Начало / Статии / Статии - Хондурас

Роатан - гмуркане с делфините

Автор

/


Чудесните коралови рифове край незасегнатите от цивилизацията Ислас де ла Бая (Заливни острови) са продължението на белийзките бариерни рифове – световноизвестни като най-големите след Големия бариерен риф в Австралия.

Роатан, Хондурас

Но несравнимият морски живот тук изглежда дори още по-красив, благодарение на по-малкото туристи и по-слабата разработеност. От трите главни Заливни острова (четири по-малки острова и шейсет малки атола се простират на 113 км в една дъга на североизток), Роатан е най-големият и най-популярният.

С единствения павиран път в този миниархипелаг, той е също най-“развитият“. Рифовете, поръбващи тези планински острови, са мястото на най-голямото разнообразие на корали, сюнгери и безгръбначни в Карибско море – рай за легиони гмуркачи. Като място за бягство от света тези Заливни острови са пищно зелени и съблазнителни като туристически постер, привличащи и мнозина негмуркачи.

Мнозина идват в Роатанския институт за морски науки, изследователски и образователен център, в който се работи с делфини и тренировъчните демонстрации са открити за публиката. В околностите на „Антъни Кий Ризорт“, най-добре разположения и най-хубавия хотел тук, институтът предлага на гостите възможността да плуват, да се гмуркат с шнорхел или акваланг с афалини в открития океан или вътре в лагуната.

Къде: Роатан, Ислас де ла Бая, 56 км край северния бряг на Хондурас
Най-добро време: януари-март (сух сезон).

Виж актуалните оферти за пътуване в Тегусигалпа!

Виж още:

Почивка в Доминикана

Екскурзия в Мексико

Екскурзия в Перу

>
16 януари 2012 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

любопитно

острови

рифове

романтика

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти