Оферта номер: 196504

Почивки в Черна Гора с автобус, лято 2017

Дати и цена
Цената включва
Посочените цени са на човек за настаняване в Стая Classic изглед планина (максимално настаняване 2 човека) Настаняване на 2 възрастни с деца или 3-ма възрастни възможно срещу доплащане в стаи Супериор, на заявка
По желание-доплащане за 5 вечери в хотел SATO RESORT – 4*+ (Черна гора)-заявява се при записване-общо за 5 вечери: 110лв-възрастен и 55лв-дете 2-6,99г.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с лицензиран комфортен автобус;
5 нощувки със закуски на шведска маса в хотел SATO RESORT – 4*+ (Сутоморе, Черна гора) www.satoresort.com. Безплатно ползване на чадъри и шезлонги – на басейна на хотела и на собствения плаж – 2 шезлонга и 1 чадър на 1 стая;
1 нощувка със закуска в хотел VILLA CLASSIC – 2* (Охрид, Македония);
БОНУС - 1 вечеря с жива музика и напитки ALL INCLUSIVE в хотел VILLA CLASSIC – 2* (Охрид, Македония);
БОНУС - посещение на гр. Бар (Черна гора);
фотопауза при остров Свети Стефан (Черна гора);
фотопауза на Шкодренското езеро (Черна гора);
БОНУС - посещение и панорамна обиколка на гр. Тирана (столицата на Албания);
БОНУС - обиколка с местен екскурзовод на стария град на Охрид (Македония);
Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО;
Всички гранични, пътни и магистрални;
Водач от фирмата по време на пътуването, през целия престой в Черна гора и екскурзоводско обслужване.
Цената не включва
Разходи от личен характер;
Входни такси на посещаваните обекти;
По желание-доплащане за 5 вечери в хотел SATO RESORT – 4*+ (Черна гора)-заявява се при записване-общо за 5 вечери: 110лв-възрастен и 55лв-дете 2-6,99г.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО-курортна такса за SATO RESORT – 4*+(Черна гора)-заплаща се на място-общо за 5 нощувки: 7,5€-възрастен, 2,5€-деца 0-12г, 5€-деца 12-18г.;
Доплащане за 2-ри комплект на плажа (2 шезлонга и 1 чадър) - заплаща се по желание на място: 10€ на ден
Допълнителните екскурзии:
Целодневна екскурзия до Будва, Котор и Пераст (Черна гора) – 40 лева;
Целодневна екскурзия до Дубровник (Хърватия), туристическа програма с местен екскурзовод – 60 лева;
Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 плащащи туристи. Деца до 12 години ползват 20 % отстъпка от екскурзиите.
Входни такси на посещаваните обекти по желание (цените са ориентировъчни и ИМТУР не носи отговорност за техните промени):
ПРОГРАМА
Всички почивки са с дни на отпътуване-връщане СЪБОТА-СЪБОТА), с изключение на последната група 21.09-28.09 (ЧЕТВЪРТЪК-ЧЕТВЪРТЪК)


ДЕН 1 (събота) София – Сутоморе (680км)
Отпътуване от София в 20.00 часа от стадион „В. Левски” по маршрут: София-Калотина-Ниш-Кралево-Нови пазар- Подгорица-Сутоморе /Черна гора/.
Нощен преход.

ДЕН 2 (неделя)
Маршрутът минава през красиви природни местности в района на Сърбия. След преминаване на границата пътя продължава покрай Мойковац, Национален парк Биоградска гора и следва каньона на река Тара. Със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. това е най-големият каньон в Европа и втори в света (след Гранд каньон в САЩ), част е от Национален парк „Дурмитор“, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. След преминаване покрай столицата на Черна гораПодгорица, следва фотопауза на Шкодренското езеро – най-голямото езеро на Балканския полуостров. Пристигане в курорта на Адриатическо крайбрежие около обяд. Сутоморе е курортно селище на Ядранско море в Черна гора. Намира се в близост до живопистната Будва и красивото Шкодренско езеро. В миналото е било под венецианско управление, познато с името Спица. През 19 век е част от империята на Хабсбургите и по-късно от Австро-унгарската империя. Днешния курорт е популярен с 2 км дългия си пясъчен плаж, чистата вода и активния нощен живот. По продължение на приятната крайбрежна алея за разходки са разположени множество магазини, кафенета, клубове и ресторанти.
Настаняване (след 14ч., а при възможност веднага) в хотел SATO RESORT – 4*+. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

ДЕН 3 (понеделник) Свободен ден. БОНУС – посещение на гр. БАР (Черна Гора)
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и опознаване на курорта.
Следобед - БОНУС - посещение на град Бар /включено в цената/. Бар е един от курортните градове на Черна Гора, известен с многобройните си маслинови дръвчета. От крепостните стени обграждали някога града се открива невероятна гледка към върховете, маслиновите насаждения и неповторимо тюркоазено синьо море. В началото на ХХ в. до Бар е изградена железница, която влиза в Книгата на рекордите на Гинес, благодарение на селището Лимляни, което остава в историята с най-големия брой гари в света. Бар е и първият град на Балканите, в който е изграден радиотелеграфен пост. Но рекордите, с които е известен градът, не спират дотук. В покрайнините му се намира най-старата маслинова плантация в света. Някои от дърветата надхвърлят 2000 години. Едно от най-старите маслинови дървета също е тук – Старата маслина. Тя вече не ражда плодове, но все още е жива и хвърля сянка с диаметър над 10м. В Бар минаваме покрай резиденцията на крал Никола – дворец от 1855г., построен от червени тухли и обграден от живописни зелени площи, покрай красивите крайбрежни алеи, църквата, изкачване с автобуса до Стария Град – руини от един цял град, разположен в подножието на планина Румия, с добре запазена часовникова кула от турско време, останките на катедралата “Свети Георги” и джамия от 17-ти век, изградения от турците през 17 век аквадукт, състоящ се от 17 дъги.
Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 4 (вторник) БУДВА - ПЕРАСТ - КОТОР (Черна Гора)
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или - по желание /срещу допълнително заплащане/ - целодневна екскурзия до Будва - метрополиса на Черна гора, средновековния бисер Котор и Пераст. По пътя кратка спирка за фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора, не напразно наричан “черногорското Монако”. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди. С над 3500–годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера). Туристическа програма в Будва: пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата „Света Троица”, църквата „Свети Иван” (VII в.).
Отпътуване за Пераст - най-красивото малко градче в Которския залив, град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До Пераст се намират два малки острова: единият е Свети Георги, а другият – Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). На всеки от тях има по един живописен параклис. Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица. Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират предимно морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата. Отпътуване за Котор. Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат „невестата на Адриатика”. Града се намира в най-уединената част на залива Котор , на югоизточния бряг на Адриатическо море. Сгушил се е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските варовикови масиви Орйен, Радостак и Добростица. Поради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Разположен на самия край на Которския залив, с асиметрична форма, с тесни лабиринтообразни улички и изобилие от културни паметници, Старият град е най-голямото и добре запазено древно селище от градски тип в Черна гора. Туристическа програма: пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, “Св. Мария”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор. Връщане в хотела в Сутоморе. Нощувка.

ДЕН 5(сряда) Свободен ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка в Сутоморе. Нощувка.

ДЕН 6 (четвъртък) ДУБРОВНИК (Хърватия)
Свободно време за почивка и плаж или по - по желание /срещу допълнително заплащане/ - целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватия/. Ранна закуска. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа, макар да се е образувал не от глетчер, а от потънал речен каньон. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. Отпътуване за Дубровник – красивата „перла на Адриатика”. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври туристите прииждат от всички краища на света. От сутрин до вечер те кръстосват града в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура, обнединена само в едно име - Дубровник. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните забележителности в града: Градските стени, Крепостите Минчета и Бокарт, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата „Св. Спас” – известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата „Св. Влах” - покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжен архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание/. Свободно време в Дубровник.
Връщане в хотела в Сутоморе (Черна гора) вечерта. Нощувка.

ДЕН 7 (петък) Албания (Тирана) – Македония (Охрид)
Закуска. Отпътуване за Албания и Македония по различен маршрут, който ще ви даде възможност да се порадвате на още прекрасни кътчета от района. Пътят минава покрай морския бряг на Ядранско море и след границата продължава покрай живопистни местности в албанския дял на Шкодренското езеро и реките Бояна и Дрин.
БОНУС – посещение на албанската столица Тирана – най-големият град в Албания и столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма в столицата на Албания с автобус и пеша–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности.
Пътят ни продължава покрай град Елбасан – един от големите индустриални центрове на Албания към границата с Република Македония. Ще имате възможност да се насладите на красивите гледки покрай Охридското езеро - най-дълбокото езеро на Балканския полуостров, и едно от най-старите на света, разделено между Република Македония и Албания. Пристигане в Охрид и настаняване в хотел VILLA CLASSIC – 2* вечерта.
БОНУС - вечеря в хотела с жива музика и напитки ALL INCLUSIVE. Нощувка.

ДЕН 8 (събота) Македония (Охрид) - София
Закуска. БОНУС – обиколка с местен екскурзовод на стария град на Охрид – многовековен град, свързан с българската история, наречен неслучайно македонската Мека за туристите. През 1980 година езерото заедно с неговото крайбрежие и града са обявени от ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Разглеждат се (отвън): къщата на братя Робеви, Градската чаршия, църквата "Света София", служила като катедрален храм по времето на цар Самуил, Античният театър, църквата "Света Богородица Перивлепта", Самуиловата крепост, църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент, църквата "Свети Йоан Канео" и... Свободно време.
Отпътуване за България. Маршрута ни продължава покрай град Скопие-столицата на Македония, ГКПП Гюешево-Кюстендил-Дупница. Пристигане в София късно вечерта.
Черна гора и Дубровник
от 345 лв.
Черна гора и Дубровник
3 нощувки
Автобус
Западни Балкани
от 450 лв.
Западни Балкани
4 нощувки
Автобус
Хърватска и Будванска ривиера
от 349 лв.
Хърватска и Будванска ривиера
3 нощувки
Автобус
Будва
Транспорт - Будва Заведения - Будва Хотели - Будва Пазаруване - Будва Събития - Будва Забележителности - Будва
Будванската ривиера – екзотика наблизо
Подгорица - столица между морето и планината
Динарски планини – най-големият масив на Балканите