Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мексико

Екскурзия в МЕКСИКО – с усмивка и сомбреро по следите на маите

Номер на оферта

/

236030

Дати & цени

14 октомври 2024 г. - Цена от 6990 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Мексико Сити и Канкун – Истанбул – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж;
• Самолетни билети Оахака – Туксла Гутиерес с прекачване през Мексико Сити с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж;
• 10 нощувки със закуски в централни хотели 3*+ и 4*;
• 3 нощувки в Ривиера Мая на база All Inclusive в хотел 4*;
• 2 обяда и 1 вечеря по програма;
• Всички трансфери и турове с частен автобус, съобразен с броя на групата;
• Лицензирани местни екскурзоводи;
• Професионален водач-преводач с опит в Мексико;
• Всички входни такси на посещаваните обекти по програма;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 75 г. с лимит 30 000 евро.

Цената не включва

• Участие в церемония темаскал: 85 щ.д.;
• Билет Plus за парк Xcaret с включени трансфери, обяд и водач: 215 щ.д.;
• Доплащане за единична стая: 540 щ.д.;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по мин. 5-6 щ. д. от турист на ден);
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: изчислява се индивидуално при запитване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 75 г.
• Напитки по време на хранене, входни такси за обектите по желание, лични разходи.

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?
• При ранно записване до 15.03.2024 г. - специална отстъпка от 300 лева!
• Предлагаме гранд тур на страната – от Мексико Сити до Юкатан с разглеждане на основните забележителности на общо 6 щата;
• Разглеждане на 7-те най-известни древни религиозни центрове на Мексико;
• Посещение на Музея на Фрида Кало в пъстрия столичен квартал Койоакан;
• Посещение на живописните канали на Сочимилко в Мексико сити;
• По време на тура ще видите Чолула – най-голямата пирамида в Америка и градината Хелия Браво Холис, част от биосферен резерват за различни видове кактуси;
• За да се докоснете до мистиката на тази страна ще имате възможност да направите Темаскал – специалната церемония на маите за пречистване на тялото и духа.

16 дни/ 13 нощувки
Дати: 14.10 - 29.10.2024

Цена на човек в двойна стая при ранно записване до 15.03.24 - 6 990 лв.
Цена на човек в двойна стая при ранно записване след 15.03.24 - 7 290 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


ПРОГРАМА:

Ден 1 /14.10.2024, понеделник/ СофияИстанбул
Излитане от летище София в 21:10 ч. за Истанбул. Кацане в Истанбул в 22:40 ч.

Ден 2 /15.10.2024, вторник/ ИстанбулМексико сити
Продължение за Мексико Сити в 01:55 ч. Кацане в 07:05 ч. Посрещане и трансфер до хотел Hampton Inn & Suites By Hilton 3*+. Свободно време за освежаване и оставяне на багажа на рецепция.
Този ден ще се разходим из историческия център на Мексико сити – започваме от площад Ел Цокало. Тук са разположени: Катедрала Метрополитана с богато украсената барокова фасада; Националният дворец с прочутите фрески на Диего Ривера; руините на Големият храм на ацтеките – център на древната столица Теночтитлан. Ще усетим атмосферата на колоритните централни улички, ще надзърнем в неокласическата сграда на Пощата от началото на 20 век и ще видим елегантния Музей на изящните изкуства, проектиран от италианския майстор Адамо Боари. Включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела и настаняване. Следобед свободно време за почивка. Нощувка.

Ден 3 /16.10.2024, сряда/ Мексико Сити
Закуска. Денят ни започва с посещение на Музея Зумая, чиято фантастична свръхмодерна сграда от 2011 г., побира частната арт колекция на мексиканския милиардер Карлос Слим. Следващата ни спирка е Антропологическият музей, където чрез многобройните безценни артефакти ще научите повече за различните култури на Централна Америка. Следобяд ще се разходим из цветния бохемски квартал Койоакан, свързан с живота на емблематичните Диего Ривера и Фрида Кало и ще влезем в Музея на Фрида. Продължаваме за квартал Сочимилко, където ще се разходим с лодка из живописните канали, представляващи последните останки от огромната система за воден транспорт на ацтеките. Тук, край каналите, се отглеждат различни видове цветя в многобройни градини. Мястото пази и интересни градски легенди, които с радост ще ви разкажем. Включена вечеря с вкусна домашно приготвена мексиканска храна. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 4 /17.10.2024, четвъртък/ Мексико сити – Теотиуакан – Пуебла
Закуска. Отпътуване до древните пирамиди при Теотиуакан и разглеждане на това магично място, наречено „Мястото, където се раждат боговете“. Разглеждане на Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, Двореца Тепантитла с невероятните древни стенописи, разкриващи лицата и обичаите на древните богове.
Обяд в местен ресторант и отпътуване за Чолула, където ще видим най-голямата пирамида в Америка. Продължаваме за Пуебла. Настаняване в хотел Gamma Puebla Se?orial 4*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 5 /18.10.2024, петък/ Пуебла – Оахака
Закуска. Обиколка на града и разглеждане на Улицата на жабите, Библиотека Палафоксиана – първата обществена библиотека в страната, Катедралата от 16 век, Къщата на куклите, Улицата на сладкишите, колониалната къща Алфеник, Квартала на артистите, занаятчийския пазар Ел Париан и други.
Отпътуване за Оахака. По пътя разглеждане на кактусите в ботаническата градина Хелия Браво Холис, част от Биосферния резерват Техуакан-Куикатлан.
Настаняване в хотел Oaxaca Real 4*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 6 /19.10.2024, събота/ Оахака
Закуска. Целодневна екскурзия, включваща посещение на археологическия комплекс Монте Албан с пирамидите, столица на запотеките от 4-5 век пр. н.е. и Туле с най-древното кипарисовото дърво на възраст от 2000 г. Продължаваме за религиозния център на запотеките Митла.
Този ден по желание може да присъствате и на специалната церемония на маите за пречистване на душата и тялото, наречена темаскал, която ще ви освободи от натрупаната умора. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 7 /20.10.2024, неделя/ Оахака – Каньон Сумидеро – Сан Кристобал
Закуска. Ранен трансфер до летище и полет в 05:50 ч. до Тукстла Гутиерес с прекачване през Мексико Сити. Кацане в 12:00 ч. в Тукстла Гутиерес – столицата на планинския щат Чиапас, разположен на границата с Гватемала.
Посрещане на летище и отпътуване за очарователното планинско градче Чиапа дел Корсо. Ще посетим централния площад и ще видим Ла Пиля – уникалният за Латинска Америка мавърски фонтан от средата на 16 век. След това ще се качим на открита моторна лодка, за да посетим великолепния Каньон Сумидеро, издълбан от река Грихалва преди милиони години. Настаняване в хотел Casa Mexicana 4*. Нощувка.

Ден 8 /21.10.2024, понеделник/ Сан Кристобал – Зинакантан – Сан Хуан Чамула
Закуска. Този ден е посветен на разглеждане на Сан Кристобал и на съседните градчета. Ще видим квартал Гуадалупе и ще се изкачим по стъпалата до Църквата на Девата от Гуадалупе. Продължаваме с площада пред Катедралата и Централния площад, Пазара на сладкишите и Арко дел Кармен. Отпътуваме за Сан Хуан Чамула – историческо градче с най-голямото население от маи в Чиапас. Ще видим и съседното матриархално градче Зинакантан. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и посещение на някой от баровете, за да пробвате местните коктейли. Нощувка.

Ден 9 /22.10.2024, вторник/ Сан Кристобал – Паленке
Закуска и отпътуване за Паленке. По пътя ще спрем при тюркоазено сините водопади Агуа Азул.
Ще спрем за снимки и при красивия водопад Мисол Ха. В късния следобяд настаняване в хотел Nututun Palenque 4*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 10 /23.10.2024, сряда/ Паленке – Кампече
Закуска. Разглеждане на древния комплекс Паленке. Това е един от най-важните церемониални центрове от класическия исторически период на маите.
Отпътуване за красивия крайбрежен град Кампече. Той е известен с цветните фасади на къщите си, с красивите си залези на крайбрежната променада, с шапките хипихапа, които традиционно се произвеждат тук и с прясната си морска храна. Панорамна обиколка и настаняване в хотел Gamma Campeche Malecon 4*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 11 /24.10.2024, четвъртък/ Кампече – Укшмал – Мерида
Закуска и отпътуване за още един шедьовър на маите – древният град Укшмал. Храмовете в Укшмал имат зашеметяваща архитектура и отличителни декоративни елементи, характерни за стила пуук от късния класически период. Пирамидата на Магьосника, Дворът на монахините, Дворецът на губернатора, игрището Пок-та-пок и останалите масивни сгради пазят тайни отпреди 6 века, когато градът бил завинаги изоставен. Продължение за Мерида, елегантната столица на Юкатан.
Пристигане и настаняване в хотел Gamma M?rida El Castellano 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 12 /25.10.2024, петък/ Мерида – Чицен Ица – Ривиера Мая
Закуска. Отпътуване за древния град Чицен Ица – част от новите 7 чудеса на света. Храмът на Кукулкан е венецът на архитектурата на маите – сградата е изцяло построена по математически, астрономически и религиозни модели. Тук ще видите най-голямото Игрище за топка, построено преди идването на испанците. Обсерваторията и Храмът на войните са две сгради без аналог в другите древни градове.
Следобед ще се отбием до близкото сеноте Иккил, за да се порадваме на природната красота на естествените карстови кухини, с които е изпълнен полуостров Юкатан.
Продължение за Ривиера Мая и настаняване в хотел The Reef Coco Beach Resort 4*. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 13 /26.10.2024, събота/ Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за почивка и плаж на красивата Мексиканска Ривиера. Включени обяд и вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 14 /27.10.2024, неделя/ Ривиера Мая
Закуска. По желание целодневно посещение на екологичния парк Xcaret. То е разположен върху огромна площ от 80 ха и има над 50 атракции: шнорхелинг и плуване в три различни подземни реки – Азул, Мая и Манати; тур в джунглата; разглеждане на парк с 5 000 пеперуди и 77 вида птици; музей за орхидеи; зоологическа градина; наблюдение на корали, рибки, костенурки и ламантини; село на маите; музей за мексиканско изкуство; вечерно танцово шоу M?xico Espectacular ; изложба и шоу с коне; 6 ресторанта с вкусни специалитети, спектакъл на прочутите Летящи мъже на Мексико и много други. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 15 /28.10.2024, понеделник/ Канкун – Истанбул
Закуска. Трансфер до летището в Канкун и полет за Истанбул в 14:30 ч. Нощувка в самолета.

Ден 16 /29.10.2024, вторник/ ИстанбулСофия
Кацане в Истанбул в 10:35 ч. и продължение за София с полет в 14:45 ч. Кацане в България в 15:05 ч.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от 18 туристи;
• Краен срок за записване: 60 дни преди отпътуване;
• Срок за пълно плащане с допълнителните мероприятия: 45 дни преди отпътуване;
• Необходими документи за записване: данни или копие по международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит в размер на 2500 лв.

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Ранни записвания 2024 - Мексико |  Ранни записвания 2024 - Мексико

Избрани оферти