Начало / Статии / Статии - Аржентина

Сан Карлос де Барилоче - Швейцария на Южна Америка

Автор

/

Хулителите оплакват загубата на много от старовремския характер на този развиващ се ски курорт в сърцето на Езерния край на Аржентина, но никой не критикува неговото завидно местоположение в една от най-живописните области на континента. Изграден по модела на алпийско селище, Сан Карлос де Барилоче е пълен с шалета и натруфени магазини; ресторантите предлагат австрийско-германска кухня - това е територия на шоколада и фондюто.

Барилоче, Аржентина

Ако предпочитате природната красота пред създадените от човека чудесии, отправете се извън града и следвайте знаците за някоя от трите обиколки, които започват и завършват в Сан Карлос де Барилоче. Планинският и езерен пейзаж е уникално красив във всеки от четирите сезона. Тричасовата Circuito Chico (Кратка обиколка) е чудесна следобедна екскурзия, докато по-дългата 240-километрова Circuito Grande предлага цял ден великолепни пейзажи.

И двата пътя включват превъзходни гледки на националния парк „Науел Уапи“ в Патагония, където ще откриете някои от най-драматичните върхове в света. Закътан в най-големия и най-стария национален парк на Аржентина е и хотел „Ляо Ляо“, уникално разположен върху 160 смайващи декара, които са негова частна собственост. Хотелът е в съвършена хармония със своето разположение в Андите: има етнически тъкани, открити камини и лъскава кипарисна
дървения, всички в атмосферата на елегантна ловна хижа – и навсякъде тези гледки.

Построен през 1937 г. върху пълното с острови ледниково езеро Науел Уапи (където е поставен рекордът на Аржентина по улов на сьомга – 16 кг), „Ляо Ляо“ наскоро беше възроден, след като бе затворен петнайсет години. Приватизиран и безупречно обновен, той отново е един от звездните курортни хотели на Южна Америка, с ново голф игрище с 18 дупки и крайезерни тенис кортове за гости, които идват в разгара на лятото, а близките шестнайсет ски трасета до Сан Калос ди Барилоче са за тези, които идват в обратната зима. Изкачването с кабинковия лифт до 2100-метровия връх Керо Катедрал е спиращо дъха във всеки сезон.

Къде: Сан Карлос де Барилоче: Езерният край, 2 часа от Буенос Айрес със самолет. Хотел „Ляо Ляо“: 24 км от Сан Карлос де Барилоче .
Най-добро време: юни-август за ски; лятото е през декемвримарт.
 

Вижте повече за Барилоче ТУК.

>
14 юни 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

голф туризъм

зимен туризъм

национални паркове

ски дестинации

трекинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти