Начало / Статии / Статии - Индия

Трекинг в Сиким - изолирано великолепие, което вече не е недостъпно

Автор

/

Един от най-слабо посещаваните от туристи сред двайсет и петте щата на Индия, Сиким граничи с Непал, Тибет и Бутан. Сиким все още е смятан за една от последните хималайски Шангри-Ла, място, където древни будистки гомпа (манастири) са кацнали върху почти всяка издатина на страховития планински пейзаж.

Трекинг в Сиким, Гангток, Сиким, Индия

Последният Намгял Чогял (крал) влиза в новините през 1963 г., когато се жени за американка; тяхната дъщеря, Хоуп, избира да се върне в страната, която тя обича и да ръководи „Трек Сиким“ от Гангток, провинциалната столица.

Хоуп е участвала в трекове от петгодишна възраст и води много от пътешествията през тези подножия на Източните Хималаи, където върховете дори си нямат имена, освен ако не са над 6000 м.

С единия крак в Непал, с другия в Сиким е свещеният връх Канчендзьонга (неговото тибетско име означава „Петте съкровищници на великата снежна планина“, заради петте му върха), извисяващ се на 8586 м – третият по височина в света и почитан като божество закрилник.

Земята е ботаническа фантазия: по време на един типичен трек можете да преминете от субтропическа джунгла до алпийска ливада в разстояние на няколко часа. Има 454 вида орхидеи и 45 вида рододендрони тук, заедно с много магнолии и избуяли гори.

Къде: Гангток, Сиким, (всекидневни полети от Ню Делхи или Калкута до Багдогра), Индия
Най-добро време: от септември до началото на декември
 

Виж най-добрите оферти за пътуване в Индия!

Виж още:

Почивка в Тайланд

Екскурзия във Виетнам

Екскурзия в Китай

>
11 ноември 2011 г.

Тагове

върхове

любопитно

планини

трекинг

Хималаите

Забележителности наоколо

Избрани оферти