Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сеул

Южна Корея и Филипините - екзотично пътешестие от София и Варна: 10.11.2018 г.

Номер на оферта

/

135308

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София/Варна - Истанбул - Сеул/Манила - Истанбул - София/Варна

Летищни такси в размер на 390 евро/763 лв. (към 11.12.2017 г.). При разлика в размера на таксите към датата на издаване на билетите, съответната разлика се доплаща или връща.

Самолетен билет Ел Нидо - Манила с включени летищни такси

Трансфери летище - хотел - летище по програмата

3 нощувки със закуски в хотел "Center Mark Hotel" 4* или подобен в Сеул

3 вечери в местни ресторанти в Сеул

Целодневен сити тур на Сеул

Посещение на Демилитаризираната зона - границата на Южна със Северна Корея

Самолетен билет Сеул - Манила с включени летищни такси

1 нощувка със закуска в хотел "Dusit Thani" 5* или подобен в Манила

Полудневен сити тур на Манила

Самолетен билет Манила – Пуерто Принцеса на остров Палаван с включени летищни такси

3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sheridan Beach Resort" 5* или подобен в Пуерто Принцеса/Палаван

2 нощувки със закуски, обеди и вечери в хотел "Lagen Island Resort" 4* Или подобен в Ел Нидо

Екскурзия до подземната пещера с местен екскурзовод на английски език

Екскурзия с лодка из Хонда бей и Змийските острови с включен сух пакет за обяд с местен екскурзовод на английски език

Входни такси за обектите

Местни екскурзоводи на руски език по маршрута и трансферите

Медицинска застраховка за периода на пътуване на ЗК "МОНДИАЛ" с лимит на отговорност 10 000 евро

Водач - преводач от туроператора

Цената не включва

Напитки по време на храненията

Други екскурзии и дейности

Бакшиши - около 70 USD - дават се на водача по време на първия трансфер

Вечеря на първия ден при пристигането в Манила - 45 евро/ 90 лв. (при мин. 10 желаещи). Заявяването и заплащането се извършва в България при доплащането на пакета.

Програма на пътуването

Южна Корея и Филипините: екзотично пътешествие от Южна Корея до Филипините с тръгване от София и Варна!

Маршрут: София/ Варна - Истанбул - Сеул - Имжингак - Демилитаризираната зона - Сеул - Манила - Палаван - Ел Нидо - Манила - Истанбул - София/ Варна


11 дни/9 нощувки

ДАТИ: 10.11. - 21.11.2018 г.


ЦЕНИ:

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 4190 евро/8195 лв. при записване до 31.03.2018 г.

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА: 4190 евро/8195 лв. при записване до 31.03.2018 г.

Стандартна цена за отпътуване от София: 4390 евро/8586 лв. с включени летищни такси.
Стандартна цена за отпътуване от Варна: 4390 евро/8586 лв. с включени летищни такси.


Депозит при записване: 3000 лв.
Доплащане: 45 дни преди датата на отпътуване
-------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


========================================================

КАКВО ВИ ОЧАКВА НА ТОВА ПЪТЕШЕСТВИЕ?

Славата на Южна Корея като един от най-мощните азиатски тигри не се нуждае от реклама. Марки като Samsung, Hyundai- Kia и LG се радват на световна популярност. А Сеул е не само един от водещите глобални градове в световен мащаб. Южнокорейската столица е нагледен пример как може умело да се съчетаят най-новите и модерни технологии и урбанистични постижения с културно-историческо наследство от далечни времена. Филипините пък неизменно присъстват в Топ 10 на райските кътчета в света. Страхотни плажове, изумрудено море, природни чудеса – достатъчно е напомним, че на филипинския остров Палаван се намира най-дългата подземна река на планетата, част от природното наследство в списъка на ЮНЕСКО. Екскурзията, съчетана с почивка в тези две страни, обещава екзотично и приятно преживяване. Ето и подробностите:

Предимствата в тази програма:
Удобни полети от ВАРНА и СОФИЯ с Турски авиолинии - една от най-добрите компании в световен мащаб
Посещение на две държави в рамките на едно пътуване – Южна Корея и Филипините, с подбран оптимален маршрут за запознаване с основните им забележителности
Настаняване в добри хотели 4* и 5*
Екскурзионна програма, включваща обекти на ЮНЕСКО
Балансирано съотношение цена - качество
Водач-преводач от фирмата-организатор


=======================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1: София/ Варна - Истанбул
Полет от София в 09:45 ч. и кацане в Истанбул в 12:15 ч.
Полет от Варна в 15:45 ч. и пристигане в Истанбул в 17:45 ч.
Излитане от истанбул в 19:40 ч.


Ден 2: Сеул
Кацане в южнокорейската столица Сеул в 11:45 ч. Посрещане от представител на местния партньор и трансфер до  "Center Mark Hotel" 4* (http://centermarkhotel.com/en/home-en/) или подобен. Свободно време за почивка след пътуването. Вечеря и нощувка.


Ден 3: Сити тур на Сеул
След закуска започва обиколката на столицата на Южна Корея. Сеул е най-големият град в страната, нейният икономически, политически и културен център, с население над 10 милиона жители. Макар и днес да изглежда повече град на бъдещето, има и почти двехилядолетна история. Четири от най-известните културно-исторически забележителности са включени в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Една от тях е кралският дворец Кьонбоккун, който е бил резиденция на могъщата династия Чосон, управлявала страната повече от пет столетия (1392 - 1910). След като посетим двореца, ще се разходим по антикварната улица Инсадонг, изпълнена с художествени галерии, ателиета за традиционни занаяти, антикварни магазини, къщи за чай и много ресторанти.

Свободно време за обяд.
След обяд сме предвидили посещение на пазара Намдемун и улица Мендонг - най-големият конвенционален пазар в страната, където се предлагат облекла, модни аксесоари, сувенири и др.

В края на деня ще посетим сеулската телевизионна кула "N", от която се открива невероятна панорамна гледка към целия град.
Вечеря.
Завръщане в хотела и нощувка.


Ден 4: Демилитаризираната зона
След закуска отпътуваме до Демилитаризираната зона, разделяща Южна от Северна Корея. Тя се намира на 44 километра от Сеул и е обособена според примирието, подписано на 27.07.1953 г., което слага край на Корейската война. Демилитаризираната зона е предмет на изключителен интерес от туристите, пристигащи от целия свят. Турът включва посещение на построения през 1972 г. парк Имджингак – територия, разрешена за посещение от туристи; гарата Дорасан – последната железопътна станция, където е прекъсната връзката на железницата, свързваща Северна Корея и Сеул преди края на войната; обсерваторията Дора, от която чрез далекогледи може да се наблюдава едно от крайграничните севернокорейски села.

Едно от най-интересните места в зоната е т.нар. 3-и тунел, построен  от севернокорейците през 1979 г. Тунелът е дълъг над 1600 метра, прокопан е на 73 метра под земята. Твърди се, че целта е била по него бързо да се придвижат севернокорейски войници, за да атакуват южните си съседи. Предполагало се е, че само за 1 час през тунела могат да минат 30 000 войници! Последно ще посетим улицата Итаевон, обособена след като Съединените щати откриват там военна база (1970 г.) и постепенно в района изникват ресторанти и  магазини, обслужващи чужденците. Още по-голямо развитие получава по време на Азиатските игри през 1986 г. и Олимпиадата през 1988 г. Самата улица е дълга около 1,4 км. и е изпълнена с многобройни бутици, барове, клубове, ресторанти и др.

Вечеря в местен ресторант. Завръщане в хотела и нощувка.


Ден 5: Сеул - Манила
Ранен трансфер в 05:00 ч. до международното летище Инчеон. Полет до Манила  в 07:55 ч. В 11:00 ч. пристигане във филипинската столица. Посрещане от представител на местния партньор и отпътуване към хотел "Jen" 4* (https://www.hoteljen.com/manila/roxasboulevard/about/) или подобен. Настаняване в хотела, след което ще разгледаме най-интересните забележителности на Манила.

Филипинската столица е била  завладяна от испанските конкистадори и много години е била средище на испанската власт в тази страна. На това се дължи и католицизма като основно вероизроведание на местното население и до днес. Най-напред ще посетим  историческия център на града от XVI век, кварталът Интрамурос, където  се намират и основните туристически обекти: паркът Ризал, посветен  на националния герой на Филипините от XIX век Хосе Ризал, фортът „Сантяго”- испанската крепост, която пази зловещи тайни от колониалната епоха и японската окупация на страната, Църквата Св.Августин -  най-старата каменна църква във Филипините, датираща от края на XVI век, катедралата на Манила – най - голямата католическа църква в страната, също от XVI век, истинско произведение на изкуството. Интрамурос изобилства и от щандове и магизини за сувенири.Историческото наследство не изчерпва образа на Манила  като туристически град.

Многобройните блестящи небостъргачи откриват и неговото друго лице – на един от проспериращите азиатски мегаполиси. Ще го видим как изглежда в тази роля с посещението на Мол ъф Азия - един от най-големите търговски центрове в света, Аяла авеню в квартала Макати - модерна комерсиална и финансова зона. Всъщност в Манила са едни от най-големите молове в света с безброй магазини, супермаркети, кина, СПА центрове. Завръщане в хотела. Свободно време за вечеря. Много подходящ е 10-километровият булевард Роксис, който преминава покрай целия залив и е отрупан с ресторанти, барове, клубове и пр. заведения.  Филипинската кухня е много атрактивна, а нощният живот предлага многобройни забавления. Неслучайно наричат Манила „ град на чувствата”.
Нощувка.


Ден 6: Манила - Пуерто Принцеса
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до о-в Палаван в 13:10. Пристигане в Пуерто Принцеса. Трансфер и настаняване в хотел "Princesa Garden Resort & Spa" 5* (https://www.princesagardenisland.com/) или подобен.
Вечеря и нощувка.


Ден 7: Подземната река
След закуска отпътуване за Подземната река – най-дългата и най-впечатляваща подземна река в света, едно от Седемте чудеса на планетата. Дълга е над 8 км и се влива в Западно Филипинско море. В устието на реката се намират  пещерата Свети Пол и Националния парк, откъдето ще се качим на водни колела, за да се спуснем по нея. Ще наблюдаваме различни скални композиции, причудливи пещерни образувания,  камъни, сякаш израстнали от водата. Знаменитият изследовател Жак Ив Кусто не скрива възхищението си от невероятно красивите пейзажи. Завръщане в хотела. Обяд.
Свободно време за почивка.
Вечеря.
Нощувка.


Ден 8: Заливът Хонда
Закуска. Отпътуване за залива Хонда, едно истински райско място с невероятни плажове и възможности за гмуркане. С бамбукова лодка ще се отправим към Змийския остров, кея Стар фиш и Острова на прилепите. Почивка на слънце и фин пясък. Обяд.
Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.


Ден 9: Пуерто Принцеса - Ел Нидо
След закуска отпътуване за Ел Нидо, където удоволствията от белоснежните плажове, кристалните води и подводния свят продължават с пълна сила. Първоначално ще се придвижим по суша, а после с лодка. Пристигане и настаняване в хотел "El Nido Miniloc Resort" 4* (http://www.elnidoresorts.com/miniloc-island/)  или подобен.
Вечеря и нощувка.


Ден 10: Ел Нидо
Закуска. Свободно време за почивка.
Обяд и вечеря. Нощувка.


Ден 11: Ел Нидо - Манила
Закуска. Свободно време. Трансфер до летище за полет до Манила в 16:00 ч. Кацане в столицата и чекиране за полета до Истанбул в 22:40 ч.


Ден 12: Манила - Истанбул - София/ Варна
Кацане в Истанбул в 06:25 ч.
Полет за София в 08:35 ч. и пристигане в 08:50 ч.
Полет за Варна в 14:35 ч. и пристигане в 14:40 ч.


=====================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой участници: 10

Условия за записване и начин на плащане:
Депозит при записване: 1500 евро/ 3000 лв.
Доплащане: 45 дни преди датата на отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Необходими документи:
За Филипини и Южна Корея не се изисква входна виза или ваксинации.
 

Тагове

Оферти - Южна Корея |  Оферти - Сеул |  Екскурзии - Южна Корея |  Екскурзии - Сеул |  Екзотична почивка 2024 - Южна Корея |  Екзотична почивка 2024 - Сеул

Избрани оферти