Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките

Номер на оферта

/

233845

Дати & цени

20 септември 2024 г. - Цена от 1940 €

Цената включва

Самолетен билет София - Коломбо - София /с прекачване/, с вкл. 20 кг чекиран багаж и 7 кг ръчен багаж
Летищни такси
Трансфери летище - хотел - летище
1 нощувки в Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря
1 нощувка в Канди в хотел 4* на база закуска и вечеря
1 нощувка в Нувара Елия в хотел 4* на база закуска и вечеря
6 нощувки в Бентота в хотел 4* на база закуска и вечеря
Транспорт с климатизирам минибус / автобус по описаната програма
Водач на български език
Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата
Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Доплащане за виза за Шри Ланка и асистенция от страна на туроператора - 70 лв
Входни билети за обекти, неупоменати в програмата
Културно шоу в Канди - 10 евро на човек
Посещение на Фортът Гале Форт - 25 евро на човек
Разходка в океана за наблюдение на китове – 70 евро на човек
Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден /заплащат се на място/
Разходи от личен характер
Застраховка "Oтмяна на пътуване"

Програма на пътуването

Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките

11 дни / 9 нощувки

ДАТИ И ЦЕНА НА ЧОВЕК в двойна стая:
21.10.2023 – 31.10.2023 – 1640 евро
5 последни места / търсим и мъж за комбинация
06.11.2023 – 07.11.2023 – 1740 евро
ограничени места / търсим и жена за комбинация
20.11.2023 – 30.11.2023 – 1910 евро – няма места
09.01.2024 – 19.01.2024 – 1740 евро – няма места
20.02.2024 – 01.03.2024 – 1910 евро – няма места
22.03.2024 – 01.04.2024 – 1740 евро
20.09.2024 – 30.09.2024 – 1940 евро

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Шри Ланка
Tова е всичко, за което душата копнее - чиста природа, добронамерени хора със сърдечни усмивки. Вкусна храна и изненади на всяка крачка. Според местна легенда, от Цейлон /старото име на Шри Ланка/ до Рая са само 40 мили, защото тук ясно може да чуете звука от Райските фонтани. И наистина, в Шри Ланка имаш чувството, че ти самият принадлежиш на Рая и Раят ти принадлежи!
Шри Ланка е като фантастичен пъзел от планини, джунгли, древни руини и създадени от човека огромни езера, храмове и статуи, така впечатляващи, както малко други по света. Шри Ланка е и високи плодородни хълмове, по които са плъзнали зелени чаени плантации, а диви слонове пресичат пътя изневиделица. Варани, диви пауни, леопарди, костенурки.... Приключенията тук са неизброими – щури сафарита и гмуркане в дълбините на океана сред пъстри тропически риби и красиви корали.
Ще видим различна древна култура, уникална кухня и много, много цветове, които ще запазим в прекрасни спомени.

================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: София - Коломбо
Среща на летище София и полет за Коломбо.

ДЕН 2: Коломбо - Дамбула
Пристигане в Коломбо. Тръгваме за Пинавала. Ще посетим най-големия приют за слонове в света. Създаден през 1975 година като приют за изоставени и ранени слончета, днес приюта е като едно голямо семейство и броят на слоновете надвишава 40. Това преживяване не може да бъде пропуснато! Най-подходящото време за посещение са часовете, когато слоновете се хранят или се къпят в близката река.

След това ще се отправим на вълнуващо джип-сафари в националния парк Минерия.
Пристигане в Дамбула и настаняване в хотела.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 3: Дамбула - Сигирия - Канди
Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като Златният храм. Това е удивителен храмов комплекс от 5 скални храма, датиращи от I-ви в.пр.н.е. В основата на хълма ще ни посрещне най-голямото седнало позлатено изображение на Буда /Buddha/ в региона.

А стръмна пътека, в компанията на дружелюбни маймуни, ще ни отведе до издълбаните в скалите храмове. В тях ще намерим 153 статуи, които включват 3 статуи на крале, 4 – на други божества, а останалите на Буда. Стените и таваните на пещерите са богато декорирани с рисунки и изображения, а позлатата им е довела до наименованието им – Ран Гири /Rangiri/, в превод Златната скала.
Продължаваме към Сигирия. Ще посетим една от най- известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - 200-метрова скалната крепост, позната още като Лъвската скала заради огромните лъвски лапи, които ограждат стълбата към двореца на върха.

През V в. крал Касияпа построява на върха на скалата, дворец, който и до днес се смята за уникално инженерно творение. Към върха ни повеждат 1200 стъпала, които минават покрай Огледалната стена и Залата със скалните рисунки на полуголи жени. Изключителните портрети се смята, че са на наложниците на краля.
Следва посещение на градина за подправки в Матале. Ще разберем защо наричат Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаем с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Ще видим и демонстрации как да използваме подправките в кулинарията и медицината.
Настаняване в хотел в Канди. Привечер, по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на фолклорно шоу, където ще се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци.
Пристигане в Канди и настаняване в хотела.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 4: Канди - Нувара Елия
Закуска. Днес ще се разходим в Канди - древната кралската столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колонизатора. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред нас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора на митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Шри Далада Малигава /Sri Dalada Maligawa/, който е най-святото място за будисти от цял свят. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната.

Време е за най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя. Градината разполага с над 4000 вида растения, богата колекция от орхидеи и множество засадени от световно известни личности дървета. Тук може да видите желязното дърво, посадено от руския цар Николай II през 1891 г.
Ще посетим и музея на скъпоценните камъни, където ще разберем как ги добиват и обработват.
По път за Нувара Елия ще се насладим на красотата на водопада Рамбода. Висок 109 метра, което го прави единадесетият най-висок водопад в Шри Ланка.
Ще посетим и чаена плантация, където се произвежда считаният за най-добър чай в света. Ще чуем как местните го отглеждат и произвеждат.
Пристигане в Нувара Елия и настаняване в хотела.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 5: Нувара Елия - Бентота
Закуска. Пешеходка обиколка на града. Наричан е още "Малката Англия" заради островърхите покриви на сградите и англиканската си църква. Ще видим емблематичната за града поща, датираща от времето на британската колонизация.
Продължаваме към Бентота - курортно градче на брега на Индийския океан, разположено в южната част на острова. Настаняване в хотел.
Пристигане в Бентота и настаняване в хотела.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 6: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за разходка в океана и наблюдение на китове.
На връщане към хотела ще спрем за снимки с емблематичните за Шри Ланка рибари, кацнали на техните типични пилони.

Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 7: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за посещение на форта в Гале - построен от португалците през 1584 г. и най-голямата останала крепост в Азия, построена от европейски окупатори.

Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 8: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 9: Бентота
Закуска. Първата ни спирка днес е фермата за костенурки. Те са много, много стари. А снимките с тя стават наистина чудесни.
Следващото ни приключение е круиз по река Madu и многото островчета по нея. Ще слезем на един от тях, за да видим как се отглежда и произвежда канелата. Шри Ланка е най-големият износител на канела. Именно 80% от канелата по света идва от този малък остров. Страхотно, нали?!
Вечеря и нощувка в Бентота.

ДЕН 10: Бентота - Коломбо
Закуска. Отправяме се към Коломбо, за да направим панорамна обиколка на града.
Трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 11: Коломбо - София
Пристигане на летище София.

===========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ХОТЕЛИ:
Настаняване в Дамбула в Sigiriyana 4* или подобен на база закуска и вечеря
Настаняване в Канди в The Topaz 4* или подобен на база закуска и вечеря
Настаняване в Нувара Елия в Araliya Hills 4* или подобен на база закуска и вечеря
Настаняване в Бентота в Ekho Surf Beach Resort 4* или подобен на база закуска и вечеря

При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!

Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата.

Местна валута - Шриланкийска рупия

Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Предварително се прави регистрирация в електронна система за пътуване /туроператорът оказва съдействие/. Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес и телефон.

Такса за издаване на виза: 70 лв.

Електрическите контакти в хотелите в Шри Ланка са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ - нужен е адаптер с три входа!

За някои дати групите заминават от България без придружител и биват посрещнати от наш водач в Шри Ланка.

В случай, че Потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

Застраховка "Отмяна на пътуване"

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 3% и 7% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Фолклорно шоу в Канди - 10 евро на човек. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци.

Фортът Гале - 25 евро на човек

Наблюдение на китове - 70 евро на човек

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти