Начало / Статии / Статии - Белиз

Чан Чич Лодж - да спиш там, където са спели древните маи

Автор

/


Да прекараш една нощ в този единствен по рода си заобиколен от джунгла хотел е все едно да бъдеш гост на духовете на маите в един древен свят.

Разположен върху площад на маите, датиращ от Класическия период (300–900), сам той обграден от девствено чистата оплетена в лози пустош на защитената територия Рио Браво, „Чан Чич Лодж“ придава нов смисъл на израза „извън отъпканите пътища“.

Пълното с руини място гъмжи от птици и маймуни ревачи, докато добре поддържаните пътеки се извиват през обрасли с трева могили, скриващи храмове, пирамиди, гробници и жилища, датиращи отпреди повече от 1500 години.

Организирани екскурзии с джипове и коне до съседни, малко разкопани градове осигуряват още възможности за надзърване в богатото културно наследство на маите.

Бунгалата на хотелския комплекс със сламен покрив, изградени от местни дървета, наподобяват домовете на маите, но са елегантни и луксозни отвътре, макар да нямат телевизори и телефони. Верандите с хамаци подканват за мързеливи следобеди, докато слушането на тропическите птици е може би всичко, което боговете са отредили гостите да правят.

Къде: 241 км северозападно от Белиз Сити; Оринджуок, Белиз
Най-добро време: януари-май (сух сезон)
 

>
16 март 2012 г.

Тагове

екзотика

конен туризъм

романтика

романтични места

сафари

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти