Манила
Манила / Manila

Филипинската столица Манила (Manila) е най-добре пазената тайна на Азия (Филипините). Манила е единственото католическо място в Ориента, което трепти с латиноамерикански или карибски полутонове. Музиката и танца са навсякъде, а усмивките и смеха са топли и изпълнени с ентусиазъм. Силните исторически влияния на Манила – испанската религия и американското потребление – са превърнали града в място, което е готово да задоволи и изуми всеки турист.

Метрополисът Манила е погълнал в последните два века 11 голeми и пет по-малки града. Манила е място на противоположностите: старо и ново, богатство и бедност, възход и падение. На пръв поглед смогът и задръстванията не го правят особено привлекателен, но под тази повърхност се крие очарователно и пулсиращо място, в което ще се влюбите. Филипинците наричат Манила „Град на нашите чувства".

През деня средновековният крепостен град на Интрамурос (Intramuros) впечатлява със своята история и елегантна латинска архитектура.

През нощта, която може да бъде наистина дълга, ярките светлини на Ермита (Ermita) и Макати (Makati) те посрещат с джаз пъбове, клубове, караоке барове, 24 – часови заведения. Филипинците са жадни за живот и приятелства, което ги прави страхотни домакини, които винаги са готови да те поканят на тяхното парти. Това е градът на забавленията, където трябва да се отпуснеш. Единственото нещо, което ще се натовари са мускулите, които използваш, за да се усмихваш.

Важна информация

Валута: Филипинско песо (PHP); 1 EUR = 58 PHP

Работно време: Магазините са отворени от 10.00 до 22.00 часа, моловете затварят в 21.00 - 22.00 часа. По-малките магазини затварят по обяд от 12.00 до 14.00 часа. Разбира се, има и денонощни магазини. Моловете са отворени през неделите и по празниците.

Интернет страници за Манила: www.manila.gov.ph, www.wowphilippines.com.ph, www.visitmyphilippines.com, www.tourism.gov.ph

Вестници: Philippine daily inquirer, Manila bulletin, Manila times, Malaya, Philippine star, Manila standard today, Daily tribune

Спешен телефон: 116

Туристическа информация
Филипински департамент по туризъм
Адрес: T.M. Kalaw Street, Malate.
Работно време: от понеделник до събота от 07.00до 17.00 часа
Телeфон: +63 (0)2 523 8411
Уеб сайт: www.tourism.gov.ph 

Какво трябва да знаете?

Пощи
Пощенските офиси са отворени от понеделник до петък между 09.00 и 17.00 часа. Централният пощенски офис се намира на Magallanes Drive между мостовете Джоунс (Jones Bridge) и Макартър (MacArthur Bridge).

Аптеки
Манила изобилства от денонощни аптеки

Телефонни кодове
Код на страната: + 63
Код на областта: 02

Електричество
220 V, 60Hz


 

 

 

 

Индивидуални апартаменти в Панорама Бей, Созопол
от 105 лв.
Индивидуални апартаменти в Панорама Бей, Созопол
1 нощувки
Собствен превоз
30% намаление в хотел Лилия 4*, Златни пясъци
от 53 лв.
30% намаление в хотел Лилия 4*, Златни пясъци
1 нощувки
Собствен превоз