Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ереван

Перлите на Армения и Грузия

Номер на оферта

/

239288

Дати & цени

Цената включва

 • Директен полет с включени летищни такси София - Ереван – София с авиокомпания WIZZ AIR;
 • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
 • Транспорт с висок клас автобуси
 • 3 нощувки на база HB в хотел в Ереван - Ani Central Inn или подобен 4*
 • 1 обяд в Армения
 • 4 нощувкина база HB в Тбилиси - Brim или подобен 4*
 • 4x4 коли в Казбеги, за да се стигне до хълма Гергети
 • 1 бутилка вода на човек на ден
 • Граничен трансфер
 • Входни такси по програмата
 • Медицинска застраховка
 • Представител на туроператора с български език за целия престой;

Цената не включва

Препоръчани допълнителни услуги резервирани по желание:

 •  Допълнителни екскурзии


Задължителни доплащания:

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 Евро/ 1 щатски долара.

Програма на пътуването

Ani Central Inn или подобенПрограма

Ден 1. Пристигане в Ереван.

Пристигане на международното летище Звартнок и трансфер до Ереван. Обиколка на града с продължителност до ранния следобяд, до 16-17 ч.

Започваме с обиколката в столицата на Армения Ереван. От векове този град е известен като "розов град" заради цвета на камъка, с който е построен. Посещава се площада на републиката, авеню Mashtoc, Дома на операта и балета на Арам Хачатрян, парка "Каскада". Нощувка в хотел.

Ден 2. Ереван - Гарни - Гегард - Ереван

Закуска. Посещение на Гарни. Езически храм, построен през 1 век сл. Хр. Това е единственият храм, който е запазен от езическите времена в Армения. Той бил посветен на бог Михр, който бил бог на чистотата. През 1679 г. е разрушен от земетресение. През 1975 г. храмът е реставриран. След спирката до Гарни, пътуване продължава до манастира Гегард. Името му идва от легендарното копие, използвано за пробождане на тялото на Христос. Именно тук то се пази от векове. Въпреки че точните основи на манастира не са известни, сегашният комплекс е построен в средата на 13 век. След това се посещава местна къща, където ще имате възможност да видите и участвате в приготвянето на арменския национален хляб: лаваш. Той е много тънък, обикновено се продава в много големи форми и се приготвя в смляна пещ "тонир". През 2015 г. е вписан в списъка на ЮНЕСКО за нематериално наследство. Тук ще се насладим на арменската "бърза храна" с лаваш и сирене. Връщане в Ереван и нощувка в хотел.

Ден 3. Ереван - Санахин - Хахпат - Тбилиси

Посещение на два уникални шедьовъра на арменската архитектура от X-XIV век - манастирите Sanahin и Haghpat, които са обекти на световното наследство на ЮНЕСКО. Буквално името "Санахин" на арменски означава "този е по-стар от другия", което вероятно означава, че този манастир е по-стар от Ахпат. Тези два манастира са много близо един до друг и се виждат лесно от единия до другия. И двата са разположени на неравно плато, разделени от дълбока пукнатина, образувана от малка рекичка, която се влива в река Дебед. Манастирът Ахпат е един от най-големите религиозни, културни и образователни центрове на средновековна Армения. Трансфер до границата Садахло. Отпътуване за Тбилиси, столицата на Грузия. Трансфер до хотел. Настаняване и нощувка.

Ден 4. Обиколка на Тбилиси

Закуска. Екскурзия в столицата на Грузия. Разглеждане на историческия квартал на Тбилиси, на двата бряга на река Мтквари. Славата на миналото и днешния Тбилиси може да се види в неговата комбинирана архитектура - църквите Метехи, Сиони и Анчисхати стоят до съветските структури и новите сгради на Президентския дворец, Къщата на правосъдието, известния Мост на мира.

Изкачване до крепостта Нарикала с лифт и посещение на статуята на Майката на Грузия, стояща гордо до крепостта. От Нарикала следва разходка до района на Сярната баня, построен през XVII-XVIII век в ислямски архитектурен стил. Районът се нарича още "Абанотубани", където се потапят няколко горещи серни извора. Това място е легендарно, дало началото на градския живот още преди V век.

Посещение на водопада близо до ботаническата градина. След това обиколката продължава до улица Chardin - известна пешеходна зона, с международни кафенета, малки магазини и кукления театър Gabriadze с часовниковата кула. Продължаване на обиколката до главния булевард Шота Руставели (построен през XIX век) с театрите, музеите, художествените галерии и сградата на парламента. Нощувка в Тбилиси.

Ден 5. Тбилиси - Ананури - Гудаури - Казбеги - Тбилиси

Закуска в хотела. Отправяме се към планините на Кавказ. Посещение на крепостта Ананури с изглед към водния резервоар Джинвали. Спирка в Гудаури, за да се види Панорамата - паметник на приятелството. Пристигане в Казбеги. Казбеги е историческо селище в североизточната част на Грузия. Потънал е в планината, заобиколен от високи кирки. От Казбеги можете да се види ледника Мкинварцвери (5047 м над морското равнище). От центъра, пътят води до църквата Гергети Троица, разположена на 2170 м надморска височина. Гергети е паметник на културата и една от почитаните църкви в Грузия, датираща от XIV век, най-вече разположена в облаците, откъдето се открива спираща дъха гледка към Казбеги и известното дефиле Дариал. Връщане в Тбилиси и нощувка.

Ден 6. Тбилиси - Телави - Сигнахи - Бодбе - Тбилиси

Закуска в хотела. Тръгване за Кахетия, известна като селскостопанска и винарска област, простираща се над Алазанската долина в подножието на Кавказките планини. Тази обширна низина с плодородна почва предоставя удобни условия за лозарство. Тук можете да комбинирате разглеждане на забележителности с дегустация на прекрасни грузински вина.

Екскурзия в Телави. Телави е столицата на източната провинция Кахетия и е дом на няколко от световноизвестните винарни. Градът е известен с търговията и културата си. Насладете се на живописни гледки към планината на Кавказ от парка Надиквари. Посетете тук повече от 900-годишно яворово дърво, което краси центъра на града и стои срещу Кралския дворец. Ще са необходими приблизително 12-14 души, за да прегърнат този оцелял гигант с ширина дванадесет метра.

След това се отправяме на посещение на Сигнаги. Екскурзия в малко, уютно оградено градче на 120 км от столицата. Градът е създаден през XVIII век и е укрепен с дълга 5 км стена. Модерният Сигнаги е красивият архитектурен обект с комбиниран грузински и италиански дизайн. Тук можете да се разхождате из парковете и калдъръмените улици, подравнени с местните занаятчийски ателиета и пазари. Изкачвайки стената на Сигнаги, можете да се насладите на панорамна гледка към долината Алазани. След това посещение на манастира Бодбе на Св. Нино, с градина, църкви и монашески килии. Тук е погребението на Света Нино, просветителка на Грузия. Девическият манастир Бодбе предлага тиха и спокойна атмосфера, заедно с невероятна гледка към планините на Кавказ.

Вечерта връщане в Тбилиси. Нощувка в Тбилиси.

Ден 7. Тбилиси - граница Садахло - Дилижан - Севан - Ереван

Закуска в хотела. Тръгване обратно към Армения. Посещение на манастира Агарцин. След това се отправяме към Дилижан. Вървейки по улица Шарамберян ще се натъкнем на много музеи, пазари за сувенири, малки магазинчета и др. Ще разгледаме и две традиционни къщи, построени от дърво, с керемидени покриви и балкони с педантично издълбани, които са типични примери за Дилижан. Продължаваме до езерото Севан, което е едно от най-големите езера в света. Отличава се със своята сладка и удивително синя вода. Тук можем да се насладим на спиращата дъха природа на красивото езеро. След това ще посетим манастира Севанаванк, който се намира на полуостров Севан. Всъщност има 2 манастира - единият от тях е разрушен, но другият стои неподвижен. Построени са през Средновековието, около 10 век. Нощувка в Ереван.Допълнителни екскурзии
Условия за резервации:

 • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране

 • Доплащане 21 дни преди тръгване

 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Условия за анулации:

 • До 24 часа след резервация без такса за анулация

 • До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация

 • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация

 • Под 21 дни 100% като такса анулация

Важно:

1. Минимален брой туристи: 50 човека;

2. Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;

3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;

4. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;

5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Тагове

Оферти - Армения |  Оферти - Ереван |  Екскурзии - Армения |  Екскурзии - Ереван |  Ранни записвания 2024 - Армения |  Ранни записвания 2024 - Ереван

Избрани оферти