинсланд, Австралия
Най-добро време: май-септември.

>
20 юли 2011 г.

Тагове

екзотика

национални паркове

резервати

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти