Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

Екскурзия Австрия – Германия

Номер на оферта

/

203816

Дати & цени

Цената включва

v транспорт от и до София с автобус *** снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
v 2 нощувки със закуски в района на Залцбург в хотел ***
v медицинска эастраховка с покритие 2000 евро
v туристическо и информационно обслужване
v организатор от фирмата, придружаващ групата
v Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора)..

Цената не включва

v пътни такси – 15 евро / 30 лв.(заплащат се в деня на отпътуване)
екскурзия до Мюнхен и двореца Херенхимзее – 15 евро (при група мин. 20 души)
v корабче в двете посоки за ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 17 евро
v посещение на Двореца Шьонбрун – 45 лв.– заявява се при резервация за екскурзията; при група минимум 25 души
v медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 10 лв., за туристи над 65 год. – 20 лв.
v ЗАЛЦБУРГ
- Къщата на Моцарт: 11 евро
- Крепоста Хоензалцбург: Фуникуляр в двете посоки и входна такса за крепоста – 11,50 евро
- Дворецът Мирабел: вход свободен
- Дворецът Хелбрун: 12,50 евро
v МЮНХЕН
- Резиденцията на Кайзерите: 7 евро; за съкровищницата 7 евро
v ВИЕНА
- Музей на изящните изкуства: 15 евро
- Музей по естествена история: 10 евро
- Съкровищницата: 12 евро
- Комбиниран билит: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция с аудио гид: 13,90 евро
- Двореца Белведере:Комбиниран билет Горно Белведере и Долно Белведере:
20 евро
Зоологическата градина: 18,50 евро
v доплащане за единична стая: 20 евро за нощувка
v застраховка отмяна на пътуване

Програма на пътуването

Екскурзия АвстрияГермания: Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее
/ АВТОБУСНА ПРОГРАМА/

СофияЗалцбург – ЗАМЪКА ХEРЕНХИМЗЕЕ – МюнхенВиенаСофия

Дата: 01.09.2017г. ; 20.09.2017г. ; 13.12.2017г. ; 20.12.2017г.
5 дни / 2 нощувки
Цена: 249,00 лв.

1 ден
Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 18.00 ч. по маршрут СофияБелградЗагребЛюблянаЗалцбург.

2 ден
Пристигане в Залцбург - град на музиката и солта. Туристическата програма започва от Капител плац – основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург - една от най-големите запазени досега в Европа (строителство й започва през 1077 г. и продължава близо 6 века до 1683 г., като многократно е разширявана, достроявана и подновявана);родната къща на Моцарт – намира се на главната търговска улица "Гетрейдегасе" № 9 - тук на 27 януари 1756 г. в семейството на придворния композитор и музикант Леополд Моцарт се ражда един от най-великите композитори - Волфганг Амадеус Моцарт; дворецът "Мирабел" - разположен на десния бряг на р. Залцах, той е построен от архиепископ Волфганг Райтенау за неговата приятелка Соломе Алт, която в разрез с католическите канони, забраняващи на свещениците да създават семейство, му ражда 15 деца. Свободно време за самостоятелна разходка из тесните улички в стария град. Нощувка.

3 ден
Закуска. Отпътуване за eзерото Химзее - най-голямото езеро в Бавария. Посещение на двореца Херенхимзее, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски (до замъка се пътува с корабче): Лудвиг ІІ купува острова през 1873 г. с мисълта да построи на него новия Версай. Всъщност, мястото до Етал, където сега се намира един от дворците му Линдерхоф, е било планувано за дворцовото копие, но теренът се оказал твърде малък. При пребиваването си в Париж самотният крал изучавал архитектурата по времето на Луи XIV, на когото подражавал. В двореца има 70 стаи, от които 50 никога не са завършени. Лудвиг живял тук за общо само 10 дни през септември 1885. След две години и островното бижу отваря врати за туристите. Съдбата на кралската сграда е подобна на Нойшванщайн – за съжаление е недовършена. Отпътуване за Мюнхен. Туристическа програма в града: Мариенплац - който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Фрауенкирхе - един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. Свободно време. Връщане в Залцбург. Нощувка.

4 ден
Закуска. Отпътуване за Виена. Туристическа програма във Виена: Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Ринга е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Пешеходна разходка в центъра на Виена – Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун: дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Свободно време. Отпътуване за България.

5 ден
Връщане в България около обяд.


50

Допълнителна информация

v Необходими документи:
- лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
- за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
v Забележка:
-Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 13160163070000034/2016 /20.10.2016, ЗАД „Алианц България“
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  22 септември - 2023 - Германия |  22 септември - 2023 - Мюнхен

Избрани оферти