Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мексико

Вива Мексико - 11 нощувки - 24.03.2019 г.

Номер на оферта

/

80907

Дати & цени

Цената включва

• Самолетни билети София – Франкфурт – Мексико сити; Канкун - Франкфурт – София с включени летищни такси на авиокомпания Луфтханза;
• Самолетни билети Мексико сити – Виляермоса с включени летищни такси;
• Самолетен билет Канкун – Мексико сити с включени летищни такси;
• 4 нощувки със закуски в хотел Historico Central 4* в Мексико сити;
• 2 нощувки със закуска в хотел Villa Mercedes 4* в Паленке;
• 1 нощувка със закуска в хотел Gamma de Fiesta Inn Campeche Malecon 4* в Кампече;
• 1 нощувка със закуска в хотел Gamma Merida 4* в Мерида;
• 3 нощувки на база All Inclusive в хотел Ocean Maya Royale 5* в Ривиера Мая;
• 8 закуски, 4 обяда, 3 вечери и 3 нощувки на база All Inclusive;
• Всички трансфери и обиколки по програма;
• Входни такси за посещаваните обекти;
• Местни екскурзоводи;
• Водач-преводач от агенцията;
• Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
• Подробна туристическа информация за Мексико.

* Летищните такси към момента на публикуването на офертата (06.08.2018) са в размер на 775 лв и се фиксират към датата на доплащане – 01.02.2019, поради честата им променливост!

Цената не включва

• Доплащане за настаняване в единична стая: при запитване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 30 лв на човек;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Напитки по време на хранене и лични разходи;
• Целодневна ескурзия до Таско с включен обяд: 95 USD при мин. 10 записани туристи;
• Посещение на водопадите Агуа Азул в Паленке: 17 USD при мин. 10 записани туристи;
• Целодневна екскурзия в екологичния парк Xcaret - при запитване, заявява се на място. Ориентировъчна цена от 160 USD на човек, включваща:
- Достъп до всички съоръжения в парка, плажове, заливи и естествени водни басейни, както и водни дейности в подземната река;
- Използване на шнорхел оборудване;
- Обяд с включени напитки (безалкохолни напитки/вода/кафе);
- Спасителните жилетки;
- Шезлонги, хамаци и кътове за отдих;
- Тоалетни, съблекални и душове;
- "Xcaret Мексико Espectacular", музикално шоу-пътешествие през историята на Мексико.

Програма на пътуването

-------------------

МЕКСИКО СИТИ, ТЕОТИУАКАН, ЛА ВЕНТА, ПАЛЕНКЕ, КАМПЕЧЕ, УКШМАЛ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИЦА, РИВИЕРА МАЯ

13 дни / 11 нощувки

ДАТА: 24.03 – 05.04.2019 г. - ГАРАНТИРАНА ГРУПА!

Жена за комбинация в двойна стая, без доплащане за единична!

ЦЕНА на основен пакет на човек в двойна стая при група от 16-23 туристи / ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:

Промо пакет при записване до 18.01.2019 г.: 6270 лв

Стандартен пакет: 6470 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

-Най-удачният маршрут, съчетаващ древната история на Мексико с най-красивата част от мексиканските Кариби!
-Настаняване в специално подбрани 4* и 5* хотели!
-Включено посещение на парк Ла Вента - градът на олмеките във Виляермоса!
-Включени посещения на археологическите комплекси в Паленке, Укшмал и Чичен Ица!
-Включени 4 обяда и 3 вечери по програма!
-Включени 3 нощувки All Inclusive в хотел 5* в Ривиера Мая!
-Специален бонус-изненада по време на пътуването!
-Опит и традиция - над 40 групи годишно!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /24.03.19,неделя/СофияМюнхенМексико Сити

Отпътуване от летище София с полет на Луфтханза за Мюнхен в 19:00. Кацане в 20:00 на летище Мюнхен и продължение за Мексико в 22:40. Нощувка в самолета.

Ден 2 /25.03.19, понеделник/ Мексико Сити

Кацане в Мексико Сити в 04:35. Посрещане, трансфер и ранно настаняване в хотел Historico Central 4*, централно разположен. След закуска време за почивка и в ранния следобед начало на нашата обиколка на политическия, финансов и културен център на Мексико включваща: Централния площад, „Големият храм” (отвън), както наричат последната уникална археологична разкопка в края на миналия век в центъра на Мексико, Катедралата, Националния дворец (отвън), парка Аламеда с Двореца на изящните изкуства (отвън). Вечеря в местен ресторант в близост до хотела и нощувка.

Ден 3 /26.03.19, вторник/ Мексико Сити – Теотиуакан

След закуска отпътуване за Теотиуакан – „Мястото, където хората стават Богове”, разположен на 50 км северно от Мексико Сити и посочвано от изследователите като Първия най-голям град не само на територията на Мексико, но и в целия Нов Свят. Градът е бил център на процъфтяваща държава, достигнала разцвета си около 2-3 в. от н.е. Изкачването на Пирамидата на Слънцето, третата по големина пирамида в света, разглеждането на Пирамидата на Луната, Цитаделата и Булеварда на мъртвите определено пренасят в друг свят, може би наистина на „богове”, а прозренията, знанията и ритуалите на тази цивилизация учудват учените и до днес. Включена дегустация на текила и мескал и обяд в Теотиуакан.
Връщане в Мексико сити и посещение на Антропологическия музей – един от десетте музеи в света с най-богати и значими колекции, разположен в парка Чапултепек. Разглеждане на основните зали, където са изложени артефакти и съкровища от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи на древно Мексико, сред които са възстановената гробница на най-известния владетел на маите Пакал Велики и слънчевият камък на ацтеките. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 4 /27.03.19, сряда/ Мексико Сити

Закуска и свободен ден за почивка, пазар и самостоятелно разглеждане на мексиканската столица. Може да посветите време за посещение на южните части на Мексиканската столица с разходка в живописния квартал Койоакан, известен с прочутите си жители (сред които Фрида Кало и Диего Ривера), красиви площади, фонтани и църкви, носещи колониален дух. Възможност за самостоятелно посещение на Синята къща-музей на експресивната Фрида Кало, музея Долорес Олмедо - един от най-интересните частни музеи в Мексико с красива градина и богата колекция картини или да се разходите самостоятелно след „Плаващите градини“ на предградието Хочимилко.
По желание включване в целодневна екскурзия до Таско – уникално градче, амфитеатрално разположено на няколко хълма, със запазена прекрасна атмосфера и архитектура от времето, когато се откриват най-богатите сребърни находища в Мексико и неговите околности. По пътя спирка в Куернавака и посещение на местната катедрала. Пристигане в Таско и разходка из красивия главен площад, с многото му работилници и магазинчета за сребро, разглеждане на църквата „Санта Приска”, богато украсена със сребро. Обяд в местен ресторант. Връщане в Мексико сити. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 5 /28.03.19, четвъртък/ Мексико сити - Виляермоса – Паленке

Закуска и трансфер до летище за полет до Виляермоса. Кацане във Виляермоса и посещение на парка -музей Ла Вента - център на древните олмеки – една цивилизация, оставила много въпросителни и до днес. Свободно време за обяд. Продължение за Паленке (150 км, около 2,30 часа път) – столицата на Първото Царство на маите, построена само с ръчен труд от намиращите се наоколо варовикови камъни. Настаняване в хотел Villa Mercedes 4*. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 6 /29.03.19, петък/ Паленке

След закуска посещение на археологическия комплекс на Паленке (ЮНЕСКО), уникален със своята архитектура, където е открита гробницата на Пакал Велики – един от най-известните владетели на маите. В перфектна хармония със заобикалящата джунгла, храмовете на града впечатляват с пропорционалните си форми и гениалността, с която са били построени. Свободно време за обяд и почивка на басейна в очарователния хотелски комплекс. В зависимост от климатичните условия и по желание - следобед посещение на красивите местни водопади и бързеи, разположени на около 60 км от Паленке, предпочитано място за почивка на местните жители. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 7 /30.03.19, събота/ Паленке – Кампече

След закуска отпътуване през полуостров Юкатан за Мексиканския залив и красивия, заобиколен от крепостни стени град Кампече, включен в списъка на ЮНЕСКО. По пътя – обяд в препоръчан местен ресторант.
Пристигане в Кампече в ранния следобед и разглеждане на живописния колониален град, известен с красивите си къщи, боядисани в пастелни цветове. Фото стоп при Катедралата и свободно време. Настаняване в хотел Gamma de Fiesta Inn Campeche Malecon 4*, на брега на Мексиканския залив. Свободно време за вечеря в многобройните китни заведения в центъра и нощувка.

Ден 8 /31.03.19, неделя/ Кампече – Укшмал – Мерида

Закуска и отпътуване за древния град на маите Укшмал (разстояние Кампече – Укшмал около 160 км). Разглеждане на археологическата зона, в списъка на световните паметници на културата. Укшмал е процъфтяващ град около 700 г. от н.е. - тогава са построени многото храмове и дворци, между които и Двореца на Губернатора, сред най-красивите здания на древната архитектура. Укшмал представлява истинско бижу и впечатлява с майсторската изработка на детайлите и орнаментите по сградите. Те са подредени в елегантна композиция от шлифовани и изрисувани камъни – основния строителен материал за красивите храмове, дворци и пирамиди. Обяд в Укшмал в близост до комплекса и продължение за Мерида – най-големият град на провинция Юкатан. Панорамна обиколка на града и настаняване в хотел Gamma Merida 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 9 /01.04.19, понеделник/ Мерида – Чичен Ица – Ривиера Мая

След закуска отпътуване за най-посещавания от туристите древен град на маите в Мексико - Чичен Ица. Астрономическите и математическите знания на тази древна цивилизация намират тук своя апогей - Пирамидата на Кукулкан, Храмът на Войните и Свещеният кладенец, Обсерваторията учудват не само с перфектните си пропорции и архитектура, но и с цялостната си обвързаност с небесните тела и космоса.
Обяд в местен ресторант. Продължение за най-известния мексикански курорт на Карибите - Ривиера Мая (Разстояние Чичен Ица – Ривиера Мая около 250 км, 2,30 ч път). Настаняване в хотел Ocean Maya Royale 5* на база All inclusive. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 10 /02.04.19, вторник/ Ривиера Мая

Свободен ден за почивка на база All inclusive и възползване от всички прекрасни услуги и условия на хотела. Ocean Maya Royale 5* се намира на първа линия на един от най-красивите плажове в Мексиканските Кариби – Ривиера Мая, в близост до Плая де Кармен. Комплексът предлага спокойната и ексклузивна обстановка за релакс и забавление, само за възрастни. Настаняването на база All Inclusive включва достъп до пет ресторанта с разнообразна кухня (включително мексиканска, италианска, азиатска), както и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки. Хотелът разполага с тенис корт, фитнес зала, СПА център, два плувни басейна. Можете да се възползвате от многобройните активности, организирани ежедневно – курсове по гмуркане за начинаещи проведени в басейн, моторни водни спортове, шнорхелинг, екскурзии в джунглата и др., както и вечерна забавна програма.

Ден 11 /03.04.19, сряда/ Ривиера Мая

Свободен ден на база All Inclusive за плаж, гмуркане, почивка, кулинарни изкушения или включване към предлаганите на място допълнителни мероприятия.
По желание – целодневна екскурзия до екологичния парк Xcaret (Ишкарет), разположен на 20 км от хотела, с включено посещение на уникално вечерно шоу, пресъздаващо древната история на Мексико. Освен, че е наричан "свещен природен рай" Xcaret е дом на много видове местни птици и застрашени животни, той предлага и уникален увеселителен атракцион, където посетителите могат да се забавляват, научавайки за природните и археологически забележителности и преживявайки най-колоритните мексикански традиции.

Ден 12 /04.04.19, четвъртък/ Ривиера МаяКанкун – Франкфурт

Закуска и свободен ден за плаж и последна почивка, възползайки се от услугите на комплекса. При възможност - опция за късно освобождаване на стаите. Трансфер до летище Канкун за директен полет на Луфтханза до Франкфурт в 20:45. Нощувка в самолета.

Ден 13 / 05.04.19, петък/ Франкфурт - София

Кацане на летище Франкфурт 14:15 и продължение за България в 19:00. Кацане в София в 22:10. Край на програмата.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

• Общата цена на пътуването е валидна при група от минимум 16 туристи!
• Необходими документи за записване: валиден задграничен паспорт /минимум 6 месеца от датата на отпътуване/, подписан договор и депозит в размер на 2000 лв на човек;
• Краен срок за събиране на групата: 26.10.2018;
• Доплащането на общата цена на пътуването става в срок до: 01.02.2019;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път
• За посещението на Мексико няма визи и задължителни ваксини.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.

• Цените са изготвени при валутен курс на ОББ: 1USD=1.7лв и при увеличеие на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3%, Туроператорът си запазва правото да промени цената към датата на доплащане, която е 01.02.2019. Взима се под внимание курс продава на ОББ.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата цена на пътуването, туроператорът не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
• Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Армеец» с адрес на управление гр. София, ул. «Стефан Караджа» 2.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Ранни записвания 2024 - Мексико |  Ранни записвания 2024 - Мексико

Избрани оферти