Начало / Статии / Статии - България

Шедьоври на XX век с участието на Велислав Павлов - Софийска филхармония открива новия сезон

Автор

/

Софийската филхармония ще открие новия сезон на 5 септември 2018 година с цикъла "Шедьоври на ХХ век". На сцената в Зала "България", в 19:00 часа, под палката на маестро Антъни Арморе ще прозвучат творби на Аарон Копланд, Феликс Менделсон, Курт Вайл и Барух Берлинер.

Изненадата, която ще бъде поднесена на публиката в навечерието на Националния празник, е премиерата на Симфоничната поема "Авраам", в чиято роля, като четец ще се превъплъти "Вездесъщият". За първи път на софийската сцена ще видим носителят на много наши и международни награди - звездата на родното кино и познатият ни от хитовите сериали талантлив актьор Велислав Павлов.

***

Американският диригент с италиански произход Антъни Арморе има богат опит с оперни и симфонични оркестри в САЩ, Германия, Австрия, Белгия, Чехия, Словакия, Англия, Румъния, Босна и Херцеговина, Молдова, България, Полша, Сърбия, Финландия и Китай. Заедно със Софийската филхармония той представя програма с произведения на ключови за музиката автори от различните периоди на XX век. Сред гостите на концерта ще бъде и д-р Барух Берлинер – композиторът на симфоничната поема „Абрахам“.

Диригент: АНТЪНИ АРМОРЕ
С участието на НФХ „Св. Обретенов“, диригент: Славил Димитров

Арон Копланд - Фанфари
Феликс Менделсон – Увертюра „Хeбриди“
Курт Вайл – Симфония No 2
Барух Берлинер – „Абрахам“ за хор, четец и оркестър

КЪДЕ: гр.София, Зала „България“, ул. Аксаков 1

КОГА: 5 септември 2018 година

БИЛЕТИ: Повече информация относно билети можете да видите ТУК, както и на фейсбук страницата на събитието.

>
27 август 2018 г.

Тагове

музикални събития

класическа музика

Забележителности наоколо

Избрани оферти