Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

ПАРИЖ И ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА - Потвърдена!

Номер на оферта

/

190472

Дати & цени

Цената включва

*Транспорт с автобус
*9 нощувки със закуски в хотели категория 2-3*, от които 1 в Любляна или околностите, 1 в Мюнхен, 2 в Страсбург или околностите, 4 в Париж или района на Париж, 1 в Загреб или околностите
*Водач-екскурзовед по време на пътуването
*Туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута
*Медицинска застраховка за лица до 65 год.

Цената не включва

*Целодневна екскурзия по Лоара с посещение по желание на замъка “Шенонсо” и замъка “Шамбор” (без включени входни такси – приблизително по 10 евро на човек на замък) при минимум 20 туристи – 90 лв.
*Разходка с корабче по Сена при минимум 20 туристи – 30 лв.
*Музея Лувър – 15.00 евро
*Айфелова кула до трето ниво – 17 евро
*Версай – дворец 15 EUR с аудиогид на 11 езика
*доплащане за медицинска застраховка за лица навършили 65 год.- 7 лв

Програма на пътуването

ДПАРИЖ И ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА
Потвърдено пътуване!!!

ати: 14.04 – 23.04.2017г.
Престой: 10 дни / 9 нощувки /без нощни преходи/
Цени: 1020 лв.

-14.04-1 ден
Oтпътуване в 05.00 от София. Привечер пристигане в Любляна – програма в столицата на Словения: Прешернов площад, Францисканската църква „Благовещение”, Църквата „Св. Николай”, Тройни мост и др. Свободно време. Нощувка в Любляна или в района на Любляна.

-15.04-2 ден
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Залцбург. Програма в Залцбург , разположен на река Залцах – Стария град с къщата на Моцарт, паметника на Моцарт, Резиденцплац, манастира „Св. Петър”, Колежанската църква и др. Свободно време или по желание изкачване до крепостта Хоензалцбург. Отпътуване за Mюнхен, на река Изар – Старото кметство, Фраукирхе и Михалкирхе и др. Свободно време.Нощувка в района на Мюнхен.

-16.04-3 ден
Закуска и отпътуване за Страсбург– столица на провинция Елзас и пристанище на река Рейн – площад Клебер, площад Гутенберг, Катедралата, кварталът Малка Франция, сградите на Европейския парламент и Съвета на Европа и др. Нощувка в Страсбург.

-17.04-4 ден
Закуска. Отпътуване за Париж – Нощувка в Париж или околностите.

-18.04-5 ден
Закуска . Програма в Париж – Триумфалната арка, Шанз-Елизе Пети и Гранд Пале, площад Конкорд с Обелиска и Парламента , мостът Александър III ,Трокадеро, Марсово поле и др. Айфеловата кула – по желание изкачване. Разходка с корабче по Сена (по желание) – едно незбравимо изживяване, при което се виждат някои от най-интересните забележителности на града. Разходка до Монмартър – Сакре Къор, Пигал, Мулен Руж. Нощувка в Париж или околностите.

-19.04-6 ден
Закуска. По желание екскурзия до замъците по река Лоара– Шамбор и Шенонсо. Шамбор е замъкът, който най-много напомня на дворците от книжките с приказки и е най-големият в цялата долина на река Лоара. Архитектурата му съчетава елементи от средновековните френски традиции и такива от Ренесанса. Замъкътот Шенонсо своя страна е влязъл във френската история не само с богатите си колекции и изящна мебелировка, но и с това, че в продължение на векове е бил управляван, защитаван и обожаван от жени. Издигнат е през 1513 г. от Катрин Брисоне, разкрасен от Диан дьо Поатие и от Катерина Медичи. Замъкът разполага с богата колекция от произведения на изкуството. Нощувка в Париж.

-20.04-7 ден
Закуска. Пешеходна разходка от площад Конкорд, храма Мадлен, Операта, Площад Вандом с Наполеоновата колона, Министерство на правосъдието, хотел Риц, паметника на Жана Д’Арк, улица Риволи, Градините Тюйрели. Дом на Инвалидите, Пантеонът, Люксембуркската градина, Ил дьо ла Сите, Нотр Дам, Консиержери, Кметството, Разходка до Дефанс и други. По желание посещение на Лувъра. Вечерна обиколка на забележителностите, от Тракадеро се вижда осветената, светкаща Айфелова кула и др. обекти. Нощувка в Париж или околностите.

-21.04-8 ден
Закуска. Разглеждане на двореца Версай- приютил най-пищния кралски двор след рухването на Римската империя и безспорно най-посещаваният френски замък, Версай е построен в зенита на величието на френската монархия – вековен разцвет, продължил от 1682 г., когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор и свита от 20 000 души, до 1789 г., когато Луи ХVІ и кралица Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи.
През 1662 г. върху мястото на старата ловна хижа на баща си Луи ХІV започва изграждането на новото седалище на правителството на Франция, което става символ на кралски излишества. Неговата най- запомняща се зала е монтираната 73-метрова Огледална зала (Gal?rie des Glaces), чиято стена към парка е прорязана от седемнайсет големи сводести прозореца, а отсрещната стена се състои от 357 блестящи огледала, които са били свидетели на много натруфени балове, сватбата на Луи ХІV и Мария Антоанета, както и подписването на Версайския договор през 1919 г.: Отпътуване за Страсбург. Нощувка

-22.04-9 ден
Закуска. Отпътуване за Загреб. Настаняване в хотела и свободно време. Нощувка.

-23.04-10 ден
Закуска – Панорамна обиколка на Загреб – Паметника на крал Томислав. Централния площад с паметника на Бан Йосип Йелачич, катедралата и др. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Доплащане за:
*единична стая – 375 лв.

Полезна информация:
*Необходими документи:фЛична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
*За държавите по маршрута няма визови, санитарни и медицински изисквания;

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*30% при резервация, доплащане - 14 дни преди отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*валиден задграничен паспорт или лична карта; за деца до 18 г.- нотариално заверена декларация от двамата родители. Няма визови, санитарни и медицински изисквания

ПОЛЕЗНО:
*Туроператорът си запазва правото да променя програмата и последователността й, цената на пакета при драстични промени на горивата.
*Mин. Брой записани туристи: 40
*Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи: 7 дни преди отпътуване
*Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди отпътуването
*Възможно е разместването на програмата с оглед нейното оптимално провеждане
*При недостигнат в срок минимален брой туристи и по желание на вече резервиралите, пътуването се осъществява с доплащане
-----------
*"ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100001095/18.11.2016г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2017г.
*ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35929500110.

Допълнителна информация

*дете до 12 год. с двама възрастни в стая – 120 лв.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Великден 2024 - Франция |  Великден 2024 - Париж

Избрани оферти