Начало / Статии / Статии - Непал

„Джалджале Химал“ - изумителен пейзаж над облаците

Автор

/

Любителите на приключения, идващи тук масово от 60-те години на ХХ в., са променили неизличимо най-популярните трекове в Непал, но незабравими планински култури и спиращи дъха гледки (минус знаците на „Кока-Кола“ и пожълтели постери на Рамбо) все още могат да бъдат открити по алтернативни, по-малко използвани маршрути.

Трекът „Джалджале Химал Хай Ридж“ в Източен Непал остава нещо като скрит скъпоценен камък, предлагащ някои от най-чистите и съхранени места в Хималаите днес. Оттук се открива изглед към четири от петте най-високи и най-величествени върхове в света (Еверест, Канчендзьонга, Лхоце и Макалу) и могат да се срещнат едни от най-дружелюбните хора в Непал.

С изключение на шепа трекери в последните три дни, ще видите съвсем малко лица на хора, които не са от Непал – повечето от живописните селища по този трек рядко биват посещавани от чужденци, така че пътешествениците могат все още да опознаят автентичния средновековен Непал и всекидневния живот на неговите три етнически групи (индуси, местни племена и тибетски будисти).

Нека ви предупредя обаче: това пътешествие ще ви развали. След „Джалджале Химал“ всичко друго в сравнение ще ви изглежда питомно и комерсиализирано.

Къде: трекът тръгва от Тумлингтар, на 45-минутен полет източно от столицата Катманду.
Най-добро време: средата на октомври до декември и средата на февруари до март, за по-къси трекове.

>
28 февруари 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

екстремен туризъм

планини

трекинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти