Начало / Екскурзии / Екскурзии - Гармиш-Партенкирхен

Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски

Номер на оферта

/

228999

Дати & цени

10 април 2023 - 14 април 2023 г. - Цена от 745 лв.
11 октомври 2023 - 15 октомври 2023 г. - Цена от 745 лв.

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни и гранични такси
* 2 нощувка със закуска на територията на Словения в хотел ***
* 2 нощувки със закуски в района на Баварски замъци в хотел ***
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* екскурзия по Баварския романтичен път до замъците Линдерхоф, Хоеншвангау (отвън) и Нойшванщан – 30 евро при група мин. 25 души (цената включва: транспорт, такса резервация, екскурзовод на български език; входните такси на посещаваните обекти не са включени в цената).
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* възможност за трансфер от/до гр. Враца? – 30? лв. /в двете посоки/?
* задължителна сити такса
* възможност за избор на седалка – за информация свържете се с нас
* доплащане за единична стая 30 евро за нощувка
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 10 лв., за туристи над 65 год. – 20,00 лв.
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – сключва се до 3 дни след подписване на договора и най-малко 10 дни преди датата на отпътуване за покритие на Ковид. Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). Застрахователната премия е ориентировъчно около 3% от стойността на пътуването.

Програма на пътуването

Дестинация: Приказки през пролетта:
Екскурзия до Баварски замъци и Крстиалния свят на Сваровски


Маршрут: СофияЗагребЗалцбург – ЛИНДЕРХОФ – НОЙШВАНЩАЙН – Хоеншвангау –Инсбрук – КРИСТАЛНИЯ СВЯТ НА СВАРОВСКИ – ЛюблянаСофия
5 дни/ 4 нощ.
дата: 10.04.2023– 14.04.2023
11.10.2023 – 15.10.2023

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни и гранични такси : 745 лв.
==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==============================================================
ПРОГРАМА:
1 ден: Отпътуване от София, пл. “Руски паметник” в 5.00 ч. по маршрут СофияБелградЗагреб – Требне.

ЗА НЯКОИ ДАТИ ИМА ТРЪГВАНЕ ОТ ВРАЦА – за повече подробности свържете се с нас.

При безпрепятствено преминаване на границите кратка спирка в Загреб: град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централният площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района на Словения. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за Австрия. Пристигане в Залцбург - град на музиката и солта. Туристическата програма, с екскурзовод на български език, започва от Капител плац – основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург - една от най-големите запазени досега в Европа (строителство й? започва през 1077 г. и? продължава близо 6 века? до 1683 г., като многократно е? разширявана, достроявана и подновявана), абатството Св. Петър – един от най-старите бенедиктински манастири в немскоговорящия свят. С гробището на абатството е свързана една интересна легенда… за 6-те млади съпруги на богатия строител Себастиян Щумпфегер, всички умрели… от смях! Родната къща на Моцарт – намира се на главната търговска улица "Гетрейдегасе" № 9 - тук на 27 януари 1756 г. в семейството на придворния композитор и музикант? Леополд Моцарт се ражда един от най-великите композитори - Волфганг Амадеус Моцарт; дворецът "Мирабел" - разположен на десния бряг на р. Залцах, той е построен от архиепископ Волфганг Райтенау за неговата приятелка Соломе Алт, която в разрез с католическите канони, забраняващи на свещениците да създават семейство, му ражда 15 деца. Посещение на замъка Хелбрун, построен от Маркус фон Ситикус като лятно резиденция и място за непрестанни забавления. Основна атракция в градините на замъка, вече повече от 400 години, са така нар. водни игри. Водни струи извират по неочаквано време от неочаквани места. Дори масата за вечеря в градината била своеобразен фонтан, който правел номера на нищо не подозиращите гости на архиепископа. Свободно време за самостоятелна разходка из тесните улички в стария град на Залцбург. Настаняване в хотел в района на Баварски замъци. Нощувка.

3 ден: Закуска. Разходка в Южна Бавария по “Баварския романтичен път”. Разглеждане на замъците от времето на приказния и романтичен крал Лудвиг II: Хоеншвангау (отвън) – служил като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина - Лудвиг (по-късно крал Лудвиг II Баварски) и Ото (по-късно крал Отон I от Бавария). Двамата младежи прекарват по-голямата част от юношеството си тук, а по-късно Лудвиг решава да построи наблизо свой собствен замък: Нойшванщайн (посещение) – всепризнат образец на съвършенство сред германските кралски дворци. Вдъхновен от легендите за рицаря Лоенгрин и опертие на Вагнер, през 1869 г. крал Лудвиг II започва строителството на „замъка на мечтите”. Той е богато декориран с митологични сцени от различни средновековни легенди. Красотата му вдъхновява Чайковски да напише „Лебедово езеро”. В превод името на двореца означава „Замъкът на лебедовата скала”. Отпътуване за Линдерхоф – любимия дворец на Лудвиг II, тук можете да “потънете” в изкуствената пещера с езеро, сталактити, сталагмити и впечатляващи картини, изобразяващи сцени от опери на Вагнер. Това е единственият замък, който Лудвиг успява да завърши приживе. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване за Инсбрук – диамантът на Тирол. Развитието на града започва през 12 в., когато тук е построен първия замък. Много стари сгради от средновековието са оцелели и до днес в сърцето на Стария град – най-очарователната част от Инсбрук. Сред бароковите и ренесансови постройки, боядисани в пастелни цветове, блести като истинско съкровище Златния покрив: построен по нареждане на Максимилиан I. Недалече от него се намира и Колоната на Св. Ана, издигната през 1706 г. Разходка в Стария град на Инсбрук, където още могат да се видят църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън), катедралата Св. Якоб, хотел Златния орел – един от най-старите и емблематични хотели в града, с над 600 годишна история, замъкът Хеблинг. Свободно време в Инсбрук. Посещение на Кристалния свят на Сваровски. След двореца Шонбрун във Виена, това е вторият най-посещаван музей (макар и частен) на Австрия. През 1995 г., за своя 100-годишен юбилей, собствениците на световноизвестната фирма "Сваровски" взели решение вълшебният свят на произвежданите от тях кристали да бъде показан в музей. Автора на проекта Андре Хелер, го разполага в приказна пещера. Музеят на пещерата вече има 16 помещения, в които чрез умело съчетаване на звук и светлина, е създаден един приказен свят. Тук можете да се любувате на всевъзможни кристали - от най-малкия с диаметър 0,8 мм до гиганта с диаметър 40 см и тегло 310 000 карата (62 кг), влезли в Книгата на Гинес. А още на входа ще бъдете приветствани от огромен алпийски гигант с големи кристални очи, от чиято уста блика кристална вода. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София късно вечерта.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Първа вноска: 200 лв. на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
?
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата


При много драстично поскъпване на горивата пътната такса може да бъде преизчислена, но с не повече от 10% (заплащат се при резервацията на туристическия пакет)
==============================================================
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
* 2 нощувка със закуска на територията на Словения в хотел ***
* 2 нощувки със закуски в района на Баварски замъци в хотел ***

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Гармиш-Партенкирхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Гармиш-Партенкирхен |  Пролет 2023 - Германия |  Пролет 2023 - Гармиш-Партенкирхен

Избрани оферти