Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ПРАГА, БРАТИСЛАВА, ДРЕЗДЕН от София, Пловдив, Варна и Бургас. Потвърдена!

Номер на оферта

/

218260

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с автобус 3*,
- 4 нощувки с 4 закуски в района на Прага в хотел 3* в двойни/тройни стаи
- водач по време на пътуването

Цената не включва

- административни и пътни такси – 20,00 евро / задължително доплащане/
- туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки – 15,00 евро;/
- еднодневна екскурзия до Дрезден– 45,00 евро; входните такси на посещаваните обекти - /комплекса Цвингер /Галерията на Старите майстори – 10,00 евро /
- *корабче по р. Вълтава с включена вечеря – 20,00 евро;
- еднодневна екскурзия до замъка Хлубока и Чешки Крумов – 30,00 евро,не включва входна такса за замъка 200 CZK
- доплащане за единична стая – 30,00 евро

Програма на пътуването

Екскурзия до ПРАГА и БРАТИСЛАВА с възможност за посещение на Дрезден и разглеждане на замъка Хлубока и Чешки Крумов

отпътуване от гр.Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София

4 нощувки със закуски в Прага

Дата: 03.03.2019 - потвърдена

Цена на човек в двойна стая: 299 лв.
Доплащане при отпътуване от гр.Варна: 30 лв.


ПРОГРАМА
1 ден
Отпътуване от Варна в 10:00 ч. от бензиностанция ОМВ до Автогара Варна/с доплащане 30,00 лв/, Бургас в 12:30 ч.- бензиностанция ОМВ до МЕТРО, Стара Загора - 14:15ч, разклона на Автомагистрала Тракия; Пловдив – 16:00ч, бензиностанция Shell на Автомагистрала Тракия; София - 18:30ч, бензиностанция OMV на бул. Сливница посока Калотина, по маршрут София-ГКПП Калотина- НишБелградБудапеща-Братислава-Прага.

2 ден
Кратка спирка в столицата на Словакия-Братислава.Разходка в старата част на града-Катедралата „Св.Мартин”, площада на Кметството с фонтана на рицаря Ролан, двореца на Архиепископа и др Вечерта пристигане в чешката столица - Прага. Настаняване в хотел в района на Прага. Нощувка.

3 ден
Закуска. Програма в Прага с местен екскурзовод /доплащане 15,00 евро за обиколка + слушалки/. Пешеходен тур /около 3 часа/ от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през картала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др.Свободно време в Стария град. По желание от 18,00ч. вечеря на кораб на блок маса по р.Вълтава / доплащане 20,00 евро/. Нощувка.

4 ден
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба” – гр. Дрезден /доплащане 45,00 евро – включва транспорт, пътни такси, местен екскурзовод и обиколка в Дрезден /. Обиколка с местен екскурзовод в старата част на града. По желание посещение на бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сикстинската Мадона” /входните такси на посещаваните в свободното време музеи не са включени в цената на екскурзията/. Свободно време. Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

5 ден
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до замъка Хлубока и Чешки Крумлов/доплащане 30,00 евро, без включени входни такси/ - един от най-известните и посещавани замъци в Чешката република, издигнат на северния край на езерото Будейовице, на остър нос над река Вълтава още през 13 век. Замъка придобива сегашния си вид през 1871г. благодарение на семейство Шварценберг, и по точно на съпругата на тогавашния владетел-Елеонора. По нейно желание е направен проект от архитекта Франц Беер на готически замък в стил Ундзор. За изграждането на прекрасния замък са били необходими около 40 години строителни дейности. Старият замък е напълно разрушен, а на негово място е изградена живописна сграда в готически стил с прекрасна английска градина. Общият брой на помещенията е 140, като за посетители са отворени 20 от тях. Интериорът на замъка е изключително пищен и дори разточителен, имайки в предвид особено ценните дърворезби, за изработката на които са похарчени огромни средства и усилия.Следобад престой в Чески Крумлов - едно от най-красивите градчета на Чехия, изградено по поречието на река Вълтава, над който доминира замъка Крумлов храд (също известен и под името Шварценберг). Чески Крумлов е град, известен най-вече със своята архитектура - сградите му са в средновековен, ренесансов, бароков стил и в стил рококо, стария град e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

6 ден
Закуска. Отпътуване за България.

7 ден
Пристигане в София рано сутринта, Бургас и Варна след обяд.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  3 Март 2024 - Чехия |  3 Март 2024 - Прага

Избрани оферти