Начало / Почивки / Почивки - Бора Бора

Екзотична почивка в Бора Бора и Таити

Номер на оферта

/

239672

Дати & цени

01 ноември 2023 - 31 март 2024 г. - Цена от 5060 €

Цената включва

Самолетен билет Париж – Папеете, Таити – Париж, с включени летищни такси, чекиран багаж 23 кг. и ръчен багаж 5 кг с АК “French Bee”;
Самолетен билет Папеете, Таити – Бора Бора - Папеете, Таити, с включени летищни такси, чекиран багаж 23 кг. и ръчен багаж 5 кг с АК “Air Tahiti Nui”;
Трансфер летище – хотел – летище;
6 нощувки според базата на изхранване, в Tropical Pool Beach View Villa, Хотел Conrad Bora Bora Nui5*, Бора Бора
или

в Pearl Combo Garden Pool Villa, Хотел Le Bora Bora by Pearl Resorts 4*;

*Хотелите в Бора Бора предлагат изхранване включващо само Американска закуска или полупансион: закуска и вечеря;

1 нощувка със закуска вOcean view Room в Hilton Tahiti Resort 5* ,Таити
или

в Pearl Combo – Ocean view Room, Hotel Le Tahiti By Pearl Resorts 4*, Таити;

Медицинска застраховка с асистанс покритие 30000 евро, включващо Ковид;
Посрещане и обслужване на място от нашите партньори на Френска Полинезия.

Цената не включва

Самолетен билет София – Париж – София;
Трансфери и нощувки в Париж, ако се налага;
Американска виза;
Туристическа такса за хотели, разположени на Бора Бора: 1,68 € на вечер, на човек. Деца до 12 години не заплащат;
Туристическа такса за хотели, разположени на Таити: 1,26 € на вечер, на човек. Деца до 12 години не заплащат;
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата;
Допълнителни екскурзии – цени посочени в програмата;
Лични разходи.

Програма на пътуването

ЕКЗОТИЧНА ПОЧИВКА В БОРА БОРА и ТАИТИ

Добре дошли в най-романтичното кътче на Земята!
Островът Бора Бора се издига от кадифените морски дълбини на Тихия океан, през меките цветове на лагуната, за да посрещне всички, търсещи приключение и безкрайни бели плажове. Красотата тук запълва всеки удар на сърцето, а нежният бриз премахва и най-натежалите грижи от ума.

Маршрут: ПарижПапеете, Таити – Бора Бора – Таити – Париж

Пътуване в период по избор от 01.11.2023 г. до 31.03.2024 г.

10 ДНИ / 7 НОЩУВКИ

ХОТЕЛИ И ЦЕНА на възрастен при двойно настаняване в период на пътуване:

1. Настаняване в Хотел Conrad Bora Bora Nui 5* и Hilton Tahiti Resort 5*

1) От 01/11/23 до 10/12/23
С включена американска закуска - 6215 € / 12155 лева
Със закуска и вечеря - 6810 € /13 319 лева

2) От 11/12/23 до 19/12/23
С включена американска закуска - 6265 € / 12253 лева
Със закуска и вечеря - 6870 € /13 437 лева

3) От 05/01/24 до 10/01/24
С включена американска закуска - 6265 € / 12253 лева
Със закуска и вечеря - 6870 € /13 437 лева

4) От 11/01/24 до 31/03/24
С включена американска закуска - 6215 € / 12155 лева
Със закуска и вечеря - 6810 € /13 319 лева

*Цените подлежат на препотвърждение към момента на резервация

2. Настаняване в Хотел Le Bora Bora by Pearl Resorts 4* и Hotel Le Tahiti By Pearl Resorts 4*

1) От 01/11/23 до 10/12/23
С включена американска закуска - 5750 € / 11246 лева
Със закуска и вечеря - 6190 € /12 107 лева

2) От 11/12/23 до 19/12/23
С включена американска закуска - 5060 € / 9896 лева
Със закуска и вечеря - 5505 € / 10767 лева

3) От 05/01/24 до 10/01/24
С включена американска закуска - 5060 € / 9896 лева
Със закуска и вечеря - 5060 € / 9896 лева
Със закуска и вечеря - 5505 € / 10767 лева

4) От 11/01/24 до 31/03/24
С включена американска закуска - 5060 € / 9896 лева
Със закуска и вечеря - 5465 € / 10689 лева

*Цените подлежат на препотвърждение към момента на резервация

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

*** За пътуването е необходима виза за САЩ

В южната част на Тихия океан се намира френска територия от група острови със завладяващи пейзажи, наситени със загадъчни планини и тюркоазени лагуни, наречена Френска Полинезия.
С уникалните си плажове, пъстър и зелен, с извисяващи се върхове, бързащи водопади и впечатляващата флора и фауна, напълно разбираемо остров Таити е наречен - „Красавицата на Пасифика“. Островът е олицетворение на романтиката и блаженството.
На 233 км. североизточно от столицата Папеете, Таити се намира Бора Бора. С наситен мастилено син цвят островът се издига като оазис в морето, а неговият кръгъл, покрит с палми бариерен риф от полусвързани островчета, обгръща широка лагуна, чиято гама на синьото и зеленото не се поддава на описание и преди около 225 години дори хипнотизира капитан Джеймс Кук.

ПРОГРАМА

ДЕН 01: ПАРИЖ – ПАПЕЕТЕ, ТАИТИ
В късния следобед, отпътуваме от Международно Летище Орли, Париж към Папеете, Таити. Полетът трае 22 часа и 30 минути, с технически стоп за зареждане на гориво в Сан Франциско, САЩ. (За пътуването се изисква валидна Американска виза.)

ДЕН 02: ПАПЕЕТЕ, ТАИТИ – БОРА БОРА
Пристигаме на Международно летище „Таити Фаа“ в 05:20 ч. сутринта в Папеете, Таити. Градът е разположен на крайбрежието на вулканичния остров и приветства посетителите си с омагьосващ микс от френски начин на живот и полинезийско гостоприемство.

С кратък 45 минутен полет, отпътуваме за Бора Бора.

При пристигане се настаняваме в:

Хотел Conrad Bora Bora Nui 5*:

С фината си комбинация между полинезийска традиция и модерни удобства, курортът е идеалното място, за да се насладим на една луксозна почивка в рая. Conrad Bora Bora Nui е с превъзходно местоположение - в собствен залив на остров Motu To"opua и предлага панорамни гледки към океана и плаж с бял пясък. Той предлага разкошни луксозни вили, разположени над тюркоазените води на лагуната или на тропическия хълм, с най-добрата гледка към лагуната, които ще ни посрещнат в уюта на своите просторни спални и всекидневни.

Комплексът разполага с 3 бара, детски клуб, спа център на върха на хълма и фитнес център, както и с безплатен Wi-Fi на цялата си територия.

Безплатни услуги: Осигурени плажни кърпи, велосипеди, билярд, фитнес център, турска баня, каяци, библиотека, мини голф, салон за игри, падъл борд, оборудване за гмуркане с шнорхел, сауна, тенис корт.

Хотелът е отличен със знака Синя лагуна.

Настаняване в Tropical Pool Beach View Villa: Сгушена в буйната кокосова градина, вилата предлага изглед към лагуната и собствен басейн. Красиво обзаведена с голямо двойно легло и екзотичен декор, вдъхновен от Полинезия, отделна всекидневна и баня.

За своите гости вилата е оборудвана с мини бар, чай и кафе съоръжения, HDTV и Bluetooth звукова система.

Или

Хотел Le Bora Bora by Pearl Resorts 4*

Член на Relais & Ch?teaux, този наскоро реновиран хотел с изискани детайли съчетава модерност, комфорт и автентичност. Естествените материали като дърво, бамбук и камък характеризират високото качество на традиционната архитектура.

Построен върху големия естествен пясъчен бряг на Motu Tevairoa, на идеалното място, без съседни хотели в непосредствена близост, хотелът завладява със своя плаж тип "пощенска картичка". Кристално чиста вода, фин пясък и прекрасни условия за плуване на малки и големи.

Le Bora Bora by Pearl Resorts предоставя луксозни помещения за настаняване със зашеметяващ изглед към планината Отеману. Всички помещения включват 20-инчов LCD телевизор със сателитни канали, климатик и безплатен WiFi. В стаите още има: бутилка минерална вода всеки ден, вентилатор на тавана, термо кана за кафе/чай, Сешоар, Телефон, Зареден минибар, Самостоятелна баня и WC, Сейф в стаята. Пушене е разрешено само на открито, Ежедневно почистване.

Хотелът разполага с много голям открит басейн, център за гмуркане и добре осветен тенис корт. В СПА център Tavai можете да се поглезите с козметични процедури.

По отношение на храната и напитките, възхитителна закуска на шведска маса, френска, полинезийска, международна и гурме кухня в няколкото заведения за хранене.

Безплатни услуги: Осигурени плажни кърпи, Билярд, Фитнес център, Каяци, Библиотека, Мини голф, Петанк, Падълборд, Гмуркане с шнорхел - оборудване, Тенис корт, Тенис маса, Волейбол.

Хотелът е екологично ангажиран.
Настаняване в Pearl Combo Garden Pool Villa - сгушена в буйната тропическа градина на курорта, построена като традиционен полинезийски „far?“ (дом), всяка вила разполага с просторна спалня, самостоятелна баня с вътрешен душ, голяма тераса за слънчеви бани с малък басейн и беседка.

Нощувка.

ДЕН 03: БОРА-БОРА
Свободно време за почивка.

Възможност за присъединяване ( срещу допълнително заплащане) към Сафари в лагуната за наблюдение на акули и скатове: Наши домакини ще са семейство Тепева, които са родени на острова и в тази екскурзия ще споделят знанията си с нас. Ще се качим на борда на една от семейните лодки, за да видим изключителни гледки, открити от семейството - лагуни и рифове, а така също и скатове, акули, октоподи и разноцветни риби. Обядът ще бъде сервиран на едно от най-красивите места: плаж с бял пясък, полупрозрачна лагуна и гледка към Бора Бора. И ако имаме късмет, може да видим орлови скатове, докато се гмуркаме с шнорхел.

При частна обиколка: само лодката и водачът са частни. Възможно е други клиенти да посетят острова едновременно с друга лодка. Въпреки това, обяда ще бъде сервиран в отделна зона на островчето.

Цена на целодневната екскурзия с включен обяд: 150 EUR/ възрастен.

Цена на полудневната екскурзия: 100 EUR/ възрастен.

Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 04: БОРА-БОРА
Свободно време за почивка.
Възможност за присъединяване (срещу допълнително заплащане) към Целодневна екскурзия – да открием културно наследство на Бора Бора, с включен обяд на моту островче: Нашият водач ще ни разкрие местната история и ще се потопим в полинезийската култура, като се качим да плаваме на моторизирано кану с аутригери, украсено с традиционни символи. Пътуването ще бъде придружено със спирания за гмуркане с шнорхел.

Преживяването продължава с почивка на частен моту остров, където се отглеждат 43 вида овощни дървета и много тропически растения. Спортна сесия с традиционната пирога (va"a) ще възбуди апетита ни, за да се насладим на вкусния обяд от традиционни таитянски специалитети.

Цена на целодневната екскурзия с включен обяд: 160 EUR/ възрастен

Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 05: БОРА-БОРА
Свободно време за почивка.

Възможност за екскурзия (срещу допълнително заплащане): Целодневна екскурзия да наблюдение на акули и скатове с включен обяд: С моторизирана лодка ще отплаваме, за да наблюдаваме разноцветни риби, скатове, черни и лимонови акули Ако морето е твърде бурно, няма да има лимонова акула за наблюдаване, а само черни акули). Чуем ли звука на укулелето, това е знак, че полинезийския ни водач ще ни отведе до малко островче моту, където за нас се приготвя вкусна таитянска храна от традиционни ястия. Очаква ни вкусен обяд: риба и месо на скара, таитянска маринована сурова риба в кокосово мляко, кокосов ориз на пара, таитянски зеленчуци (таро, сладки картофи), пресни сезонни плодове, домашно приготвен кокосов хляб и таитянски десерт "po"e". Ще се гмуркаме с шнорхел за подводно изследване на Кораловата градина. Многоцветни риби и корали са събрани в тази "градина" за най-голямо удоволствие на плувците. Ще плуваме с дружелюбните скатове в плитки води.

Цена на целодневната екскурзия с включен обяд: 160 EUR/ възрастен.

Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 06: БОРА-БОРА
Свободно време за почивка.

Възможност за полудневна екскурзия (срещу допълнително заплащане): Гмуркане с шнорхел. Това е най-добрият начин за изследване на морската флора и фауна. Екскурзията е подходяща за плувци от всички нива. Квалифициран инструктор по гмуркане ще даде инструкции и ще помогне да изследваме красотата на кораловите подводни градини, леопардовите скатове, мантите по време на 4-те посещения на защитени морски райони на борда на една от най-удобните лодки във водите (Larson 254).

Цена на полудневната екскурзия за гмуркане: 125 EUR/ възрастен.
Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 07: БОРА-БОРА
Свободно време за почивка.

Възможност за присъединяване (срещу допълнително заплащане) към екскурзия за Наблюдение на звездите (3 часа и 30 мин.): Ще научим как първите полинезийски мореплаватели са наблюдавали звездите, за да намерят пътя си по време на своите експедиции в необятния Тихи океан. От традиционна лодка в лагуната на Бора Бора се насладим на круиз по залез слънце и след като падне нощта, ще открием съзвездията на нощното небе. Вълшебен момент, на който ще станем свидетели, докато хапваме леки закуски и отпиваме пенливо вино.

Цена на екскурзията: 140 EUR/ възрастен.
Връщане в хотела и нощувка.

ДЕН 08: БОРА- БОРА – ТАИТИ
Трансфер от хотела до летището на Бора Бора за полет до Международно Летище Таити Фаа в Папеете, Таити.

От летището в Папеете се отправяме директно към:

Hotel Hilton Tahiti Resort 5* - най-новият крайбрежен курорт във Френска Полинезия, който празнува богатото островно наследство.

С елегантен дизайн, изискана съвременна кухня и панорамна гледка към остров Муреа, хотелът ни приветства за приказен престой в Таити.

Хотелът се намира точно до търговския център Carrefour Pacific Plaza - с директен достъп през пешеходен мост, идеален за пазаруване на сувенири в последния момент, а също така на 1,4 км от градините Паофай и на 13 км. от Музея на Таити.

Настаняването е в стаи с изглед към океана.

Или

Hotel Le Tahiti By Pearl Resorts 4*

Разположен на около 25 минути от центъра на град Папеете, сред буйните градини на плажа Лафайет на североизточното крайбрежие, хотелът е идилично място за уединение и се гордее с уникалния си плаж с вулканичен черен пясък, с прекрасната гледка към залива Матаваи, океана и залеза над остров Mуреа.

Hotel Le Tahiti By Pearl Resorts разполага с инфинити басейн, СПА център и здравен клуб. Предоставя на гостите си безплатен неограничен достъп до интернет и организира безплатни ежедневни занимания, като таитянски танци, йога и водна аеробика.

Всяка климатизирана стая в хотела предлага безплатна сателитна телевизия, а някои стаи имат хидромасажна вана на балкона си.

Гостите могат да ползват безплатно денонощния бизнес център, който разполага с 3 компютъра за свободно ползване. Дневният СПА център Le Spa предлага масажи, терапии за тяло и СПА басейн. Фитнес центърът е с прекрасна панорамна гледка към океана. Сауната и парната баня са отворени от 09:30 до 19:00 ч. всеки ден.

Крайбрежният ресторант Hiti Mahana предлага комбинация от таитянска, южноазиатска и средиземноморска кухня. Гостите могат да поръчат тропически коктейли в бар Lafayette с гледка към залива Матаваи.

В рамките на хотела са разположени няколко бутика: Бутик на занаятите - 100% местно производство, Бутик за съвременно изкуство от региона, Сладкарница/магазин за шоколад.

Безплатни услуги: Осигурени плажни кърпи, Фитнес център, Хамам, Оборудване за гмуркане с шнорхел, Сауна.

Хотелът е екологично ангажиран.

Настаняване в Pearl Combo – Ocean view Room: просторни, елегантни хотелски стаи, които разполагат с балкон с красива гледка към плажа Лафайет, остров Муреа или залива Матаваи. Декорът смесва съвременен стил и полинезийски влияния. Тези стаи се намират от 1-ви до 3-ти етаж.
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 09: ПАПЕЕТЕ, ТАИТИ – ПАРИЖ
Рано сутринта се сбогуваме с Таити.
Трансфер до Международно Летище „Таити Фаа“ в Папеете за полет към Париж, Франция. Полетът трае около 21 часа, със стоп в Сан Франциско за зареждане на гориво.

ДЕН 10: ПАРИЖ
В ранния следобед - пристигане на Международно летище Орли в Париж.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Практическа информация за провеждане на екскурзиите:

ВКЛЮЧВАТ: Местни водачи, плажни кърпи, оборудване за гмуркане с шнорхел (маска и шнорхел), обяд за пикника, напитки по време на обиколката.

ГРАФИЦИ: (Времето за трансфер от хотелите не се взема предвид) 09:00 - 15:00 ч.

ДНИ НА ПРОВЕЖДАНЕ: Всеки ден.

КАПАЦИТЕТ: Минимум 2 , максимум 12 човека в лодка.

ЕЗИЦИ: английски, френски.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ: Фотоапарат, Дрехи за преобличане, Шапка, Рифови обувки, Рашгард, слънцезащитен крем SPF 50, бански костюм, слънчеви очила.

ВАЖНО за провеждане на екскурзиите:

Водните дейности изискват всички участници да знаят как да плуват перфектно, да се чувстват комфортно във водата и да могат да се справят със случайни течения. Наблюдението на фауната в естествената й среда е възможно, но никога не е гарантирано. Липсата на животни не може да бъде причина за иск за възстановяване на заплащане. От съображения за безопасност и опазване на околната среда участниците са предупредени да не докосват морски животни или корали. Водачът не носи отговорност за наранявания в естествена морска среда. Препоръчваме ви да носите рифови обувки, за да избягвате нараняване или дискомфорт.

Маршрутът и редът на посещаваните обекти подлежат на промяна и/или анулиране без предизвестие в зависимост от метеорологичните условия или други непредвидени обстоятелства.

В случай на отказ от страна на организатора, пълното възстановяване на платената сума ще бъде направено без допълнителни компенсации.

Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители, плюс оригинал на акта за раждане и 2 копия;
Препоръчва се да носите със себе си удостоверения за сключен граждански брак (когато пътувате със съпруг/а), както и удостоверения за раждане на децата Ви;
Валидна Американска виза.
Минимум туристи за провеждане на екскурзията – двама.

ФОРМАЛНОСТИ ЗА ВЛИЗАНЕ ВЪВ ФРЕНСКА ПОЛИНЕЗИЯ

а) ГРАЖДАНИ ОТ СЛЕДНИТЕ СТРАНИ ИМАТ ПРАВО НА 3-МЕСЕЧЕН ПРЕСТОЙ БЕЗ ВИЗА

Европейски съюз, Европейско икономическо пространство (EEE) и други европейски държави:

Австрия, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Великобритания, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Ватикана, Швейцария.

Други държави:
Андора, Антигуа и Барбуда, Аржентина, Австралия, Бахамите, Барбадос, Боливия, Бразилия, Бруней, Канада, Чили, Китай, Китай (Хонконг, Макао), Китай (Тайван), Колумбия, Коста Рика, Хърватия, Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас, Израел, Япония, Кирибати, Малайзия, Северна Мариана, Маршал, Мавриций, Мексико, Микронезия, Монако, Науру, Никарагуа, Нова Зеландия, Нова Зеландия (Токелау, Ниуе, остров Кук), Палау, Панама, Парагвай, St Christophe & Nieves, St Marin, St Siege, Salomon, Сейшели, Сингапур, Южна Корея, Тонга, Тувалу, Уругвай, Съединени щати, Венецуела, Западна Самоа.

Условия:
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Срокове за анулации и неустойки:
Депозит от 2500 евро се изисква за потвърждение на резервацията ви.
Доплащането се прави 60 дни преди датата на отпътуване.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от месец преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Френска Полинезия.

Вид използван транспорт: Самолет, Автобус, ферибот

Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Френска Полинезия.

Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване, моля да се информирате в офисите ни, преди Вашето пътуване.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Френска Полинезия |  Оферти - Бора Бора |  Почивки - Френска Полинезия |  Почивки - Бора Бора |  Екзотична почивка 2024 - Френска Полинезия |  Екзотична почивка 2024 - Бора Бора

Избрани оферти