Начало / Статии / Статии - Белиз

Планински конни маршрути - тексаско ранчо и белийзка джунгла

Автор

/

Дори и да не яздите, това красиво място в планините Мая ще ви накара да размислите. Макар някои походи да могат да бъдат изминати пеша или с всъдеходни автомобили, много запленяващи места в джунглата са достъпни само на кон.

Планински конни маршрути, Кайо, Сан Игнасио, Белиз

В Планинските конни маршрути вашият добре боравещ с мачете водач от маите познава на пръсти своя район. Докато разчиства гъсталака по 100-те км тесни, лъкатушещи пътеки, той ще посочва скрития живот около тях и ще разказва легенди за джунглата по пътя към спиращи дъха места, сред които затънтени руини на маите и подземна пещерна система.

Безименни водопади, скрити потоци и естествени басейни са идеални за освежително плуване и почивка с обяд от домашно приготвени емпанади. Разположени на 240 м надморското равнище в джунглите на планините Мая, някои от маршрутите стигат до два пъти по-голяма височина в горския резерват „Мунтън Пайн Ридж“.

Около 70 процента от тази малка бивша британска колония е покрита с гора; тук растат към 700 вида дървета и 250 вида орхидеи. Обратно в ранчото, притежавано от гостоприемно американско семейство, семплите, но красиви cabanas със сламени покриви нямат електричество, но са романтично осветени от трепкащия пламък на керосинови фенери и светулките.

Душовете са топли, беконът е хрупкав, а домашно приготвените бананови палачинки са вкусни. Удивителният пейзаж и чистият планински въздух ще накарат дори преди изпитващите страх от конете да скочат на седлото за още едно откривателско пътешествие.

Къде: Кайо, Сан Игнасио, Белиз
Най-добро време: януари-май (сух сезон)
 

>
22 февруари 2012 г.

Тагове

екзотика

живописни пътешествия

конен туризъм

любопитно

планини

резервати

Забележителности наоколо

Избрани оферти