Начало / Почивки / Почивки - Гармиш-Партенкирхен

Лятна почивка в Германия: Гармиш-Партенкирхен - 8 нощувки

Номер на оферта

/

193992

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус за международен туризъм с двама шофьори;
- пътни и магистрални такси;
- 1 нощувка със закуска на блок маса в хотел 3* в района на Загреб;
- 6 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* в Гармиш-Партенкирхен;
- 1 нощувка със закуска на блок маса в хотел 3* в Блед;
- всички трансфери по програмата;
- медицинска застраховка с асистънс;
- водач от фирмата организатор.

*Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г. – 3 лв; от 70 г. до 75 г. – 5 лв; от 75 г. до 80 г. – 10 лв.

Цената не включва

* Доплащане за вечеря – 165 лв. за целия престой в Гармиш-Партенкирхен
* Общинска такса:
- Загреб: възрастни -1 евро на човек на ден; деца 12 – 18 год. - 0,50 евро; деца до 11.99 г – без такса;
- Гармиш-Партенкирхен: - възрастни - 2 евро на човек на ден; деца 6 – 15 год. - 1 евро; деца до 4.99 г – без такса;
- Блед: - възрастни и деца – 1.27 евро на човек на ден;
- Таксите се заплащат на място. Възможно е таксата да бъде променена без предупреждение;
- Допълнителни екскурзии по желание:
* Обиколка на Гармиш-Партенкирхен и посещение на Олимпийският ски стадион – около 4 часа – 22 евро на човек;
* Екскурзия до Алпспикс и Ждрелото Партнах – целодневна - 39 евро на човек, с включен билет за лифта и входна такса за ждрелото;
* Екскурзия до Замъка Линдерхоф и посещение на Абатство Етал – целодневна – 20 евро на човек.
* Екскурзия до Цугшпице – целодневна – 45 евро на човек, с включен билет за лифта
* Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Насладете се на истинския алпийски дух и баварска атмосфера !

9 дни, 8 нощувки, 8 закуски

Маршрут: СОФИЯ – БЕЛГРАД – ЗАГРЕБ – ЛЮБЛЯНА – ГАРМИШ-ПАРТЕНКИРХЕН – БЛЕД - СОФИЯ

========================================================================================

ДАТИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая с включена закуска на блок маса :

22.07.17 – 30.07.17 - 987 лв.
12.08.17 – 20.08.17 - 998 лв.
09.09.17 – 17.09.17 - 987 лв.
22.09.17 – 30.09.17 - 987 лв.

* По желание доплащане за 6 вечери в хотел Alpengruss – 165 лв. на човек.

========================================================================================

ПРОГРАМА:

1 ден – СофияЗагреб

Отпътуване от София в 6:00 ч. по маршрут СофияНишБелградЗагреб. Пристигане вечерта. Настаняване в хотела. Пешеходна вечерна разходка в центъра на Загреб - град с уникална атмосфера и дух. Построен между средновековните селища: Каптол и Градец, градът е заобиколен от много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова. Ще се разходим и ще видим централният площад Бан Йосип Йелачич, старият Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Нощувка.

2 ден – Загреб – Гармиш - Партенкирхен

Закуска. Освобождаване на хотела. 8:00 ч. отпътуване за Гармиш-Партенкирхен – някои го наричат „Перлата на Бавария“. Прекрасен алпийски град, наложил името си след домакинството си за Зимните олимпийски игри през 1936 г. Град с автентична атмосфера, изрисувани къщи и кокетни балкони обсипани с цветя. Заобиколен от най-високите планини на Германия, градът притежава магнетична сила както през лятото, така и през зимата, предоставяйки безкрайни възможности за отдих и спорт. Прекрасните пейзажи, високите върхове и зелените равни части ще накарат дъхът ви да спре. Гармиш-Партенкирхен е съставен от две части. През 1935 г. или точно година преди зимните олимпийски игри, по нареждане на фюрера Адолф Хитлер, Гармиш и Партенкирхен се обединяват. Партенкирхен, който датира още от римски времена, е бил важна спирка на търговският път между Италия и Германия. Тази част на града запазва своят исторически облик, докато Гармиш се развива като по-новата, модерна част на новият град. Тук ще откриете много от баварските бит и култура, традиционни ресторанти, където да опитате местната кухня, бирарии в които да се насладите на десетките видове бира, кафенета и магазини. Пристигане късния следобед. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден – Гармиш-Партенкирхен

Закуска. Свободно време за почивка и разходки. Нощувка.

4 ден – Гармиш-Партенкирхен - Олимпийският ски стадион

Закуска. Свободно време за почивка или по желание, срещу допълнително заплащане, полудневна екскурзия: панорамна обиколка на Гармиш-Партенкирхен и посещение на Олимпийският ски стадион. По време на обиколката ще се насладим на великолепните исторически сгради с изрисувани фасади с битови и религиозни сюжети, които сякаш оживяват и придават неповторим дух на градчето запазило средновековната си атмосфера. Ще видим новата енорийска църква „Свети Мартин“, построена през 1730-1734 г. в стил Рококо и старата църква в Гармиш, с римски корени от 13 в., запазила уникални стенописи от 15 и 16 в. Ще продължим за световно известният Олимпийският ски стадион, намиращ се в южната част на града. За любителите на зимни спортове това е култово място. Стадионът има много интересна история, започваща от Зимните Олимпийски игри през 1936 г. Тук се намира и пистата „Кандахар“, където се провежда състезание от Световната купа по ски алпийски дисциплини, както и писта за бобслей. Заедно с Мюнхен Гармиш-Партенкирхен е кандидат за домакин на зимните олимпийски игри през 2018 г. Друг любим спорт е парапланеризмът. Ако вдигнете поглед към планините в хубаво време, задължително ще видите реещите се във висините парапланеристи. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден – Гармиш-Партенкирхен – Алпспикс - ждрелото Партнах

Закуска. Свободен ден или по желание, срещу допълнително заплащане, екскурзия до наблюдателната площадка Алпспикс и посещение на ждрелото Партнах. С кабинковият лифт Алпспицбан ще се качим до наблюдателната платформа Алпспикс, в планината Остерфелдеркопф. Стъпили на платформата ще се почувствате в безтегловност. Под краката ви е бездна с дълбочина 1000 метра. Над вас е синьото небе, толкова близко, че сякаш можеш да го докоснеш. Пред очите ви е безкрайната гледка и великолепната панорама към високите планини, към тучната зелена долина Хьолентал и най-високия връх в Германия – Цугшпице. Това място ще ви изпълни с емоции и чувства, които не се забравят. След това ще продължим нашата разходка към друго място „излязло от приказките“. Ждрелото Партнах. Това е истински природен феномен. Буйна река, диви водопади, водни прагове и тихи вирове. Разхождайки се по скритите пътечки и мостчета минаващи зад пада на водата ще се насладите на невероятната красота на природата. Ще усетите силата й и ще се почувствате част от нея. Мястото е обявено за природна забележителност още през 1912 г. заради изумителните си природни дадености и магнетичното си излъчване. Дължината на каньона е около 700 – 800 метра, а височината на скалите е повече от 80 метра. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден – Гармиш-Партенкирхен - Двореца Линдерхоф и Абатството Етал

Закуска. Свободно време за почивка и разходки или по желание, срещу допълнително заплащане, целодневна екскурзия до Двореца Линдерхоф и Абатството Етал. След закуска ще се отправим към Дворецът Линдерхоф – като скъпоценен камък обграден от паркови алеи, сини езерца, шадравани и фонтани украсени с прекрасни митологични статуи. Едно истинско бижу скрито в гора. Дворецът е построен по поръчка на крал Лудвиг II Баварски, наричан още "Приказният крал". Издигнат на мястото на бившо ловно имение, собственост на неговия баща, това е единственият дворец, завършен докато кралят е бил жив и става негово любимо място. Интериорът на двореца е изключително пищен - многоцветна стенна живопис, изящни мебели, позлатени принадлежности, мраморни скулптури и фрески издават склонността на Лудвиг към античната митология. Свободно време. Ще продължим към Абатството Етал. Бенедиктинският манастир Етал е основан през 1330 г. от императора на Свещената Римска империя Лудвиг IV Баварски, който дава тържествена клетва да построи „необикновен и нечуван манастир“. Готическата църква на манастира била единствената осмоъгълна църква в цяла Германия. Тя е основа и на днес съществуващата църква. Манастирът става и важно укрепление на търговския път от Аугсбург за Верона. От XIV век в него функционират мъжка и женска обител. През първите 4 века от съществуването си манастирът се превръща в значим религиозен център. Днес в манастира функционират освен гимназията-интернат още и манастирска пекарна, пивоварна, дестилационна за ликьори, книжарница, издателство, хотел и няколко малки занаятчийски работилници, чрез които се подпомага издръжката на монасите. Абатството е прочуто със своя целебен билков ликьор, приготвен от 40 алпийски билки, както и с манастирската си бира, която се приготвя по стари средновековни рецепти. Връщане в хотела. Нощувка.

7 ден – Гармиш-Партенкирхен - Цугшпице

Закуска. Свободно време за почивка и разходки или по желание, срещу допълнително заплащане, екскурзия до върха най-високата планина в Германия - Цугшпице. Ще имате възможността да се изкачите на върха на планината Цугшпице, на билото с височина 2962 метра. От езерото Айбзее ще се качим на кабинков лифт, който ще ни отведе до самото било. Въздухът е чист, гледките са безкрайни, а панорамата ще спре дъха ви. Около вас са само небето, необятната шир и изпълненият е емоции въздух. При ясно време от тук се вижда Мюнхен, а от другата страна Австрия. Връщане в хотела. Нощувка.

8 ден – Гармиш-Партенкирхен - Блед

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Блед, Словения. Блед е известен планински курорт и може би най-популярната туристическа дестинация на Словения. Градът е разположен около едноименно езеро. Пристигане ранния следобед. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Ще имате възможността да се разходите в центъра на градчето и да опитате Кремшните - много вкусна местна крем торта, която се предлага по всички заведения в района, да се полюбувате на водните лилии и белите лебеди, които дружелюбно посрещат посетителите. Ако времето позволява, можете да се разходите с лодка до островчето намиращо се почти в центъра на езерото. Там ще разгледате кокетната барокова църква Успение Богородично по-отблизо. Нощувка.

9 ден – Блед - София

Закуска. Освобождаване на хотела. 8:30 ч. отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

========================================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 15 туриста. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи. Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място.

Панорамна обиколка на Гармиш-Партенкирхен и Олимпийският ски стадион
Цена: 22 евро на човек
- Планинският курорт Гармиш-Партенкирхен, една от най-предпочитаните дестинации в Германия и един от най-посещаваните курорти в Алпите. Намира се на около 90 км от Мюнхен и приблизително на 60 км от австрийския град Инсбрук. В него ще откриете казино, изтънчени ресторанти и скъпи бутици, а ски-лифтът до писта Кандахар се смята за един от най-модерните в Европа. Градът ще ви очарова със своята стара част, с кокетните си улички и изрисуваните къщи, с балкони отрупани е цветя. Олимпийският ски стадион - Гармиш-Партенкирхен е бил домакин на Четвъртите зимни олимпийски игри през 1936 г. по времето на нацисткия режим, на Световното първенство по ски алпийски дисциплини през 2011 г., а заедно Мюнхен са подали молба да бъдат съвместни домакини на Зимните олимпийски игри през 2018 г. Първата шанца за ски скокове в Гармиш-Партенкирхен е построена в планината Гудиберг през далечната 1923 г. През годините ски-шанцата е модернизирана многократно, а през 2007 г. е заменена от изцяло нова сграда със 100 метрова стартова кула. От тогава на съоръжението е дадено прозвището „Олимпийската конзола“. В курорта има съоръжения за всички зимни спортове, както и условия за парапланеризъм. Естествена снежна покривка е гарантирана от 10 декември до 1 април, а на ледниците - от 10 ноември до 15 май. Има 50 писти за ски алпийски дисциплини в четири зони с обща дължина 120 километра, разделени в три категории по трудност. 10 км от пистите могат да имат изкуствен сняг.
Цената включва: транспорт; екскурзоводско обслужване; входни такси.

Спиращо дъха изживяване - Алпспикс (Alpspix) и Ждрелото Партнах
Цена: 39 евро на човек
- Ще се качим на планината Остерфелдеркопф с кабинковия лифт Алпспицбан. Ще се насладите на чистия въздух, безкрайните гледки и великолепната панорама откриваща се от двете стоманени платформи с дължина 24 метра, 13 от които са надвиснали над бездната с дълбочина 1000 метра. В края на платформите ще се изправите пред стъклена стена, даваща ви възможността да погледнете от високо към долината H?llental и разкриваща прекрасния изглед към най-високия връх в Германия (Баварските Алпи) - Цугшпице, с височина 2962 м. Със сигурност никога няма да забравите тези вълнуващи моменти. Препоръчително е носенето на удобни обувки и тънка връхна дреха.
- Ждрелото Партнах предоставя един уникален природен спектакъл – буйна река, диви водопади, водни прагове и тихи вирове. Мястото е обявено за природна забележителност още през 1912 г. заради изумителните си природни дадености и магнетичното си излъчване. Дължината на каньона е около 700 – 800 метра, а височината на скалите е повече от 80 метра. Ще вървим по пътеки, криволичещи зад пада на водата, ще се докоснем до водата, ще минем по железният мост с височина от близо 70 м, предлагащ неповторима гледка. Това е пътят, използван в миналото от дървосекачи, ловци и рейнджъри, а за нас - едно незабравимо изживяване.
Цената включва: транспорт; двупосочен билет за лифта; входни такси.

Замъкът Линдерхоф и Абатството Етал
Цена: 20 евро на човек
- “Линдерхоф” е най-малкият от трите замъка, построени по заповед на крал Лудвиг II Баварски, но единственият, който владетелят успява да завърши докрай приживе. Той се превръща в едно от любимите места на краля, а строежът му бил изцяло вдъхновен от парижкия дворец Версай - архитектурата на самата сграда и оформянето на парковете и градините наоколо.
Ще се потопим в кралски разкош и ще се насладим на стаята с гоблените изработени в парижка фабрика; спалнята на краля, която макар и нетрадиционно, се оказва най-голямото помещение в целия дворец; огледалната зала; розовият кабинет с портретите на дами от френския двор от XIII век, както и всички скулптурни композиции, пластики и картини – израз на афинитета на Лудвиг II към античната митология.
Ще се разходим из великолепния парк, изпълнен с езерца, фонтани, беседки и скулптури.
- Бенедиктинският манастир Етал е основан през 1330 г. от император Лудвиг IV Баварски, който дава тържествена клетва да построи „нов необикновен и нечуван манастир“. Със своята барокова архитектура и базилика в стил рококо, манастирът се превръща в истинско бижу. Той става важно укрепление на търговския път от Аугсбург за Верона. През първите 4 века от съществуването си се превръща в значим религиозен център.
В манастира Етал функционират гимназията-интернат, манастирска пекарна, пивоварна, дестилационна за ликьори, няколко малки занаятчийски работилници, чрез които се подпомага издръжката на монасите. Абатството е прочуто със своя целебен билков ликьор, приготвен от 40 алпийски билки, както и с манастирската бира, която се приготвя по стари средновековни рецепти.
Ще имаме удоволствието да се запознаем с технологията за производство на сирена и да дегустираме от прочутия ликьор.
Цената включва: транспорт; входни такси и билети; дегустация на прочутия ликьор на Абатство Етал.

Цугшпице – най-високата планина в Германия
Цена: 45 евро на човек
Цугшпице е най-високата планина в Германия, в връх със същото име. Ще имате възможността да се изкачите на върха на планината Цугшпице, на билото с височина 2962 метра. От езерото Айбзее ще се качим на кабинков лифт, който ще ни отведе до самото било. Въздухът е чист, гледките са безкрайни, а панорамата ще спре дъха ви. Около вас са само небето, необятната шир и изпълненият е емоции въздух. При ясно време от тук се вижда Мюнхен, а от другата страна Австрия.

========================================================================================

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ :

- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Гармиш-Партенкирхен |  Почивки - Германия |  Почивки - Гармиш-Партенкирхен |  Лято в чужбина - Германия |  Лято в чужбина - Гармиш-Партенкирхен

Избрани оферти