Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мексико

Екскурзия в МЕКСИКО – ГАРАНТИРАНА ГРУПА

Номер на оферта

/

236030

Дати & цени

02 април 2022 г. - Цена от 4990 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Мексико Сити и Канкун – Истанбул – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж;
• Самолетен билет за вътрешния полет Мексико сити – Виляермоса с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж;
• 9 нощувки със закуски в централно разположени подбрани хотели 3* и 4*;
• 2 обяда и 1 вечеря по програма;
• 3 нощувки в Ривиера Мая на база All Inclusive в хотел 4*;
• Всички трансфери и турове с климатизиран частен автобус, съобразен с броя на групата;
• Лицензирани местни екскурзоводи;
• Професионален водач-преводач с многогодишен опит в тази дестинация;
• Всички входни такси на посещаваните исторически паметници, археологически паркове и музеи;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 20 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Застраховката покрива медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва

• Застраховка „Отмяна на пътуване“: сключва се до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура, цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 4-5 щ.д. на човек на ден);
• Посещение на екологичен парк Xcaret с включен обяд: 185 USD;
• Шнорхелинг тур на остров Козумел: 130 USD;
• Напитки по време на хранене и лични разходи;
• PCR и антигенни тестове при необходимост;

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?
• Водач от България с многогодишен опит в Мексико, познаващ в детайли културата и особеностите на страните от Латинска Америка;
• Специално подбрани и проверени от нас хотели 3* и 4*;
• Специална изненада по време на пътуването, включена в цената!
• Разглеждане на 6 от най-известни древни религиозни центрове на Мексико;
• Посещение на Музея на Фрида Кало в пъстрия столичен квартал Койоакан;
• Включени екскурзии до Теотуиакан, Такско, Куернавака, Тула и каналите Сочимилко от Мексико сити.

Ден 1 /02.04.2022, събота/ СофияИстанбулМексико сити
Излитане от летище София в 21:25 ч. за Истанбул. Кацане в 22:55 ч. и продължение за Мексико в 02:30 ч. Времетраене на дългия полет: 14 ч. 45 мин.

Ден 2 /03.04.2022, неделя/ Мексико сити
Кацане на международното летище в Мексико сити в 08:35 ч. Посрещане и трансфер до центъра на града където ще се разходим на площад Ел Цокало – най-големият в Латинска Америка и част от списъка на ЮНЕСКО. Тук са разположени: Катедрала Метрополитана с богато украсената барокова фасада, Националният дворец с прочутите фрески на Диего Ривера, изобразяващи историята на Мексико от ерата на ацтеките, през епохите на конкистадорите, Революцията и съвременната индустриализация, руините на Големия храм на ацтеките – център на древната столица Теночтитлан. На това място легендата разказва, че през 1519 г. се провежда съдбоносната среща между Ернан Кортес и Монтесума. Ще се разходим по колоритните централни улички, ще надзърнем в неокласическата сграда на Пощата от началото на 20 век и ще направим фото пауза пред елегантния Музей на изящните изкуства, проектиран от италианския майстор Адамо Боари.
Настаняване в хотел Fontan Reforma 4*. Свободно време за почивка, вечеря и нощувка.

Ден 3 /04.04.2022, понеделник/ Мексико сити
Закуска. Мексико сити е един от най-старите метрополиси на Америка, той успешно въплъщава в себе си богата история и множество културни традиции. Смело можем да заявим, че столицата на Мексико е толкова многообразна, оживена, пъстра и изтънчена, че никога не може да се разгледа и опознае напълно дори за цял човешки живот. Днес ще продължим обиколката на Мексико сити с фантастичния Музей Зумая, чиято свръхмодерна сграда от 2011 г., побира частната арт колекция на мексиканския милиардер Карлос Слим. Посребреният гигант гордо е разположен на площад Карсо в тузарския квартал Поланко и е покрит с хиляди шестоъгълни плочки, които отразяват небето и надбягващите се облаци.
Следващата ни спирка е парк Чапултепек и Антропологическият музей, където чрез многобройните безценни артефакти ще научите повече за различните култури, обитавали земите на Мексико. За финал ще се разходим из цветния бохемски квартал Койоакан, свързан с живота на емблематичните Диего Ривера и Фрида Кало и ще влезем в Музея на Фрида. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 4 /05.04.2022, вторник/ Теотиуакан – Базиликата на Гуадалупе
Закуска. Отпътуване до древните пирамиди при Теотиуакан и разглеждане на това магично място, наречено „Мястото, където се раждат боговете“. Градът бил създаден в 1-2 век от н.е. и имал население от 125 000 души, но днес имената на хората, които са го построили завинаги са останали във вечността. Мистерия е и защо внезапно са го напуснали. В разцвета си Теотиуакан несъмнено е имал огромно религиозно и политическо значение без аналог в целия континент. Изкачване на Пирамидата на Слънцето и на Пирамидата на Луната. Разглеждане на Музея и на Двореца Тепантитла с невероятните древни стенописи, разкриващи лицата и обичаите на древните богове. Тук са изобразени „Раят на бога на дъжда Тлалок“ и великата богиня на Теотиуакан „Жената паяк“.
Обяд в местен ресторант и отпътуване обратно за столицата, където ще посетим едно от най-значимите католически светилища в Латинска Америка и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуадалупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля.
Ще спрем за фото стоп и на Площада на Трите култури – най-големият в квартала Тлателолко. На него са разположени руините на ацтекски храм, католическата църква Тлателолко и бившето седалище на Външно министерство. Името „Трите култури” е символ на трите периода от мексиканската история, представени в тези сгради – преди нашествието на испанците, колониалния и на независимата мексиканска нация.
Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 5 /06.04.2022, сряда/ Тула – Сочимилко
Закуска. Отпътуване за град Тула, където се намира последната столица на толтеките. Посещаваме Храма на Утринната Звезда, Фигурите на Атлас, Игрището за игра на топка, Главната пирамида, Стената на кoстенурките и Олтара. Градът-държава Тула не просъществувал много дълго – три века след упадъка на толтекската империя по тези места се заселват ацтеките, идващи от север. Най-важното, което са ни завещали толтеките е тяхната философия, според която светът е съставен от енергия и при владеенето на нужните знания и умения, всеки може да се превърне в каквото си поиска и да отиде там, където пожелае. Връщане в Мексико сити и посещение на квартал Сочимилко, където ще се разходим с лодка из живописните канали, представляващи последните останки от огромната система за воден транспорт на ацтеките. Цветни лодки, наподобяващи гондоли, ще се разхождат пред очите ни, докато доставчици на храна и весели мариачи плават покрай нас. Тук, край каналите, се отглеждат различни видове цвята в многобройни градини. Мястото пази и интересни градски легенди, които ще Ви разкажем на място. Включена вечеря с вкусна домашно приготвена мексиканска храна. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 /07.04.2022, четвъртък/ Такско – Куернавака
Закуска. Денят ни ще бъде посветен на разглеждане на едни от най-автентичните колониални градчета на Мексико. Денят ни започва с едно интересно селище – „Градът на вечната пролет” Куернавака. Заобиколен от ниски хълмове, осеяни с много тесни улички, хасиенди и църкви, Куернавака е истински колониален град, запазил историческите си паметници от различни епохи. Катедралата на Куернавака е част от архитектурен комплекс, основан като францискански манастир през 1529 г. от Ернан Кортес. След като Кортес получава града, през 1532 г. той построява свой дворец, където по-късно живее със семейството си. Величественият Дворец на Кортес днес е Историческият музей на Куернавака. В музея има стенописи на Диего Ривера, изобразяващи завладяването на Мексико и артефакти от древни местни култури.
Продължаваме към „Сребърния град“ Такско, амфитеатрално кацнал на няколко хълма. Той е запазил невероятната си атмосфера и архитектура от времето, когато тук се откриват най-богатите сребърни находища в страната. Обяд в местен ресторант. Следобед ще се насладим на красивия главен площад, на очарователните стръмни и тесни павирани улички, варосани къщи с червени покриви и ще разгледаме многобройните работилници и магазинчета за сребро. Тук дори и главната църква „Санта Приска” е богато декорирана с ценния самороден метал.
Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 7 /08.04.2022, петък/ Мексико сити – Виляермоса – Паленке
Закуска. Отпътуване за летище и сутрешен полет за Виляермоса. Посрещане и трансфер до Паленке. Разглеждане на древния комплекс Паленке и на Музея към него. Това е един от най-важните церемониални центрове от класическия период на маите. Археологическите разкопки тук откриват най-голямото им съкровище – непокътнатата гробница на великия владетел Пакал и неговата царица. Мястото е изцяло обградено от гъстата тропична гора и сред руините живеят много нейни обитатели – маймуни, тукани, пъстри пеперуди, оцелоти и много други. В късния следобяд настаняване в хотел Nututun 4*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 8 /09.04.2022, събота/ Паленке – Кампече
Закуска. Отпътуване за красивия крайбрежен град Кампече – той е единственият колониалнен град със защитна стена в Мексико, построена през 17 век, за да отблъсква атаките на пиратите, кръстосващи Мексиканския залив. Кампече е известен с цветните фасади на къщите си, с красивите си залези на крайбрежната променада, с шапките хипихапа, които традиционно се произвеждат тук и с прясната си морска храна. Панорамна обиколка и настаняване в хотел Gamma Campeche Malecon 4*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 9 /10.04.2022, неделя/ Кампече – Укшмал – Мерида
Закуска и отпътуване за още един шедьовър на маите – древният град Укшмал, наричан още „Три пъти въздигналият се град“. Той бил най-големият и впечатляващ град-държава в района. Разпростира се върху площ от 2 кв. км и е организиран в многобройни архитектурни комплекси в правоъгълна форма. Около града се издига и защитна стена. Разцветът му се отнася към 9-10 век, когато населението му достигало 30 000 души. Храмовете в Укшмал имат зашеметяваща архитектура и отличителни декоративни елементи, характерни за стила пуук от късния класически период. Пирамидата на Магьосника, Дворът на монахините, Дворецът на губернатора, игрището Пок-та-пок и останалите масивни сгради пазят тайни отпреди 6 века, когато градът бил завинаги изоставен.
Продължение за Мерида, елегантната столица на Юкатан. Мерида приветства своите посетители с тропичен климат, запазени колониални сгради, карибска атмосфера, оживени улици, цветни пазари и празничен заряд. Пристигане и настаняване в хотел Gamma M?rida El Castellano 4*. Свободно време за вечеря и коктейли сред автентичната атмосфера на уличните музиканти. Нощувка.

Ден 10 /11.04.2022, понеделник/ Мерида – Чицен Ица
След закуска се отправяме на панорамна обиколка на красивата Мерида. Историческият център на Мерида е най-големият след този в Мексико Сити. На централния площад Пласа Гранде са разположени Катедралата «Сан Иделфонсо», сградата на Общината и тази на Областната управа. Ще спрем за снимки и на булевард „Пасео Монтехо“, където са старите колониални имения на богатите земевладелци от 19 в. и началото на 20 в. Днес повечето от тях са превърнати в галерии, луксозни хотели и центрове за културни събития.
Отпътуване за древния град Чицен Итца – част от новите 7 чудеса на света. Мястото не случайно е наричано в миналото „Градът на Повелителите на водите“ заради водещата му роля в околността. Чичен Итца контролирала търговията с хранителни стоки, сол и други ресурси. Днешните грандиозни постройки свидетелстват за могъществото и богатството на местните владетели. Храмът на Кукулкан е венецът на архитектурата на маите – сградата е изцяло построена по математически, астрономически и религиозни модели. Тук ще видите най-голямото Игрище за топка, построено преди идването на испанците. Обсерваторията и Храмът на войните са две сгради без аналог в другите древни градове.
Следобед ще се отбием до близкото сеноте Иккил, за да се порадваме на природната красота на естествените карстови кухини, които е изпълнен полуостров Юкатан. Сенотето представлява огромен кладенец, където можем да плуваме в подземна река. Стените и таваните на повечето сенотетата на Юкатан са покрити със сталактити и красиви каменни фигури. Това е един магичен свят, в който рядко влиза слънчева светлина. Настаняване в хотел Villas Arqueologicas 3*. Нощувка.

Ден 11 /12.04.2022, вторник/ Чицен Ица – Тулум – Ривиера Мая
Закуска. Отпътуване за така желаното Карибско море. По пътя ще спрем да разгледаме руините на древния град Тулум, красиво кацнали на високия клифов бряг. Селището било оградено от стена и служило за важен търговски център в империята на маите през 12-15 век. Плажът край Тулум е с най-невероятният тюркоазен цвят, който сте си представяли и е сред най-хубавите в цялата Ривиера Мая. Разрешен е за плуване, така че задължително взимаме банските с нас. Продължение за Ривиера Мая и настаняване в хотел Viva Wyndham Maya 4* на база All Inclusive. Вечеря и нощувка.

Ден 12 /13.04.2022, сряда/ Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж и почивка на база All Inclusive. Тези последните два дни ще се отдадем на пълен релакс и време за почивка на белия пясък и плуване в кристалните води на Карибско море.
По желание целодневно посещение на екологичния парк Xcaret. Разположен е върху огромна площ от 80 ха и има над 50 атракции: шнорхелинг и плуване в три различни подземни реки – Азул, Мая и Манати; тур в джунглата; разглеждане на парк с 5 000 пеперуди и 77 вида птици; музей за орхидеи; зоологическа градина; наблюдение на корали, рибки, костенурки и ламантини; село на маите; музей за мексиканско изкуство; вечерно танцово шоу M?xico Espectacular ; изложба и шоу с коне; 6 ресторанта с вкусни специалитети, спектакъл на прочутите Летящи мъже на Мексико и много други. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 13 /14.04.2022, четвъртък/ Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж и почивка на база All Inclusive.
По желание целодневен шнорхелинг тур с включен обяд до остров Козумел, който се намира на 20 км. от континенталната част на Мексико. Островът е най-големият в Мексико, той е изключително зелен, с топъл климат и изумрудени лагуни. Тук се намира и една от най-големите подводни пещери в света, открита в края на миналия век. Козумел е заобиколен от рифове, които са втората най-голяма морска екосистема в света след Големия Бариерен риф. Тук ще имате възможност да се гмуркате на няколко локации и ще видите естественото местообитание на много видове тропически риби, ракообразни и корали. Цената включва трансфери, ферибот, местен гид, екипировка, обяд. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 14 /15.04.2022, петък/ Плая дел Кармен – Канкун – Истанбул
Закуска. Трансфер до летище Канкун и полет до Истанбул в 14:25 ч.

Ден 15 /16.04.2022, събота/ ИстанбулСофия
Кацане на летище Истанбул в 10:10 ч. Продължение за София с полет в 20:10 ч. Кацане в България в 20:25 ч. Край на програмата и до нови срещи.

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Last minute оферти - Мексико |  Last minute оферти - Мексико

Избрани оферти

2595 лв.

ШРИ ЛАНКА

ШРИ ЛАНКА