Начало / Статии / Статии - Малайзия

Пещерите Бату – Куала Лумпур, Малайзия

Автор

/

Куала Лумпур е популярна дестинация. Много туристи са привлечени от атрактивната култура, смесена с модерни технологии. Пещерите Бату са най – интересното място в Куала Лумпур. Те са древно, религиозно и свято хиндуистко място, което е било обитавано от номадски племена в миналото. Името на пещерите идва от минаващата наблизо река – Сунгаи Бату (на малайзийски означава каменна река). Районът освен с това свято място е известен и с голямо разнообразие на диви животни.

Пещерите Бату са разположени на 12км северно от Куала Лумпур. Намират се близо до основните магистрали, водещи до северните и източните части на полуостров Малайзия. За да стигнете до храмът на пещерите трябва да изкачите 272 стъпала. Смята се , че той е на около 400 милиона години и е посветен на Муруган – бог на войната. Пред него се намира и най - високата статуя в света на бог Муруган. Висока е 42,7м., а за направата й са използвани 1550 куб.м бетон, 250 тона желязо и 300л. златна боя.

Известна туристическа атракция в храма на пещерите е фестивалът Тайпусам. Това е събитие, на което хиндуистките поклонници изпадат в транс, а облеклото им е доста специфично.

Почивки в Куала Лумпур

>
08 януари 2010 г.

Тагове

пещери

храмове

Забележителности наоколо

Избрани оферти