Начало / Статии / Статии - Френска Полинезия

Рангироа - аквариумът на Бога

Автор

/

Вторият по големина атол в света, състоящ се от 240 покрити с палми островчета, които образуват защитен 160-километров овал около тюркоазна лагуна, Рангироа е наричан „Аквариумът на Бога“. Той е любимо място за гмуркачите заради изобилието на какви ли не морски обитатели, докато плувците обичат неговите тихи, милвани от бриза води, а поклонниците на слънцето се отправят към чудесните му плажове с розов оттенък.

Рангироа, острови Туамоту, Таити , Френска Полинезия

За разлика от отвесните профили на Бора Бора и неговите съседни вулканични острови, Рангироа е плосък, ако и да е пищно зелен.

Неочаквана доза стил и комфорт ще намерите в шикозния комплекс „Киа Ора“, с неговите десет луксозни надводни бунгала, превъзходен ресторант, специализиран в ястия от прясна риба и морски дарове, уловени буквално в задния му двор, и близкия клуб „Блу Долфинс“, изискан леководолазен център, достъпен за гостите на хотела.

За тези, които желаят да се откъснат още повече от цивилизацията, върховното преживяване а ла Робинзон Крузо е на час с лодка в Киа Ора Соваж, пустинно 40-декарово островче моту в пустошта. В това самоналожено изгнание за десет гости корабокрушенци няма електричество, няма телефон, няма климатик, няма и проблеми.

Къде: Острови Туамоту, (351 км североизточно от Папеете), Таити , Френска Полинезия
Най-добро време: май-ноември.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Папеете!

Виж още:

Почивка в Бора Бора

Почивка на Малдиви

Почивка на Кариби

 

>
02 ноември 2011 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

острови

плажове

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти