Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

Красотата на Бавария - Баварски замъци, Островът на цветята, Мюнхен

Номер на оферта

/

212060

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
•транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
•1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна;
•1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Мюнхен
•2 нощувки със закуска в хотел 3* във Фeлдкирх
•1 нощувка със закуска в хотел 3* в Кръшко
•Туристическа програма в Мюнхен, Констанц, Вадуц, Залцбург, Загреб
•Посещение на Баварските замъци Нойшванщайн, Линдерхоф, Херенхимзее без веключени входни такси
•Екскурзоводско обслужване по маршрута
• Медицинска застраховка


Цената не включва:
•"Нойшванщайн" - 13 EUR - входна и резервационна такса) ; деца до 18 г. - 1 евро
•"Линдерхоф" - 9,5 EUR - входна и резервационна такса; деца до 18 г. - безплатно
•Островът на цветята Майнау на Бодензее - входна и резервационна такса - индивидуални туристи – 20 евро
•Туристическа такса - около 3 евро на ден - заплаща се индивидуално от туристите на рецепция на хотела.
•Входни такси за обекти, посещавани по желание и градски транспорт
•Доплащане за единична стая - 170 лв.
Начин на плащане:
•депозит – 250 лв. на човек

Програма на пътуването

ЛюблянаЗалцбург - Нойшванщайн - Линдерхоф - Констанц - Мюнхен - Загреб
31.03 – 05.04.2018 г.
6 Дни/5 Нощувки
Цена: 595 лв.
Програма:
1-ви ден: 31.03 - Отпътуване от Пловдив в 00.30 часа сутринта. Пътува се по маршрут Пловдив - София - Загреб - Любляна. /Пловдив - Любляна - 1110 км./
16:30 ч. пристигане и разглеждане на Любляна - столицата на Словения – един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите наизвестния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Свободно време. Настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Нощувка.

2-ри ден: 01.04 - Закуска. Отпътуване за Залцбург. Пешеходен тур в Залцбург – бароковия град на река Залцах дължи името си на търговията със сол в ранното средновековие. На левия бряг на реката е разположен Стария град с главната си улица Getreidegasse (“житната улица”), на която е роден и най-забележителния гражданин на Залцбург –Моцарт. Със своите безбройни кафенета и огромния средновековен замък – крепостта Хоензалцбург, надвиснал като страж на града над реката, Залцбург излъчва топлина, която липсва в по-умерената и по-студена Виена. Двореца Мирабел е построен от Волф Дитрих в 1606г. От особен интерес е “ангелската стълба”, която води до “най-красивата сватбена зала” в Европа.
Отпътуване за Мюнхен. Пешеходен тур из старата част на Мюнхен – Площад Маринеплац - сърцето на града, с колоната на Дева Мария в центъра, сградата на старото Кметство от 15 в., великолепното здание на Новото Кметство, което доминира с готическата си 79-метрова кула, църквата Фрауенкирхе и др. Разходка по търговската улица Театинерщрасе и възможност за посещение на историческата бирария Хофбройхаус - част от визитната картичка на Мюнхен. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

3-ти ден: 02.04 - Ранна закуска. Отпътуване към Сърцето на Бавария и приказния свят на нейните замъци.
Фотопауза в Оберамергау - като истинско скрито съкровище, традиционното селце разкрива приказен свят с изрисуваните си къщички. Освен с невероятните стенописи, Оберамергау е прочут с ръчно изработените играчки, сякаш излезли от работилницата на Дядо Коледа.
Отпътуване за Двореца Линдерхоф. Любимият дворец на Лудвиг е построен по подобие на "Версай", а самите помещения и покоите на владетеля са създадени като реплики на сцени от Вагнерови опери. Посещение на Линдерхоф и парка.
Посещение на замъка Нойшванщайн, признат за образец на съвършенство сред германските дворци. Построен в края на 19 в., Нойшванщайн се превръща в "лебедовата песен" на добрия тъжен крал Лудвиг ІІ . Построен по негова поръчка и вдъхновен от творчеството на композитора Рихард Вагнер, замъкът и днес е един от най- великолепните в цял свят.
Забележка: От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 3 варианта за предвижване: пеша, с файтон и специален автобус. Пеша до Нойшванщайн – 30 мин. С файтон – около 6 евро в едната посока. С автобус – около 2-4 евро в едната посока. Нощувка в хотел 3* във Фелдкирх.

4-ти ден: 03.04 - Закуска. Отпътуване за района на Майнау. Посещение на град Констанц, най-красивият град на брега на езерото Бодензее. Трансфер с автобус до Острова на Цветята. Често наричат Майнау "Земен рай" заради прекрасните цветя и пеперудения павильон, които разкриват съвсем различен, сякаш неръкотворен свят в сърцето на езерото. Посещение на острова и свободно време за разходка.
Отпътуване за Вадуц – Столицата на Лихтенщайн. Туристическа обиколка с влакче с информация на български език. Свободно време. Нощувка във Фелдкирх.

5-ти ден: 04.04 - Закуска. Отпътуване за Словения с кратък престой в Инсбрук. Разглеждане на: стария град - „Мариятерезиен щрасе", колоната на Света Ана, градската кула или Щаттурм, къщата със странното име „Златния покрив", Хелбингхаус, Катедралата „Свети Якоб", двореца Хофбург (отвън), църквата „Хофкирхе" с мавзолея на император Максимилиян. Свободно време. Нощувка в Словения.

6-ти ден: 05.04 – Закуска. Отпътуване за България с кратък престой в на централната част на Загреб. Разглеждане на: площад Бан Йелачич, Старият град, Катедралата, Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата “Св. Марк”, Парламента, църквата “Св. Катерина”и кулата Лотршчак. Пристигане късно вечерта.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Ранни записвания 2024 - Германия |  Ранни записвания 2024 - Мюнхен

Избрани оферти