Начало / Екскурзии / Екскурзии - Паралия Катерини

Паралия Катерини и още нещо ........ 3 нощувки

Номер на оферта

/

241644

Дати & цени

06 юни 2024 - 09 юни 2024 г. - Цена от 305 лв.
29 юни 2024 - 02 юли 2024 г. - Цена от 335 лв.

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 3 нощувки със закуски в хотел Gold Stern или Rg Status
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* доплащане за единична стая – 30 евро на вечер
* възможност за избор на седалка – (попитайте за повече информация в агенцията).
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* Целодневна екскурзия до Метеора с екскурзовод на български език: 25 евро (при минимум 25 души)
* Екскурзия до Едеса и Вергина с посещение на гробницата музей на Филип II Македонски – 15 евро (при минимум 25 души)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

Програма на пътуването

Дестинация: Паралия Катерини и още нещо ............

Маршрут: СофияСолун - Олимпийска ривиераМетеораВергинаЕдесаСофия

4 дни/ 3 нощ.

дата:
06.06.2024 - 09.06.2024
29.06.2024 – 02.07.2024

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси : За дата 06.06: 305 лв.
За дата 29.06: 335 лв.
Отстъпки за деца - за информация свържете се с нас
==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване от София в 7:30 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – ДупницаСанданскиКулата - Солун. Пристигане в Солун около обяд. Туристическа програма в града на български език: Бялата кула – символ на Солун, построена от Сюлейман Великолепни и служила през вековете като отбранителна кула и затвор, а днес музей; паметника на Александър Македонски, по-известен като Александър Велики – един от най-великите пълководци в историята; Археологическия музей, комплекса Галериус, Агората; църквата “Св. Димитър” – най-голямата православна църква в Солун, където се намират мощите на Свети Димитър – покровителя на града; Ротондата- храм, посветен на Непобедимото Слънце, покровителя на Диоклециан и Галерий; главният площад „Аристотел“- на който са разположени най-известните солунски?хотели, множество?магазини и приятни кафенета; крайбрежният булевард на „Победата” и прочутата Солунска митница и др.. Свободно време за самостоятелно разглеждане, шопинг или обяд. Следобяд отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка по дългата крайморска алея с множество магазинчета, таверни и барове. Нощувка.

2 ден: Закуска. Свободно ден за плаж и почивка – плaжът е нaградeн cъс Cин Флаг и e изцялo пяcъчен, без камъни, а водaта e плитка и кристално чиста. По желание и?срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Метеора – един от най-големите манастирски комплекси в Гърция, разположен върху отвесни скали. Освен неповторимите манастири, кацнали върху високи труднодостъпни скали, природата около тях, атмосферата и звукът на птичките, ще ви оставят без дъх. Това е магично място, където природата се слива с божественото и необятното, разкривайки нови хоризонти. От манастирите са запазени общо девет на брой, като само шест от тях са действащи. Те са наистина уникални, най–вече с мястото, на което са построени и затова ЮНЕСКО ги включва в своя списък за световно културно наследство. Как всъщност са оформени тези изумително високи скали с толкова странна форма? Според геолозите преди 50 милиона години това място е било дъното на море. С течение на времето заради климатичните условия - вятър, дъжд и слънце сакалите са придобили днешния си вид. Тъй като манастирите са разположени на изключително труднодостъпни места, монасите използват лифтове тип гондоли. Чрез тях си доставят хранителни продукти и други провизии, каквито са им необходими. Връщане в хотела. Свободно време за разходка и почивка. Нощувка.

3 ден: Закуска. Свободно ден за почивка, разходка или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Вергина с посещение на гробницата музей на Филип II Македонски. В края на трийсетте години на ?? век край Вергина при археологически разкопки е открита първата столица на антична Македония и некропол, за който се смята, че е на Филип II Македонски. Гробниците съдържат съкровища, включващи златни и сребърни бижута, оръжия, керамика и други артефакти. Отпътуване за Едеса. Днешният гръцки град е бившият български град Воден. Минавайки през града ще прекосите много мостове, канали и реки, които накрая се събират и се изливат с мощен грохот от ръба в края на града. Там е и най-атрактивното място в Едеса – паркът с двата изключително мощни и високи водопада. В центъра на града има много пешеходни зони, където можете да се разходите, да пиете кафе или да пазарувате близо до зеленината и водите на водопадите.?Връщане в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

4 ден: Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Отпътуване за България около 15:00 ч. Пристигане в София на пл. Руски паметник вечерта.
==============================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Първа вноска: 100 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конктетна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата

* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая.

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
Солун: Бялата кула – 8 евро; Археологическия музей – 8 евро;
Метеора: входни такси за скалните манастири– 3 евро (за всеки манастир);
Вергина: гробницата музей на Филип II Македонски – 15 евро;

ВАЖНО:
* Облекло– Метеора е свято място, така че жените трябва да са с покрити рамене и дълги поли. Не е проблем да сте с дълъг панталон/дънки, на входа на всеки манастир има дълги поли за жените, които ви се предоставят – безплатно.
* За мъжете с къси панталони само в някои от манастирите правят проблем и дават дълги шалвари, които да сложат отгоре.
* Носете си удобни обувки и вода. Ако е слънчево – шапка и слънцезащитен крем.
==============================================================
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
Gold Stern е на 80 метра от плажа и центъра в Паралия Катерини. Хотелът предлага климатизирани стаи с обзаведен балкон с изглед към площада. В хотела има ресторант, предлагащ домашно приготвена континентална закуска. В целия хотел има безплатен Wi-Fi достъп. Стаите в хотел Gold Stern са просторни и разполагат с климатик, телевизор, минибар и сешоар. Във всяка стая има самостоятелна баня. Оценен от свойте гости с рейтинг ПРЕВЪЗХОДЕН 9,2 в booking.com може да прочетете повече от личните впечатления на посетителите

Rg Status се намира в Паралия Катерини. Хотелът е на пешеходно разстояние от магазини, кафене и ресторанти.Модерните и комфортни стаи в RG Status Hotel разполагат със самостоятелна баня, голям мебелиран балкон, климатик, сателитна телевизия и хладилник. Удобствата в Rg Status Hotel включват кафене, зала за закуска и безплатен WiFi във всички части. Оценен от свойте гости с рейтинг ПРЕВЪЗХОДЕН 9,2 в booking.com може да прочетете повече от личните впечатления на посетителите

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Паралия Катерини |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Паралия Катерини |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Паралия Катерини

Избрани оферти