Начало / Статии / Статии - Бразилия

Ресифе – на почивка в Бразилия

Автор

/

Почивка в Бразилия може и да звучи екзотично, но истината е, че този тип екзотични дестинации стават все по-достъпни. Колко му е да събирате слънце по райските плажове на другия край на земното кълбо, при това през октомври?

Ресифе е един от градовете с най-пленителни плажове в Бразилия. Намира се на атлантическото крайбрежие и е известен с безкрайната си върволица от карнавали, празници и тържества, които се провеждат по всяко време на годината. Улиците на града сякаш са създадени за празнуване, танци и веселие.

Градът е основан от португалците през 1537 г. В наши дни е известен като културна столица на Бразилия – многобройни са неговите музеи, театри, художествени галерии, кина, опера, музикални зали, където можете да се запознаете със съвременното бразилско изкуство. Има и множество търговски центрове, както и прочутият занаятчийски пазар.

А плажовете идват директно от вашите мечти. Най-известен е плажът Боа Виажем, край който са разположени многобройни хотели, в които да се отдадете на релакс и истинска, 100-процентова почивка за духа и тялото.

Попаднете ли в Ресифе на Нова година, ще разберете от първа ръка колко темпераментни са бразилците. Празникът се посреща на самия плаж Боа Виажем. И закъде е един град, център на постоянни карнавали, без специална музика. Тук тя се нарича фрево и е най-разпространената след звуците на самбата. С други думи – в Ресифе можете еднакво добре да релаксирате и да опознавате бразилската култура

Снимки: Thinkstock/Gulliver

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Ресифе!

>
07 септември 2015 г.

Тагове

екзотика

карнавали

културен туризъм

летен туризъм

музеи

плажове

романтични градове

танци

Забележителности наоколо

Избрани оферти