Начало / Статии / Статии - Аржентина

Перито Морено и Националният парк на ледниците

Автор

/

Един пуст, слисващ пейзаж, в който има над 300 ледника, Националният парк на ледниците (Parque Nacional los Glaciares) изглежда сякаш е от друга планета – и е почти толкова трудно да стигнете до него.

Перито Морено - Аржентина

Макар повечето от ледниците на Земята да се смаляват, Перито Морено – главната забележителност на парка – все още нараства: неговата внушителна 5 километра широка ледена стена се издига на 60 м над повърхността на Лаго Архентино (Аржентинското езеро). Корабчетата лавират край клатушкащите се айсберги в езерото – най-големия водоем в страната и един от най-прелестните поради множеството фиорди, – за да можете да видите отблизо Перито Морено, докато 30 000 години старата, придвижила се 32км река от лед се извива като змия по своя път надолу от Андите.

Паркът е област със суров климат и съответстващ терен, но не е необходимо да изследвате Края на света в същите условия, хроникирани от Дарвин. Лукс има и в южния край на безкрайните степи на Патагония във великолепната остерия „Алта Виста“. Тази работеща овцевъдна ферма на площ 620 000 декара, датираща от 1910 г., е направила славен преход от частен дом до пълен с антики хотел със седем стаи, с легла от ковано желязо и луксозно правено по поръчка спално бельо. Гостите могат да посетят пещери, украсени с праисторически рисунки, или да яздят кон до по-високите пасища, където изгледите на ледника Морено (още един местен феномен) и върховете на парка на ледниците са изключи-
телни.

Къде:  хотел. Национален парк на ледниците: Южна Патагония. Всекидневни тричасови полети до Rio Gallegos от Буенос Айрес, след това връзки по въздух (50 минути) или с кола (3 часа) до El Calafate. Остерия „Алта Виста“ (Hostería Alta Vista): 32 км от Ел Калафате.
Кога: октомври-април.
Най-добро време:март-април за бляскавия есенен листопад; декември за стригане на някои от 22 000-те овце на хотела.

 

>
13 септември 2010 г.

Тагове

национални паркове

Забележителности наоколо

Избрани оферти