Начало / Статии / Статии - Аржентина

Патагония за начинаещи - Барилоче

Автор

/

 

Ако ви се случи да спечелите билети за пътуване до края на света, можете да сте почти сигурни, че крайната ви дестинация ще бъде Патагония. Няма по-отдалечено и самотно място на света, за което красноречиво говорят разстоянията до познати точки на света: 13800 км до Рим, 13700 км до Лондон, 14400 км до Сидни, 21000 км до Токио... да, Патагония е едно самотно място, споделено от Аржентина и Чили.

В този ред на мисли, за да не прекарате няколко дни в отчаяно лутане из необятната степ, препоръчително е да започнете пътешествието си в уютна обстановка. А какво по-хубаво от истински горещ шоколад и невероятна природа!?

Барилоче (в аржентинската част на Патагония) предлага и двете, като гледките са определени от ЮНЕСКО като едни от най-красивите в света. Мястото за наблюдение, наречено Cerro Campanario, се намира на върха на стръмен хълм, до който се стига с лифт. Оттам се открива гледка, която трудно може да се опише с думи прости.

Патагония - Аржентина

Тъй като комерсиализацията е вездесъща, един брадат младеж прави снимки на всички туристи малко преди да слязат от лифта, след което ги предлага за продан. Препоръчително е обаче да си направите и собствени снимки. Транспортът до Cerro Campanario се състои от автобус, който спира много за кратко, затова внимавайте да не пропуснете спирката, която е много невзрачна.

Откъм шоколад Барилоче се радва на наследството на поколения преселници от Швейцария и Германия. Най-известните вериги магазини и кафенета за шоколад са Abuela Goye, Mamuschka и Rapa Nui, но няма да се разочаровате и от малките предприемачи.

Истинската атракция е музея на шоколада, където ще ви предложат чаша безплатен горещ шоколад докато разглеждата експонатите, които включват автентични прибори и съдове за направата на горещ шоколад (каменни и глинени от времето на инките до сребърни и порцеланови от Англия, Франция и Германия).

Разбира се, на изхода можете да си купите всички видове шоколад, които се произвеждат в самия музей, като в края на разходката можете да видите и самия производствен процес през няколко големи витрини. Не ангажирайте вниманието на работниците долу!

Друго чисто туристическо занимание е разходка с кон, която може да бъде превърната и в по-сериозен урок по езда. Препоръчително е да прегледате няколко оферти за езда и вероятно дори да се спазарите, защото може да ви излезе солено - аржентинците не си поплюват да ви вземат парите. Имайте предвид, че разходката може да е доста продължителна (от няколко часа до няколко дни), затова бъдете сигурни, че знаете за какво точно правите резервация!

Една забележка - избягвайте бездомните кучета. На базата на преживявания от първа ръка, имаме основания за подозрение, че бездомни кучета се тренират от крадци за набелязване на хора, които току-що са използвали банкомат. Положението в никакъв случай не е по-лошо от това в България, но си струва да бъдете внимателни.

Разбира се, дори и да сте в Патагония като начинаещи, немислимо е да не опитате невероятната бутикова бира Patagonia, която няма да разочарова и най-взискателните бираджии.

Наздраве!

Вижте още за Барилоче ТУК.

Виж актуалните оферти за пътуване в Патагония! >>>

Виж още:

Екскурзия в Чили

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Бразилия

>
08 октомври 2018 г.

Тагове

алтернативен туризъм

семеен туризъм

ЮНЕСКО

Забележителности наоколо

Избрани оферти