Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

АБИТУРИЕНТСКИ БАЛОВЕ 2018

Номер на оферта

/

208271

Дати & цени

Програма на пътуването

АБИТУРИЕНТСКИ БАЛОВЕ 2018

МАКЕДОНИЯ – СКОПИЕ И АЛБАНИЯ – ДУРЪС
АПАРТ ХОТЕЛ КАЛОНИС СКОПИЕ
KLAJDI RESORT - 4+ * - 150 € НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ - ПОЛУПАНСИОН
1 ден
Отпътуване в 06.00 ч. от храм-паметник „Александър Невски”, София за Скопие, Македония по маршрут СофияКюстендил–Гюешево–Скопие (230 км).
Настаняване в хотела. Нощувка.
2 ден
Отпътуване в 09.00 ч. от Апарт Хотел Калонис, Скопие, Македония по маршрут СофияКюстендил–Гюешево–Скопие- Охрид - Дуръс (360 км).
По пътя-Бонус: посещение на Охрид (Македония) и свободно време за обяд или разходка в стария град. Отпътуване за Дуръс – град с древна история, разположен на брега на Адриатическо море. По време на Втората световна война е столица на Албания, а днес е втория по големина град, най-голямо пристанище и най-голям морски курорт с множество хотели и над 10км плажна ивица. Настаняване в хотела. Нощувка.
3 ден
Свободен ден за разходка и почивка и/или по желание – полудневна екскурзия до столицата Тирана (срещу допълнително заплащане). Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма в столицата на Албания с автобус и пеша–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време. Отпътуване от Тирана в 19.00ч. Връщане в хотела в Дуръс. Нощувка.
4 ден
Свободен ден за разходка и почивка.
5 ден
Свободен ден за разходка и почивка или по желание – полудневна екскурзия до Берат/Белиград (срещу допълнително заплащане) - отпътуване за– наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно носледство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Отпътуване от Берат в 18.00ч. Връщане в Дуръс.
5 ден
Закуска – последна услуга в хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:
1 нощувка със вечеря в Апарт Хотел Калонис - Скопие, Македония
3 нощувки на база закуска и вечеря - Хотел Klajdi - Дуръс, Албания
1 Празнична вечеря
Водач от агенцията
посещение на Охрид
Инфо пакет
медицинска застраховка за периода на пътуването с ЗД “Армеец” на стойност 5000 евро асистънс

Цената не включва:
• Лични разходи
• Допълнителни екскурзии
• Посещение на Дурас – 20 лева
• Екскурзия до Тирана - 20 лева
• Екскурзия до Круя - 20 лева
• Екскурзия до Берат -30 лева

При предварително заявяване на всички екскурзии в нашият офис цената е 70 лева.

Минимален брой участници в пътуването: 35
Апарт Хотел Калонис :
Хотелът разполага със снек-бар, вендинг автомати и общ салон. При заявка се предлагат специални диетични менюта и доставка на хранителни продукти.

Стаи:
Всички апартаменти са климатизирани и разполагат с телевизор с кабелни канали, кът за хранене с маса и добре оборудвана кухня с фурна, плот с котлони, електрическа кана и хладилник. Някои от апартаментите са с балкон. Баните са с вана или душ и сешоар.

Търговският център Vero е на 200 метра от хотела. На 100 метра ще намерите автобусна спирка и жп гара. Апартхотел Kalonis се намира на 8 минути път с кола от Stone Bridge, на 7 минути път с кола от крепостта Кале и на 7 минути път с кола от площад Македония. Разстоянието до паметника "Кръст на Хилядолетието" е 15 километра, а до международно летище Александър Велики - Скопие - по-малко от 22 километра.
Във всички части е осигурен безплатен Wi-Fi. В хотела има безплатен частен паркинг, за който е необходима предварителна резервация. Предлага се конферентна зала.

Хотел Klajdi се намира в Дуръс и включва ресторант и частен плаж.
В хотела:
Рецепцията на хотел Klajdi работи денонощно, а самото място за настаняване включва градина с детска площадка. На плажа, можете да се отпуснете с питие в бара на място.
Стаи:
Предлага модерно обзаведени стаи с климатик. Във всички части е осигурен безплатен Wi-Fi достъп. Всяка стая тук осигурява телевизор с плосък екран с кабелни канали и минибар. Самостоятелните бани са с душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности. Някои стаи са с балкон, а суитите включват и кът за сядане.

Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
Крепостта в Берат - 100 албански леки /? 1,5лв./
Музей на Онуфри в Берат - 200 албански леки /? 3лв./
Етнографкият музей в Берат - 200 албански леки /? 3лв./
Музеят на Скендербег в Круя - 200 албански леки /? 3лв./

Посолство на Република България в Албания
Адрес: Rruga Skenderbeu 12, Tirana, Albania
Телефон: +355 4 22 33 155, +355 4 22 32 906, Факс: +355 4 22 32 272
Телефон с гласова поща за предоставяне на информация за консулски услуги и за подаване на сигнали от граждани: +355 4 22 69 243
Работно време: 08.00-15.00ч.,
Дежурни телефони в извънработно време: +355 42 233 155, +355 42 232 906

За резервация:
+389 78 998 748 - Viber - Strumica, Macedonia
+359 878 568 207 - Sofia, Bulgaria
Skype: fashiong1
Email: mytravelbgmk@gmail.com
https://www.facebook.com/mytravelbg
Address: Macedonia, Strumica
Marsal Tito 21

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Абитуриентски балове - оферти - Албания |  Абитуриентски балове - оферти - Дуръс

Избрани оферти