Начало / Статии / Статии - Малайзия

Острови Перхентиан – раят, където няма пътища

Автор

/

Острови Перхентиан се намират на 20 км от Малайзия (около 1 час с лодка) и на 65 км от Тайланд. А сякаш сте на стотици километри от всичко друго. Перхентиан е спокойно място, сякаш накрай света.

Плажовете са с ослепително бял пясък. Водата е прозрачна като от картичка. Под сянката на палмите уморени от шумните градове хора възстановяват баланса си с прясно изцедени сокове и слушане на вълните.

Перхентиан са два острова – Пулау Перхентиан Кесил и Пулау Перхентиан Бесар (в превод Малък и Голям остров Перхентиан). От малайски Перхентиан се превежда като „място за почивка“ - и точно за това са служели двата острова от древни времена, когато търговските кораби от Тайланд за Малайзия спирали тук за отдих.

Островите са сравнително запазени от цивилизацията. Има постоянни жители само в едно рибарско селце на Големия остров Перхентиян. Останалите хора, които ще срещнете (а те не са чак толкова много), са или почиващи, или персонал от няколкото хотела (луксозни, но добре вписани в средата, както и обикновени вили).

По крайбрежието има също ресторанти и компании за екскурзии, които се рекламират с написани на ръка цветни табелки.

Интересно е, че с изключение на прокопаните през джунглата пътеки, островите нямат пътища. Единственият начин да се придвижвате из и между островите е с лодка (водно такси).

На островите Пархентиан можете да се пробвате и в гмуркането – подводният свят е богат и цветен. Районът на островите е обявен за защитена морска територия. Има и много места, където да се запишете на водолазен курс, ако ще ви е за първи път.

Другото преживяване, което да не пропускате, е трекинг през джунглата. Не забравяйте репелент и вода. Оттам нататък ви остава само да стъпвате тихо по пътеките и да се наслаждавате на интересните гущерчета, пеперуди и други екзотични обитатели.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до островите Перхентиан!

 

>
11 октомври 2016 г.

Тагове

бял плаж

гмуркане

екзотика

почивни дни

Забележителности наоколо

Избрани оферти