Начало / Статии / Статии - Чили

Круиз покрай чилийското крайбрежие

Автор

/

Две трети от чилийската брегова линия се гъне в архипелази с хиляди островчета, покрити с пищна растителност, отстъпваща място на страховити ледени полета.

Круиз покрай чилийското крайбрежие, Пуерто Монт,  Патагония, Чили

Този смайващ ажурен бряг е място на поразителни земни и морски пейзажи, както и на ледени канали, образувани от сеизмична и ледникова активност преди милиони години, които могат да бъдат напълно оценени само с кораб.

Круизът покрай чилийското крайбрежие може да бъде преживян по два начина. Единият е да се качите на борда на кораба „Скорпиос ІІІ“ за 110 пасажери, най-луксозния от малката флотилия червено-бели кораби, принадлежащи на семейство Кочифас, пионерите, отворили областта за международния туризъм в края на 70-те години на миналия век.

Неговите спирки включват остров Чилое, един от трите обитаеми острова в област, където човечеството едва е оставило следа. След това се плава на юг по Магелановия проток и поразителния ледник Сан Рафаел, крайната дестинация на кораба в дълбокия юг. Широкият километър и половина и дълъг 14,5 км ледник приковава вниманието, докато негови ледени шпилове се отчупват с гръмотевичен грохот.

Впечатлението е, че си сред ледените късове на Антарктика; всъщност Сан Рафаел е ледникът, който е най-близо до екватора. Или пък пасажерите могат да стигнат до най-южните пространства на чилийска Патагония на борда на „Terra Australis“ през област, която се хвали с повече ледници, отколкото Аляска, и повече фиорди от Норвегия, Дания и Швеция, взети заедно.

В област, забранена за повечето от по-големите американски и европейски кораби, компактният кораб за 114 пасажери „Terra Australis“ се провира през тези канали, заобикаляйки остров Огнена земя в призрачното възкресяване на кораба на Чарлс Дарвин – „Бигъл“.

Абсолютната тишина на тези подобни на лабиринти морета вдъхва същото благоговение, което трябва да е обхванало Магелан през 1520 г., когато той попада на тези тогава некартографирани води в дъното на света.

Къде: Пуерто Монт, (1014 км южно от Сантяго), Патагония, Чили
Най-добро време: ноември-април

Виж актуалните оферти за пътуване в Сантяго!

Виж още:

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Аржентина

Екскурзия в Бразилия

>
06 февруари 2012 г.

Тагове

архипелази

кораби

круизи

любопитно

морски пътешествия

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти